Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretem a gyerekem. Ez...

Nem szeretem a gyerekem. Ez már nem fog változni?

Figyelt kérdés
Most 15 éves, fiú. 24 voltam, amikor született. Csecsemő korában még elvoltam vele, aztán elkezdett idegesíteni. Kötelességből mindent megadtam, megadok neki, de nem szeretetből. A puszta jelenléte idegesít, meg sem kell, hogy szólaljon. Főleg most, hogy kamaszodik, borzalom. Biztos ő is érzi, hogy irritál, de nem tudok vele máshogy viselkedni. Ha újrakezdeném, biztos nem lenne gyerekem. Igazából az összes gyereket utálom.
2023. márc. 1. 15:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
0%
én vagyok a 34es és kitörölték az előttem lévő irritáló személy válaszát
2023. márc. 1. 19:12
 42/85 A kérdező kommentje:

Jesszusom! Te normális vagy? Egyáltalán nem kívánom a halálát és nem adnám intézetbe sem! Pont arra keresek megoldást, hogy hogyan szerethetném úgy, ahogy egy anya szereti a gyerekét. Tehát nem utálom.

2023. márc. 1. 19:19
 43/85 anonim ***** válasza:
93%
Szomorú a dolog, mert a fiúnak ilyen emléke lesz a szülőről. Még ha igyekszel is mindent megadni neki a tárgyi és tárgyias életből, egy gyereknek kell a simogatás, még a puszilgatás is, szóval a testi kontaktus (tudom, mert ugyanennyi idős az unokám), amit ugyan időnként "eltolnak maguktól" ezek a kamaszok, de mégis kell a biztonságérzet, az otthonosság megteremtéséhez. Esetleg kellett volna mellé egy apapótlék, aki meg tudta volna adni neki a szükséges érzelmeket.
2023. márc. 1. 19:20
 44/85 anonim ***** válasza:
95%
Olvasom a posztodat..mint valaki akit az anyja nem szeretett, de kötelességből megtett mindent, és én magam is anya vagyok azóta- szóval mindenhogyan át tudom érezni.- és arra jutottam, hogy te lehet hogy szereted őt! Mégiscsak. Odafigyelsz rá, ahogy leírod a kommunikációtokat, a szokásait, hogy milyen, hogy javítani próbálsz a stílusodon, megérzed ha hideg, nem törődöm. Simán lehet, hogy nem tudod- milyen az ha szereted, mik a kifejezés módjai számodra, nekik.. Írtad, hogy neked is ilyen gyerekkorod volt. Mi akik nem tapasztaltuk meg a gyerekeket, elég furán, ügyetlenül nehezen kezeljük ezeket a dolgokat, az érzéseket is, a kifejezését is. Én nagyon szeretem a gyerekeimet.. -épp kamaszok is mindhárom-de én sem vagyok abban biztos, hogy én ezt kifejezem-e jól és ők ezt érzik-e igazán, hogy én szeretem őket. Mindenesetre, ha anyám ennyit agyalt volna hogy hogy lehetne velem nem-hideg, valódi dícséretet adó stb.. anya.. komolyan boldog lettem volna!
2023. márc. 1. 19:21
 45/85 anonim ***** válasza:
100%
42 igen itt sajnos vannak ilyen elmeháborodottak
2023. márc. 1. 19:21
 46/85 A kérdező kommentje:

Meg szoktuk ölelgetni egymást. 3 éves koráig velem aludt egy ágyban, az első pillanattól kezdve.

2023. márc. 1. 19:22
 47/85 anonim ***** válasza:
59%
És a párod tudja mit szól hozzá??legalább ő szereti?és ezt hogy nem szereti megmondtam a fiad szemébe is???
2023. márc. 1. 19:28
 48/85 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, a kommentjeidből az jön le, hogy te egy önreflexióval rendelkező, értelmes ember vagy, és a gyerekedet is szereted valamennyire, csak talán nem úgy, ahogy szerinted "kellene". Szerintem esélyes, hogy felnőttkorában jobb viszonyban lesztek, pláne mivel a korkülönbség sem annyira sok köztetek.
2023. márc. 1. 19:30
 49/85 A kérdező kommentje:

Igen, tudja a párom, vele is beszéltem már erről. A gyermekkorom ismeretében nem csodálkozik rajta, hogy nem tudom befogadni és nem tudom átadni úgy a szeretet, ahogyan kellene. A párom, aki az apja is egyébként, szereti őt.

Isten őrizz! A gyereknek soha nem mondtam, hogy nem szeretem.

2023. márc. 1. 19:33
 50/85 A kérdező kommentje:

Nagyon remélem, hogy majd felnőtt korában megváltoznak bennem ezek az érzések.

2023. márc. 1. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!