Elmúltam 18 de a szüleim meg mindig gyerekként kezelnek
és barmit mondok nekik nem hatja meg oket. És azt mondjak
nem erdekli oket hogy milyen jogaim vannak. Tudok valamit
tenni?
Figyelt kérdés
Meg itthon lakok de szeretnek minnel hamarabb elköltözni.
Hát, tudod, ha ők tartanak el, az ő lakásukban laksz, akkor nem csodálom, hogy azt mondják, nem érdekli őket, milyen jogaid vannak. Én is csak mosolyognék az ilyen beszéden.
Ha eltartod magad és külön költözöl, akkor nemcsak jogod, de lehetőséged is lesz úgy élni, ahogyan akarsz.
Egyébként miken mennek a viták?
2023. febr. 2. 15:47
2/17 anonim válasza:
Azt tudod tenni, hogy elköltözöl.
2023. febr. 2. 16:05
3/17 anonim válasza:
Ha tényleg el akarsz költözni, akkor először készülj fel. Legyen egy bankszámlát, lehetőleg titokban nyisd, interneten intézd a pénzügyeit. Vállalja diákmunkát, gyűjts, ne szórd el hülyeségekre a pénzt. Fejezd be a középiskolát, addig próbálj meg alkalmazkodni. Ne az összes diákmunkádról tudjanak, sem az összes pénzedről. Alsó hangon 5-600ezer forintot félre kell tenned, és lennie kell biztos egzisztenciádnak, hogy le tudj lépni. Más téren is fel kell készülni az önálló életre, nézz utána, milyen ügyeket, hol tudsz elintézni, menjenek jól a házimunkát, stb.
2023. febr. 2. 16:07
4/17 anonim válasza:
Mindnyájan ismerjük a klasszikus szülői mondást: "Amíg az én házamban laksz és az én kenyeremet eszed, az van, amit én mondok!".
Ha elkezdesz dolgozni, de még mindig otthon laksz, akkor egy normális családban már nem kezelnek gyerekként, hanem felnőttként.
Ám, amíg a szüleid tartanak el, addig nincs mit tenni.
2023. febr. 2. 16:21
5/17 anonim válasza:
Ha 18 éves vagy és ennyi jogod van, akkor jogod van elköltözni és önmagad eltartani is. Hajrá:-)
2023. febr. 2. 16:42
6/17 anonim válasza:
Miért van hogy csak a jogaikat tudják egyesek, de a kötelességeikről semmit?
2023. febr. 2. 17:02
7/17 anonim válasza:
18 évesen jogilag vagy csak felnőtt, amúgy meg még gyerek vagy...
Tudom, mostanság nagy divat a "Ha emútá tizennyóc, a szüleidnek kuss a neve!" szlogen...
2023. febr. 2. 17:23
8/17 anonim válasza:
Oszt mesélj már kérdező, mihez van jogod ami nem tetszik a szüleidnek, és mit teszel a jogaid hangoztatásán azon kívül hogy felnőttnek kezeljenek? Mert max nagykorú vagy, de nem felnőtt..
2023. febr. 2. 17:24
9/17 anonim válasza:
Látom a nagy "felnőtt" kérdező a lepontozás jogát is gyakorolja válasz helyett hogy mi a baja igazából 😂😂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!