Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Alkoholistának állítanak be a...

Alkoholistának állítanak be a szüleim,mit tegyek?

Figyelt kérdés
Olyan társasági életben élek,ahol megesik az alkohol fogyasztás,amikor házi buli van,vagy éppen szórakozó helyen vagyunk. Persze nem mindig,úgy havonta kétszer. Húszas éveimet élem,és szeretek szórakozni,élvezni az életet,ugyan is fiatal vagyok,és kell a buli. Szeretném kihangsúlyozni,(semmilyen kábítószer nem szerepel az életemben,csak a sima pia). Amivel gond van,hogy a szüleim alkoholistának állítanak be,a rokonoknak,és az ismerősöknek. Múltkor nagymamám felhívott,és mondta "hogy ma fogyasztottam e alkoholt,ami nagyon kellemetlen volt nekem. Több ilyen eset is volt még,de azt inkább nem írom le,mert nagyon hosszas lenne. A lényeg viszont hogy mindenki azt hiszi alkoholista vagyok, és folyamatosan az italokról kérdeznek. Én nem vagyok Alkoholista,csak azért mert szórakozó helyen iszom, És ritkán is fordul elő. De ők annak állítanak be,mit lehet tenni ez ügyben?
2023. ápr. 14. 18:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak olyanok akik szerint az is alkoholista aki elmegy a Tescoban a borok előtt nyitott szemmel 😀

Sajnos Magyarországon rengeteg igazi alkoholista van, és az ilyen ember nem csak magát pusztítja de a környezetét is. Rengetegen függnek gyerek korukban ilyen emberektől, és olyan lelki sebeket cipelnek, aminek terhet egész életükben hordozni fogják. Kialakul egy sokszor túlzó és irracionális gyűlölet bennük az ivászat ellen, és egy sokszor féltő sokszor utálkozó hozzáállás az felé aki az alkoholra nem úgy tekint mint ő. Ilyenek itt gyakorin akik lepontoznsk minden véleményt ami nem egyből lepecsétel mint alkoholista vagy.

Ilyen lehet a szüleid féltő hozzáállása is amivel nincs semmi baj. Valahol igazuk van, nézz körül hány emberi életet tesz tönkre a rendszeres piálás. Igazság szerint az, hogy elmész bulizni a húszas éveidben teljesen normális nem számítsz alkoholistának. Innen lehet lesüllyedni alkoholistává. Törekedj arra ez nehogy megtörténjen bármilyen lelki válság jön az életedbe, és erről nyugtasd meg a szüleidet is.

2023. ápr. 14. 20:40
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Anyádék honnan tudják mennyit iszol a buliban? Ha totál részegen tátntorog haza és végig hányod a lakást, akkor jogos az aggodalmuk.
2023. ápr. 14. 21:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Az alkoholista aki nem tud bármely pillanatban nemet mondani, hogy oké most ezt nem iszom meg,v agy épp ma nem iszom, csak ugy indok nélkül akár.
2023. ápr. 14. 21:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13# Van aki meg tudja állni hogy piásan ne menjen munkába, sofőrök is viszont munkaidőn kívül úgy isznak mint a gödény.
2023. ápr. 14. 23:39
 15/21 anonim ***** válasza:
60%
"Olyan társasági életben élek,ahol megesik az alkohol fogyasztás,amikor házi buli van,vagy éppen szórakozó helyen vagyunk." Én csak annyit jegyeznék meg, hogy ha csak a társaság miatt iszol, hogy ne nézzenek ki, az azért elég gáz mindenkire nézve.
2023. ápr. 14. 23:50
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
menj haza részegen. amikor kérdőre vonnak, mondd azt, dehát alkoholista vagyok nem? böeeee :D
2023. ápr. 15. 08:17
 17/21 anonim ***** válasza:
53%

13, az az alkoholista, aki függő viszban van az alkohollal.

Aki bizonyos helyzetekben (mint a kérdező a buliban) nem tud meglenni nélküle, az definíció szerint akkor is alkoholista, ha amúgy a mindennnapokban nemet mond, ha megkínálják.

2023. ápr. 15. 08:49
 18/21 A kérdező kommentje:
12/ nem iszom le magam hányásig. Amikor iszom,akkor annyit fogyasztok hogy gondolkodni is tudjak,anyámék is látják/tudják.
2023. ápr. 15. 10:20
 19/21 anonim ***** válasza:
70%
9-es, ekkora hülyeséget is régen olvastam, de sebaj :D
2023. ápr. 15. 11:37
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért írt hülyeséget? Ha van nála alkohol és nem fogy el, az a bizonyíték, hogy nem alkoholista. Mennyi ember van így, ott díszelegnek az ajándékba kapott tömény italok meg borok a szekrényen és rá sem néz. Én nálam a sör nem marad meg 2 napnál tovább a hűtőben, mert még a végén megfázik, meg nem bírom úgy kinyitni a hűtőt, hogy ne azon agyaljak, hogy most megbontsam-e vagy nem. Na EZ az alkoholizmus nem az amikor valakinek halomra áll a bárpultban a pia 😀
2023. ápr. 15. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!