Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebből lehet a férjemmel...

Ebből lehet a férjemmel valami bajunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

42/N vagyok, a férjem 45. Három gyerekünk van, 17/F, és két tizenhárom éves ikerlány. A fiúnk három hónapja összejött az első barátnőjével, 17/L, júniusban lesz 18.

Egy hete a lányt befogadtuk magunkhoz, miután nagyon összeveszett a szüleivel. A lány elég durva dolgokat mesélt a szüleiről. Nem verték vagy ilyesmi, rendesen el is volt látva, de nagyon komoly érzelmi abúzusokat adott elő, pl. hogy az anyja a fejéhez vágta, hogy mivel a nagyanyjával soha nem jött ki, a nagyanyja miatta halt meg agyvérzésben. Stb, stb.

A fiunk barátnője amióta nálunk van, mondta, hogy hálából szívesen átvállal minden házimunkát, meg azt mondta, hogy az kiskora óta a zsebpénzt, ünnepi alkalmakra kapott összegeket utolsó forintig mindig eltette magának a bankszámlájára, és az összeget (azt mondja 380.000 Ft) felajánlotta nekünk, mondtuk a férjemmel, hogy felejtse el, az az övé.

A szülei követelik, hogy menjen haza, a stílusukat nem minősítem... Gyámhivatallal, rendőrséggel is fenyegetőznek. Meg hozzáférhetnek a lány számlájához nélküle?

Köszi a válaszokat!

2023. márc. 15. 07:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
99%
Rendőrök hazavihetik
2023. márc. 15. 07:58
 2/76 anonim ***** válasza:
94%

Mivel 17 éves a lány, igen, rendőrséggel is hazavitethetik.

+ nem mondom, hogy nem léteznek érzelmileg bántalmazott gyerekek, DE: azért olyan is van, hogy a hallottakat el kell osztani kettővel, és abból gyököt vonni, hogy kiderüljön az igazság... Dolgoztam ilyen területen, túl sok jóindulatú, de kissé naiv felnőttet láttam, akit az ilyen "szegény, megmentett gyerekek" megloptak, eltűnt ékszer, laptop, készpénz, stb. Volt, amikor kiderült, hogy a szülők az értelmi szerzők.

Egy hete van nálatok, és minden házimunkát csinál, meg 380.000-et ajánl nektek hálából... kívánom, hogy ne legyen igazam, de ez így egy kicsit fura.

2023. márc. 15. 07:58
 3/76 anonim ***** válasza:
91%
Küldjétek haza a lányt, mielőtt megjelenik a rendőrség!
2023. márc. 15. 08:03
 4/76 anonim ***** válasza:
92%

Lehet belőle bajotok, igen. Még kiskorú.

Vigyétek haza a lányt és ne avatkozzatok bele ilyen módon más család életébe. A saját érdeketekben!

2023. márc. 15. 08:15
 5/76 anonim ***** válasza:
93%

Akkor varjon szepen otthon juniusig a lany. Most mergesitettetek el vegleg a kapcsolatot a szülőkkel! Tesóm ugyanígy 16-17 évesen jott ossze egy csajjal, ott is volt minden, mar ott jartak szuleim hogy be adjak a gyamsagra vonatkozo papirokat, hatha lemondanak a lányról es hivatalosan nalunk lehet. Vegul ket ev mulva k*rva csunyan szakítottak. Igy hogy nem szakadt meg a kapcsolat, volt hova mennie stb, mert kb itt lakott.

Simán haza vitethetik rendőrrel! Meg csak egy 17 eves gyerek!

Az én anyam is sokmindent vágott a fejemhez, megis jo a kapcsolatunk igy mar felnottkoromban. Most viszont nalatok a lany helyzete ezutan meg rosszabb lehet, ha vissza megy a szuleihez! Kuldjetek haza.

2023. márc. 15. 08:18
 6/76 anonim ***** válasza:
97%
Ha 25 lenne, akkor sem lenne bölcs egy háromhónapos barátnőt befogadni.
2023. márc. 15. 08:18
 7/76 anonim ***** válasza:
91%
Kérheti a gyámhatóságtól, hogy engedélyezzék a szülői ház elhagyását. Nekem is van ilyen tanítványom jelenleg is, a barátjához költözött. Csak azt vizsgálták, az új hely nem káros vagy veszélyes rá nézve.
2023. márc. 15. 08:27
 8/76 anonim ***** válasza:
35%

7

Csakhogy ehez kell a lány szüleinek beleegyezése is, a gyámhatóság nem engedi csak úgy elköltözni a 17 éves gyereket.

2023. márc. 15. 08:30
 9/76 anonim ***** válasza:
93%
Én nem küldeném haza, de beszélnék vele, hogy jobb lenne neki, ha júniusig összeszorítaná a fogát és kibírná otthon. Ha nem megy haza, és jönnek a rendőrök, hazaviszik, de ebből nektek nem lesz gondotok, nem zártátok be, szabad akaratából ment oda. Nincs olyan törvény, hogy nem engedhetitek be, mert 18 alatti.
2023. márc. 15. 08:31
 10/76 anonim ***** válasza:
90%
8, nem kell, bármilyen fura. Mi is meglepődtünk. Tényleg csak az új körülmény fontos. Meghallgatták őket, de nem kell a beleegyezésük.
2023. márc. 15. 08:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!