Azért csesztetnek hogy miért nincs munkám...de ha elmennék akkor meg azért...MIÉRT csinálják ezt?
Szüleimmel élek...elég jó körülmények között (de lehetne sokkal jobb) ha én is dolgoznék most. 5 éve nincs munkám ami már rendesen szégyen, de mindennap leb..nak, ordibálnak velem, veszekednek...stb hogy miért nem megyek már el dolgozni. Tényleg elég kellemetlen mert még a kocsimat is ők vették már meg a másodikat nekem...és mindig ők adnak pénzt mindenre kb.
De amikor találok valamit amire elmennék AKKOR meg azért "te ezt úgysem csinálnád" "nem értesz hozzá" "2 napot nem bírnál"...ne menj te sehova.
És kb ez megy mindennap...de ha el akarsz menni adok rá pénzt "de csak kidobjuk ezt is ablakon" ezek a leggyakoribbak.
És folyamatosan b..ogatva vagyok. Annyira ideges vagyok sokszor hogy csak drogokkal tudok lenyugodni..tehát drog függő is vagyok.
Elegem van a szüleimből..én nagyon szeretem őket, tényleg talán nincs is még egy ilyen család, de ez konkrétan mi a f..om? Ha meg csak úgy elmegyek valahova vagy 3 szor hívnak "hol vagy mit csinálsz"? stb tehát ha elmennék dolgozni valahova el sem tudom képzelni mit csinálnának ezek..direkt ki akarnak készíteni de most őszintén?
Meg annyira aggódnak értem "ha mi nem leszünk veled mi lesz" "valami menhejre kerülsz" meg ilyenek...nagyon elegem van belőlük, de most kb 5 helyre is jelentkeztem és sehova nem vettek fel (itt a közelben) pedig még a szakmáim is megvoltak hozzá. Hát mit csináljak már velük?
Azért az teljesítmény, hogy 5 év alatt nem találtál magadnak valami jó melót, ill a drogra szánt pénzt mondjuk vállalkozás indítására is fordíthattad volna.
De hát kinek a pap, kinek a papné.
"te ezt úgysem csinálnád" "nem értesz hozzá"
Gondolom nem zárnak be, ha van elhatározásod, lehetőséged, menj el dolgozni.
Ki fogsz szakadni a semmittevésből, az ingyenélésből (ami zavar és megértelek)
és rájössz (remélem) hogy máshogy is lehet élni és az jó dolog.
"Ki fogsz szakadni a semmittevésből, az ingyenélésből (ami zavar és megértelek)"
Ha zavarná, már lett volna ideje változtatni.
.
#Kérdező:
Olyasmire panaszkodsz, amin van lehetőséged változtatni, hiszen csupán tőled függ, hogy 5 év alatt nem taáltál munkát.
.
"amikor találok valamit amire elmennék AKKOR meg azért "te ezt úgysem csinálnád" "nem értesz hozzá" "2 napot nem bírnál"...ne menj te sehova."
Légy karakán és bizonyítsad be szüleidnek, hogy félreismertek!
Mert csalódtak benned, amit meg is értek. Egy semmirekelló vagy, aki gyártja a kifogásokat, ráadásul a szülein élősködik és a pénzüket is drogra költi. Már ha igaz a sztorid.
Nem azzal kell foglalkozni, hogy mit mondanak a szülők, hanem kicsit hatékonyabban munkát keresni és elmenni dolgozni, hogy bizonyítsd: meg tudod csinálni, nem csak otthon nyavalyogsz. Egyből megváltozna a véleményük rólad. De addig... nekik van igazuk, nem csinálsz semmit.
"Ha zavarná, már lett volna ideje változtatni."
Ha nem érzed azt, hogy a kérdező bizonytalan, hisz azért kérdezett és válaszomban biztatást adtam neki, hogy hajrá, akkor nem vagy jó pszihológus.
Gratula...
Pont azért nem vesznek fel sehová, mert nincs önbizalmad, ezt észre veszik az állásinterjúkon.
Van ilyen ismerősöm.30 éves, 3 diplomával nem veszik fel sehová.
Pár hét után kirúgják onnan is, ahová felveszik(alja munka).
Az anyja uralkodik rajta, gyerekként kezeli.
Amit kapsz pénzt, inkább pszichológusra kellene költeni, mert önértékelési gondjaid vannak.
Szülőket nem zavarja, mert akkor nem adnának pénzt!
Nekem van önbizalmam..engem azért nem vesznek fel itt a közelben mert tudják hogy drogozok, szimplán ennyi, az hogy élősködök a szüleimen az meg egyáltalán nem direkt van, hanem egyszerűen nem b..nak ki az utcára meg amúgy jót akarnak nekem, mert nyilván szeretnek...kb ennyi a történet.
Én is tudom hogy szar a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!