Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebből lehet a férjemmel...

Ebből lehet a férjemmel valami bajunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

42/N vagyok, a férjem 45. Három gyerekünk van, 17/F, és két tizenhárom éves ikerlány. A fiúnk három hónapja összejött az első barátnőjével, 17/L, júniusban lesz 18.

Egy hete a lányt befogadtuk magunkhoz, miután nagyon összeveszett a szüleivel. A lány elég durva dolgokat mesélt a szüleiről. Nem verték vagy ilyesmi, rendesen el is volt látva, de nagyon komoly érzelmi abúzusokat adott elő, pl. hogy az anyja a fejéhez vágta, hogy mivel a nagyanyjával soha nem jött ki, a nagyanyja miatta halt meg agyvérzésben. Stb, stb.

A fiunk barátnője amióta nálunk van, mondta, hogy hálából szívesen átvállal minden házimunkát, meg azt mondta, hogy az kiskora óta a zsebpénzt, ünnepi alkalmakra kapott összegeket utolsó forintig mindig eltette magának a bankszámlájára, és az összeget (azt mondja 380.000 Ft) felajánlotta nekünk, mondtuk a férjemmel, hogy felejtse el, az az övé.

A szülei követelik, hogy menjen haza, a stílusukat nem minősítem... Gyámhivatallal, rendőrséggel is fenyegetőznek. Meg hozzáférhetnek a lány számlájához nélküle?

Köszi a válaszokat!

2023. márc. 15. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
93%
Annyira nehéz elképzelni, hogy ez egy valós sztori, hogy kulturált hangnemben író kérdező meg a férje ennyire buta legyen, de közben meg amennyi hülye létezik...
2023. márc. 15. 12:49
 42/76 anonim ***** válasza:
92%

39 "Kiskorú != fiatalkorú. 14 elmúlt a csaj, tehtá fiatalkorú, nem pedig kiskorú."

A csaj a PTK szerint KISKORÚ, mert 18 alatt van. A fiatalkorú, mint fogalom, csak a BTK-ban létezik.

Egy 17 éves a PTK szerint kiskorú, a BTK szerint fiatalkorú.

2023. márc. 15. 12:53
 43/76 A kérdező kommentje:
Dehogynem érzem, hogy probléma van az esettel, máskülönben nem írtam volna ki a kérdést. Köszi a válaszokat, másokat is szívesen meghallgatok.
2023. márc. 15. 13:20
 44/76 anonim ***** válasza:
94%
Ha szétmennek akkor mi lesz? Marad a csaj?
2023. márc. 15. 13:21
 45/76 anonim ***** válasza:
94%
De miért nem válaszolsz arra, mi lesz, ha a fiad azt mondja fél év múlva, hogy tegyétek ki a csajt?
2023. márc. 15. 13:26
 46/76 A kérdező kommentje:

Akkor nyilván a fiunk lesz a "kedvezményezett", és a lánynak mennie kéne. De mivel még a kapcsolatuk elején vannak, meg odáig vannak egymásért minden téren (ne kezdjétek kérlek, hogy most még, mert egyikünk sem jövőbelátó), nyilván nem arról beszélgetünk, hogy ha szakítanak, mi lesz.

Nem kell engem a férjemet hülyének nevezni, tudjuk, hogy nem jó a helyzet, ezért is keressük a megoldást, ami mindenkinek minimum elfogadható. De mivel a fiunk barátnője, így családtagnak tekintjük, kedveljük, az nem opció, hogy az akarata ellenére úgymond visszatoloncoljuk a szüleihez, ha azok ennyire kiborítják. Lássátok be, rákenni a nagyszülő halálát, hogy miatta lett agyvérzése, szülőtől teljesen elfogadhatatlan megatartás.

A lány felvetette a szüleinek telefonon (lejtászotta a férjemnek a telefonbeszélgetést) hogy visszamegy, ha befejezik az ő hibáztatását meg állandó szekálását, de a szülei fenntartották az álláspontjukat, meg hogy mindenben ők diktálnak és punktum.

Nem vagyok jogász, de az egyik hozzászóló által hivatkozott Btk. rendelkezés alapján ahhoz végrehajtható határozat megszegése kellene, márpedig semmilyen határozat nincs, ilyet a szülei sem mondanak.

Holnap felvesszük a kapcsolatot a gyámhivatallal és a családsegítővel.

2023. márc. 15. 13:43
 47/76 anonim ***** válasza:
97%
"Holnap felvesszük a kapcsolatot a gyámhivatallal és a családsegítővel." Tegyétek ezt, ez a legjobb megoldás.
2023. márc. 15. 13:46
 48/76 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk se a gyerek diktál. Csak úgy mondom. Ha meg tényleg rettenetes környezetben lakik, azt én előbb látni szerettem volna, meg a szülőket. Milyen viselkedés már, hogy te mész a gyámhatósághoz anélkül, hogy tudnád, igazából mi van a szülőkkel és kik ők? Hogy laknak? Mivel foglalkoznak? Ismerek én is olyat, hogy a gyerek a mamával lakott, mert ott nem voltak szabályok, anyuka meg kussolt, mert mama dirigált. Győződj meg először az igazadról, utána menj hivatalos helyre.
2023. márc. 15. 13:50
 49/76 anonim ***** válasza:
92%

"az nem opció, hogy az akarata ellenére úgymond visszatoloncoljuk a szüleihez, ha azok ennyire kiborítják".

Ja, de az opció, hogy ha a fiatoknak fél év múlva jön egy másik, akkor kitoloncoljátok a kiscsajt, miközben nyilván nem lesz mennie kb. sehova, max. az utcára.

De igen, nagyon hülyék és felelőtlenek vagytok, hogy így játszotok egy másik ember életével, a 17 éves fiatok érzelmi életére alapozva. Őt is megszivatjátok, mert lehet, hogy lépne a csaj mellől, de lelkileg ott lesz rajta a nyomás, hogy nem teheti meg, mert akkor a csak kvàzi hajléktalan lesz vagy öngyilkos.

Tudod, mi az elfogadhatatlan magatartás? Magatokhoz venni egy láthatóan pszichés gondokkal küzdő, anyagilag önellátásra képtelen tinilányt, akinek az egész élete egy tinikapcsolattól függ. Úgy adjátok elő, mintha jót tettetek volna, pedig csak még közelebb löktétek a kiscsajt a szakadék széléhez.

Remélem, kamu ez a kérdés.

2023. márc. 15. 13:59
 50/76 anonim ***** válasza:
90%

"Akkor nyilván a fiunk lesz a "kedvezményezett", és a lánynak mennie kéne."

Ezzel csak az a gond, hogy nem tudjátok olyan könnyen kitenni, mivel életvitelszerűen ott élt, és ezt bizonyítani is tudja (szomszédok, stb). Legrosszabb esetben még akár pereskednetek is kell. (Nem hinném, hogy egy tini annyira makacs lenne, ha kidobják, de mint elvi lehetőség, benne van a pakliban egy hosszú per)

2023. márc. 15. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!