Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudjam az idős anyámmal...

Hogy tudjam az idős anyámmal megértetni, hogy netes csalás áldozata lett?

Figyelt kérdés

Egyedül él, 76 éves. Pár éve kapott tőlem egy gépet és megtanítottam neki az internet használatát. Hát nem kellett volna.

Húsvétkor voltam nála, és kijelentette, hogy megrendelt valami Tonerin nevű gyógyszert, és azóta nem eszi a többi gyógyszerét (vérnyomáscsökkentő, stb) mert "nem akar a gyógyszer maffia áldozatává válni", és ez a "csodaszer" mindenre jó, nem hiába van "betiltva". Kifizetett több mint 25 ezret 10 szemért!

elmondása szerint azóta életerős, vidám.

90 ezer a nyugdíja.

Ebből ordibálásig fajuló vita lett. "De hát ezt professzorok ajánlják, hisz megírta az internet több helyen!". A vége az lett, hogy haza zavart, és azóta nem veszi fel nekem a telefont. Beszéltem az orvosával és mondta, hogy megbolondult az öreglány teljesen, és őt is megvádolta azzal, hogy a gyógyszer maffia fizet neki, hogy mikor mit írjon fel...

Mit tegyek?

Aggódok érte, szívbeteg és nem eszi a gyógyszereit! Csak ezt a hülye tonerint, amire rá fog menni az egész nyugdíja!

2023. ápr. 14. 10:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
nem tudom miért kérdező hibája, hogy az anyja hülye... normális esetben gondolkodni nem kell megtanítani egy felnőttet, max arra hol van a bekapcsoló gomb. mindkét nagyszülőmnek van gépe és internete, de sose kezeltük őket debil tízévesként, nem tudom miért kellett volna. kérdező, ha anyád ennyire hülye, azzal nem sok mindent tudsz kezdeni, hagyni kell őket, hátha egy ponton rosszul lesz annyira, hogy rájön hogy mégiscsak kéne a saját gyógyszere.
2023. ápr. 14. 11:47
 12/16 anonim ***** válasza:
82%
es regebben hogy allapitotta meg mi igaz mi nem? kicsit furan hangzik az egesz...szerintem itt mar mas bajok is vannak. aranyos hogy aggodsz erte...de aki ilyen dilis lett...
2023. ápr. 14. 12:00
 13/16 anonim ***** válasza:
71%

"Sajnos 76 évesen már nem fogja senki megtanítani a gondolkodásra, és a természettudományos alapismeretekre."

Húsz éveseket se. Lásd a Covid konteosokat.

2023. ápr. 14. 12:32
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

#12: Ott a pont. Oké, hogy az internettel most találkozott először, de azért az interneten kívüli világban is jócskán voltak és vannak átverések. Engem próáltak már lehúzni egy alapfokú számítógépkezelői tanfolyammal, azt a mesét beadva, hogy az Oktatási Minisztérium ajánlott engem, és csak félmillió forint (volt akkor), és ezzel milliós havi keresetem lesz. Aztán annyit sem fedett le, ami a jeles középszintű érettségihez kell. De volt már dolgom jópár MLM-ügynökkel, természetesen nekem is ajánlottak már csodatevő gyógyszert, ami egyszerre gyógyítja a magas vérnyomást, az alacsony vérnyomást, a cukorbetegséget, a magas koleszterint, jó a túlsúly ellen, jó a kóros soványság ellen, épp hogy csak a rák, HIV, meg malária ellen nem volt jó. :D A "természetgyógyászokról" meg ne is beszéljünk. Sajnos volt olyan ismerősöm, aki be is dőlt neki. Rákos volt, első stádium, 80-90% gyógyulási esély.... ő nem kért belőle, mert a természetgyógyász sokal jobb gyógymódot ajánlott, amihez nem kell barbár műtétekhez folyamodni, és nem is mérgezi a szervezetet, mint a kemó... Aztán amikor már megjelentek az áttétek, mégis beleegyezett az orvosi kezelésbe, de akkor már késő volt. :( Középkorú nő volt. Persze, lehet, hogy egyébként sem élte volna túl, de úgy legalább lett volna esélye túlélni. így meg gyakorlatilag nulla.

#13: Jogos. Nekem is volt, hogy egy 17 éves gimnazista srác magyarázta, hogy mennyire hülye vagyok, hogy "hiszek" a vírusban, miközben ez csak sima influenza, abba is az emberek 10%-a simán belehal. Én erre megkértem, hogy akkor sorolja fel azon osztálytársai és scaládtagjai neveit, akik meghaltak benne, és közösen kiszámoljuk, hogy tényleg megvan-e a tíz százalék. A csúcs az volt, amikor rákérdeztem, hogy mi a különbség a vírus és a baktérium között? "Hát az nem ugyanaz?"

Szóval tök igazad van, tizen- és huszonéveseket sem könnyű megtanaítani gondolkodni.

2023. ápr. 14. 13:05
 15/16 anonim ***** válasza:
82%
Aki hülye, az akkor is hülye marad, ha fejre állsz.
2023. ápr. 14. 15:46
 16/16 anonim ***** válasza:
16%
Ezt így utólag már sokkal nehezebb lesz mint előre...
2023. ápr. 14. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!