Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehetne rábeszélni?

Hogy lehetne rábeszélni?

Figyelt kérdés

Apám közép súlyos demens,anyám halála óta egyedül maradt.Minden nap látogatom 1-2órát.A demenciából kifolyólag nehezen tudok vele kommunikálni,és egyre nehezebb vele napról napra.

Szóba hoztam neki, hogy mi lenne ha idősek otthonába menne?

Teljesen elzárkózik tőle (tiltakozik),de én a családom mellett nem tudom őt úgy ellátni ahogy azt elvárja…

Hozzáköltözni nem tudunk mert olyan életvitelt folytat,ami a miénkkel nem összeegyeztethető!(Dobja szivja a cigit és nem szellőztet,nem fürdik,össze vissza csinálja wc-t stb.)

Beadtuk a nyomtatványt a FECS-be de lehet csak 6-12hónap múlva lesz hely…

A problémám ott kezdődik ha szerencsénk lesz és lesz helye,tuti biztos nem fog bemenni önként ,és elbukjuk a lehetőséget.

Papirunk van róla hogy demens.

Ti hogy adnátok így be az otthonba ha nem akarja az egészet?

Kezdek belefáradni a 8év gondozásába,úgy hogy látom egyre rosszabb az állapota.

2023. jan. 27. 07:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Elindithatod a gondnokság alá vételt. Ha megnyered, te döntesz róla, hogy otthonba megy e.
2023. jan. 27. 07:08
 2/9 A kérdező kommentje:

Ha van papirja hogy demens,döntőképesnek számít ebben az állapotában is?

Gyakorlatilag a napokat,éveket nem tudja.

2023. jan. 27. 07:10
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Amíg nincs gyamsag alatt, addig döntés képes. A demencianak vannak fokozatai. Az, hogy nem tudja a napokat, éveket semmit sem jelent. Néha én sem tudom, pedig a demenciatol még elég messze vagyok
2023. jan. 27. 07:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondnokság alá kell vetetni.
2023. jan. 27. 07:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyámhivatal, orvosi papírokkal, személyes iratokkal. (Születési anyakönyvi kivonatot is kérik) Elindítják ők - ha te indítod a folyamatot, akkor gyorsabb, de! nem gyors! -, kineveznek téged (ha nem téged, akkor valakit hivatalból) ideiglenes gondoknak, és azzal már lehet intézkedni.

Fontos, hogy pszichiátertől (lehetőleg demenciára szakosodott) legyen papírod, különben szóba se állnak veled.

2023. jan. 27. 08:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha van orvosi igazolás a demenciáról, akkor el kell indítani a gondnokság alá helyezési eljárást, amíg ez nincs meg, addig nem dönthettek helyette.
2023. jan. 27. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha van papirja hogy demens,döntőképesnek számít ebben az állapotában is?"

Amíg nincs gyámság alatt, addig ő dönt. A gyámság alá vételnél lesz egy újabb orvosi vizsgálat és az fogja eldönteni, hogy cselekvőképes-e.

2023. jan. 27. 09:25
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
Míg beszámítható és orvosilag nem indokolt nem elhet csak ugy gondnokság alá vetetni.
2023. jan. 27. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:
28%

Az a tény, hogy szüntelen dohányzik, ritkán fürdik, még nem ok a gondnokság alá helyezésre. Hogy nem tudja a napokat, az azt jelenti, hogy nem érdekli, mert nincs szüksége rá, nincs napi programja.

Nem fogja aláírni, hogy bevonul. Az ilyen otthonok lehúzzák az idős embereket, nem látják el őket kellőképpen. Főleg azokat, akiket ritkán látogatnak.

Általában depresszioba zuhannak, és ennek következménye a felgyorsuló mentális leépülés.

Nem lesz könnyű.

2023. jan. 28. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!