Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretem a gyerekem. Ez...

Nem szeretem a gyerekem. Ez már nem fog változni?

Figyelt kérdés
Most 15 éves, fiú. 24 voltam, amikor született. Csecsemő korában még elvoltam vele, aztán elkezdett idegesíteni. Kötelességből mindent megadtam, megadok neki, de nem szeretetből. A puszta jelenléte idegesít, meg sem kell, hogy szólaljon. Főleg most, hogy kamaszodik, borzalom. Biztos ő is érzi, hogy irritál, de nem tudok vele máshogy viselkedni. Ha újrakezdeném, biztos nem lenne gyerekem. Igazából az összes gyereket utálom.
2023. márc. 1. 15:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/85 anonim ***** válasza:
24%
Gyanitom te valami genetika defekt vagy. Egy szociopata.
2023. márc. 2. 17:25
 82/85 anonim ***** válasza:
86%

Tudatosság.

Azért is van ennyi tudatos gyermektelen, mert ők megkérdezték maguktól, akarok?

Lehet nem utáltad a gyerekeket, de biztosan nem gondoltad át mélyen. Sebaj. Nem kell semmit se tégy, csak ne legyél szemét, és segítsd még pár évig. Ha ügyes, úgy is megoldja utána. Aztán ki tudja, ha nem leszel szemétláda, akkor mikor már nem lesz gyerek, még barátok is lehettek valamilyen szinten, mint 2 akárki, akik között véletlen van 24 év.

2023. márc. 2. 18:20
 83/85 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem te nem utálod a gyerekedet.
2023. márc. 2. 18:31
 84/85 anonim ***** válasza:
97%
Az utálat NEM! egyenlő a "nemszeretemmel". A nemszeretem az inkább semleges, közömbös érzés, az a kerülöm, ha tudom, de elviselem, ha muszáj.
2023. márc. 2. 18:39
 85/85 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem egy pszichológus ezen sokat tudna segíteni. Volt itt hasonló kérdés, egy nagymamával, aki nem szerette az unokáját, meg egy terhes kismamával, aki nem örült a születendő gyerek nemének, de pár alkalom egy pszichológussal mindkettejüknél feltárta a traumákat, amik ezt okozták, és mindkettejüknél helyrejött. (Próbáltam linkelni a kérdéseket, de nem találom.)
2023. márc. 5. 16:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!