Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebből lehet a férjemmel...

Ebből lehet a férjemmel valami bajunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

42/N vagyok, a férjem 45. Három gyerekünk van, 17/F, és két tizenhárom éves ikerlány. A fiúnk három hónapja összejött az első barátnőjével, 17/L, júniusban lesz 18.

Egy hete a lányt befogadtuk magunkhoz, miután nagyon összeveszett a szüleivel. A lány elég durva dolgokat mesélt a szüleiről. Nem verték vagy ilyesmi, rendesen el is volt látva, de nagyon komoly érzelmi abúzusokat adott elő, pl. hogy az anyja a fejéhez vágta, hogy mivel a nagyanyjával soha nem jött ki, a nagyanyja miatta halt meg agyvérzésben. Stb, stb.

A fiunk barátnője amióta nálunk van, mondta, hogy hálából szívesen átvállal minden házimunkát, meg azt mondta, hogy az kiskora óta a zsebpénzt, ünnepi alkalmakra kapott összegeket utolsó forintig mindig eltette magának a bankszámlájára, és az összeget (azt mondja 380.000 Ft) felajánlotta nekünk, mondtuk a férjemmel, hogy felejtse el, az az övé.

A szülei követelik, hogy menjen haza, a stílusukat nem minősítem... Gyámhivatallal, rendőrséggel is fenyegetőznek. Meg hozzáférhetnek a lány számlájához nélküle?

Köszi a válaszokat!

2023. márc. 15. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:

2-es, nem ő végez minden házimunkát, csak felajánlotta.

Az a gond a lány és a szülei között, hogy a lány kijelentette, hogy gyűlöli őket a sok érzelmk abuzús miatt, azt is mondta, ha tehetné, végrendeletben kitagadná őket, hogyha a szülei elérik, hogy ő adja be előbb a kulcsot, a 380.000 Ft-ját ne a szülei örököljék. Hétfő este itt volt az anyai nagyapja (ő a szülőknél lakik) próbált az unokája lelkére beszélni, de neki meg azt mondta, hogy ha ő hal meg előbb, ne hagyja, hogy a szülei még a síron túl is megkeserítsék az életét...

Tudom, nagy kockázatot vállalunk a férjemmel. Az én szüleim utálják a férjem, meg engem is azért, mert vele alapítottam családot, három éve nem is beszélünk. Megfogadtuk a férjemmel hogy a gyermekeink párválasztását csak a legsúlyosabb esetekben kritizáljuk (pl. ha a választottja valami gyerekmolesztáló bűnöző lenne vagy ilyesmi).

2023. márc. 15. 08:43
 12/76 anonim ***** válasza:
93%

A 7-es és 10-es válasz írója tudja jól. (2023. márc. 15. 8:30 és 8:34)

Bár az nem áll, hogy fura, vagy meglepő, ugyanis hatályos törvény tartalmazza:

„4:152. § [A gyermek gondozása, lakóhelyének és tartózkodási helyének meghatározása]

(4) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülők lakóhelyét vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság jóváhagyásával a szülők beleegyezése nélkül elhagyhatja, ha az az érdekeivel nem ellentétes. A szülők lakóhelyének vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási hely elhagyása önmagában a szülői felügyeletet - a személyes gondozás és nevelés kivételével - nem érinti.”

↑ 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

A törvény hatályos teljes szövege elolvasható

itt: [link] (Net Jogtár), vagy

itt: [link] (Nemzeti Jogszabálytár).

2023. márc. 15. 08:57
 13/76 anonim ***** válasza:
85%

"Megfogadtuk a férjemmel hogy a gyermekeink párválasztását csak a legsúlyosabb esetekben kritizáljuk"

. Azért kissé átestetek a ló túloldalára. Egy dolog támogatni egy kapcsolatot, más a gyereketek párjának szállást biztosítani, etetni stb.

2023. márc. 15. 09:05
 14/76 anonim ***** válasza:
88%
12 Ez mind ku*va szép és jó. És ha mint a mi esetünkben is, a hatalmas szerelmespár szakít 1-2 éven belül? Hova megy a lány megtakarítás, szülői segítség nélkül? Az ilyenből baromira jobb kimaradni. De jó, ti döntésetek, szenvedjetek csak vele.
2023. márc. 15. 09:05
 15/76 anonim ***** válasza:
78%

S lány lassan 18. Nem viszik a rendőrök sehova.

De mi lesz ha a fiatoknak már másik lány fog tetszeni? Hogy fogod kirakni? Vagy mardhat, sőt az új pasiját is viheti hozzátok?

A legjobban akkor jártok ha szépen visszamegy a szüleihez és egyetem alatt elköltözik kollégiumba

2023. márc. 15. 09:10
 16/76 anonim ***** válasza:
98%

Kicsit necces. Egyrészt az ilyen fiatalon kötött kapcsolatok ritkán tartanak sokáig, sanszos, hogy a fiatalok 1-2 éven belül szétmennek, akkor meg mi lesz a lánnyal?

Másrészt mivel fiatalkorú, így csak korlátozottan cselekvőképes, azaz ha a szülei követelik, hogy menjen haza, akkor a rendőrök bizony elviszik tőletek.

És ugye az sem biztos, hogy tényleg ennyire mérges otthon a hangulat, mert a tinik sokszor hajlamosak túlozni.

Én azt mondom, jobb, ha ebből kimaradtok.

#6: Idősebb korban azért már más a tényállás szerintem. A feleségemmel október végén jöttünk össze, januárban már hozzánk költözött és 2 évig a szülőkkel éltünk, amíg tudtunk saját lakást venni. Mondjuk mi már bőven túl voltunk 25-ön is.

2023. márc. 15. 09:14
 17/76 anonim ***** válasza:
97%

Egy hete fogadtátok be, oké. És hogyan tovább?

A lány készül egyetemre? Amíg lediplomázik, addig eltartjátok? Az minimum egy százas havonta. (Kaja, rezsi, tisztálkodási cuccok, ruhanemű, telefon..)

Vagy dolgozni fog?

Vagy tanul ÉS dolgozik?

Vagy a fiatok fog dolgozni (és mellette tanulni), hogy eltartsa?

A szülei biztosan nem fogják támogatni.

2023. márc. 15. 09:23
 18/76 anonim ***** válasza:
91%
Én sem értem, ezt hogy gondoltátok. Ha a fiad azt mondja fél év múlva, na köszi, neki ennyi volt az első nagy szerelem, mi lesz a lánnyal, hova megy, mit csinál?
2023. márc. 15. 09:23
 19/76 anonim ***** válasza:
97%

Én szülőként semmi esetre sem támogatnék abban két, még eltarott kiskorút, hogy "együttélősdit" játszanak az otthonomban, mivel nekik még nem az az életfeladatuk, hogy együtt éljenek. Először tanuljanak szakmát, majd teremtség meg a függetlenséghez szükséges anyagi feltételeket és majd csak utána költözzenek össze szabad akaratból azzal, akivel komolyan gondolják a közös jövőt.

Ez a 17 éves fiatoknak egy csapda, ő még csak kóstolgatja az első párkapcsolatot, most fog érni, átalakulni a személyisége, még messze nem férfi, erre a nyakára költözik egy másik gyerek, egy 17 éves lány?

Jól mondják a többiek, mégis mi a terv a jövőre nézve, ha a "pár" szakít, vagy a másik kérdés, ha a kislány még 6-8 évig tovább szeretne tanulni?

2023. márc. 15. 09:47
 20/76 anonim ***** válasza:
82%
Micsoda baromság. A gyerekem ezt csinálná, mennék másnap rendőrrel hozzátok. Csak fenyegetőznek? És ha terhes lesz? Babát is eltartjátok? Milyen számlája van 17 évesen évek óta? Egyáltalán milyen a család? Ismeritek őket vmennyire?
2023. márc. 15. 09:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!