Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik, hogy...

Miért nem engedik, hogy legyen egy saját bankszámlám?

Figyelt kérdés
Otthon, nem szeretnék, hogy legyen pedig már 18 elmúltam. Rajtam kívűl mindenkinek van az ismeretségi körömben. Mit tegyek?
2023. febr. 10. 23:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Mert úgy tűnik, annyi eszed van, mint egy molylepkének.

Addig ezt kiírtad, online tudtál volna számlát nyitni.

2023. febr. 11. 06:38
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Elolvastam a másikat. Mondom, hogy molylepke... Azért nem megy el a bankba, mert 23 évesen nem mer, nehogy átverjék valami szar csomaggal
2023. febr. 11. 06:41
 13/20 anonim ***** válasza:
90%
A bankszámlához rendszeres jövedelem kell, különben minek? A kérdezőnek nincs.
2023. febr. 11. 07:12
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

18 évesen már nem kell erről megkérdezned senkit, csak bemész egy szimpatikus bankba, és nyitsz egy junior számlát, kapsz hozzá bankkártyát, kész. Mellette el is mehetnél diákmunkázni, hogy legyen is valami értelme a kártyának.

Esetleg ha van valamilyen általad fizetett számla (amin szerepelnek az adataid), akkor revolut vagy wise is jó. Azokhoz be se kell menni, neten regisztrálhatsz, csak a KYC hitelesítés során egy valós pénzügyi dokumentumot kell felmutatni nekik (ami legtöbb embernél egy közüzemi számla, banki kivonat hasonlók).

Elvileg mindegyikre lehet fizut utaltatni már, de még nem egyértelmű.. nézz utána.

2023. febr. 11. 07:12
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
Még mindig? Már foglalhattál volna időpontot a bankba...
2023. febr. 11. 07:25
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

"A bankszámlához rendszeres jövedelem kell, különben minek? A kérdezőnek nincs."

Junior (és hasonló, fiatalok részére létesített bankszámla-konstrukciók) sem feltételeznek "állandó jüövedelmet".

Egyébként régen 24 éves korig volt Junior, meg egyébként is vannak bankszámlák, amelyek 35 éves korig kedvezményeket adnak stb.

2023. febr. 11. 07:30
 17/20 anonim ***** válasza:
14%
#16 Nem azt írtam, hogy feltétel a jövedelem. De ha nem érkezik pénz a számlára, mire akarja használni? Nem beszélve a számlanyitási költségről, a számlavezetés és a bankkártya díjáról...
2023. febr. 11. 07:41
 18/20 anonim ***** válasza:
86%
Ifjúsági bankszámlát válassz valamelyik banknál annál nem vonnak le semmit. A semmit az szó szerint semmit jelent.Nekem is ilyen van.
2023. febr. 11. 07:46
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

#17: azért, hogy ha talál munkát, odamenjen a pénz.

Előző kérdésénél az volt a kifogása, hogy azért nem vennék fel, mert nincs számlája.

Egyébként abban se lenne semmi, ha odakapná a zsebpénzt.

2023. febr. 11. 07:51
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Kamu.
2023. febr. 11. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!