Ha a szüleim már nincsenek együtt, de sose voltak házasok, mihez mennyi joga van apámnak?
Apám vezetéknevét kaptam. Anyuval élek. Apámmal jobb a kapcsolatom.
Amit alapból anyunak kéne aláírnia, azt apu is aláírhatja?
16 éves vagyok. Babát várok. Apám támogat ebben, anyám nem tud még róla.
"A barátomnál lakom már 1 éve."
És most vagy?
Ezért mindkét szülődet elővehetik. Ők felelősek érted és kiskorú vagy.
EL nem tudom hinni, hogy vaéaki engedi a éves gyereknek hogy egy pasihoz költözzön.
Mivel együtt éltek, te közös babát vársz, a társad nagykorú, meg akarjátok tartani, egyszerűen bevonultok a gyámhatósághoz, a párod elismeri a gyereket magáénak, s ezzel jogilag a baba sorsa rendezve.
Mivel anyád beleegyezett, hogy a fiúnál lakj, már egy év is eltelt, nincs ügy ilyen szempontból.
Orvoshoz mindenképpen köteles vagy elmenni. Bejelented, hogy megtartod a babát, rendszeresen járnod kell vizsgálatokra. Gyest nem fogsz kapni, mert nincs munkaviszonyod.
Mit csinálsz? Tanulsz? És a srác? Miből nevelitek fel?
#12: Apai elismerő nyilatkozatot az anyakönyvvezetőnél lehet tenni, nem a gyámhatóságon. Mivel azt az anyának is alá kell írni, jelen esetben KELL a szülő aláírása, mivel az anya még kiskorú, korlátozottan cselekvőképes, hivatalos dokumentumot NEM írhat alá.
GYES és családi pótlék alanyi jogon jár, tehát azt mindenképpen fog kapni.
A baba megszületésekor lehet még gond, mert kiskorúként nem viheti haza, gyámot kell kirendelni mellé. Nyilván itt a kérdező apukája vállalni fogja szükség esetén.
Amúgy az egész helyzetről, a felelőtlenségről anyaként megvan a véleményem, de hát van az a kör, ahol kérdező már túlkorosnak is számít a gyerekvállaláshoz...
Csak nem ez az "előzmény"?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
"Anyuval élek."
"A barátomnál lakom már 1 éve."
Akkor most hogy is van ez?
És nem értem a problémádat!
Egy olyan "anya", aki megengedi a 14-15 éves gyerekének, hogy összebatyuzzon egy pasival felnőttesdit játszva, az önmaga és a világ felé eljátszotta az ERKÖLCSI(!) jogát mindenféle döntéshozatalra a gyerek esetében.
Tehát akárhogy döntöttél volna, alá kell írnia, mert gyakorlatilag részéről ez csak egy formaság.
Ha kiderülne a hatóságok felé, hogy kamaszként lepasszolt, még felelősségre is vonnák, tehát jobb, ha aláír és a száját befogja!
... kivéve, ha cigányok vagytok, mert náluk ez az élet a természetesés rájuk nem vonatkoznak a törvények.
18
Nem nagykorusitjak.
A kiskorú anya gyermekét gyámság alá helyezik.
A gyam csak erre alkalmas nagykorú lehet. Ha ennek megfelel az apuka, akkor ő. Ha nem, akkor pl. a nagyszülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!