A páromat megutálta anyám, csak mert az exe küldözgeti a régi közös képeiket a Facebookra? Most mi legyen?
Sziasztok!
21 lány vagyok. Együtt vagyok egy velem egyidős sráccal, már több, mint 8 hónapja tart a kapcsolat. Mi még a kapcsolatunk előtt összeköltöztünk, ugyanis én lakótársat keresetem, ő meg nem akart tovább kollégiumban lakni, így mivel akkoriban barátok voltunk még csak, pont kapóra jött mind a kettőnknek, hogy nem idegennel kell együtt lakni, a jó kapcsolat adott, még szaktársak is vagyink, szóval folyton "rendelkezésre áll" a másik, ha valamelyikőnk kihagyott egy órát, vagy éppen nem ért valamit. A szüleim, beleértve anyámat is, már akkor nagyon kedvelték, amikor még csak barátok voltunk, nyilván örültek a hírnek, hogy összejöttünk.
Csak van egy olyan bibi, hogy a párom biszexuális és van egy exe, aki szintén pasi. Én erről nem beszéltem a családomnak, mert a többség nem igazán elfogadó, meg tökre nem releváns, a családomra tartozó infó a párom szexualitása. (Egyébként én is biszexuális vagyok, és erről sem számoltam be otthon, mondvanz, hogy homofóbok, minek borzoljam az idegeket, ha nincs is barátnőm.) Ahhoz, hogy ez megnyilvánul-e a kapcsolatunkban, ha igen, hogyan, ha nem, miért nem, és egyebek amúgy sem rájuk tartoznak, még akkor sem, ha elfogadóak lennének. Igen amz, csak ez az ex pasi volt oly édes, hogy a profilomon keresztül megtalálta több családtagomat, (a párom családját is, csak az most ebben a kérdésben nem releváns) és küldözgeti a régi közös képeiket, amiken így látszik, hogy ők párkapcsolatban voltak a képek készültekor. (Kis csók, meg ilyenek, nem nude képek)
És hát a párommal holnap mennénk anyámékhoz, anyám meg itt írkálja nekem a nem túl kedves üzeneteket, hogy milyen undorító emberrel álltam össze, ő ilyet nem tűr meg a családi asztalnal, de azért hozzam nyugodtan, szakítsak vele nálunk a karácsonyi ebédnél, ha nem számítok, akkor jövőre én ne is gondoljam azt, hogy a család tagja vagyok, legyek a kis bzival.... Meg ilyenek. Holott eddig tök normális volt a kapcsolat anyámmal, a páromat is tökre szerette.
Nyilván ha holnapig nem kapok békésebb, átgondoltabb üzeneteket, akkor én nem megyek haza, kihagyom a családi karácsonyt, nekem elfogadhatatlan ez a viselkedés, de azért jó lenne ha nem kellene a kapcsolat megszakítás praktikát alkalmaznom a családomon.
Mit javasoltok, mi legyen?
"A páromat megutálta anyám... Most mi legyen?"
Beszéld le őket a házasságról! :)
Az olyan véglenyekkel, mint a szüleid nem lehet normálisan beszélni.
Annak meg jó lenne utánanézni, hogy mit lehet jogilag tenni az ellen, hogy az ex regi közös képeket küldözget.
ez az ex pasi volt oly édes, hogy a profilomon keresztül megtalálta több családtagomat
Tanuld meg kezelni a fb-t.
"pont kapóra jött mind a kettőnknek, hogy nem idegennel kell együtt lakni"
Most meg kapóra jön, hogy helyben van a lyuk... Aztán vége az egyetemnek és ő megy vissza egy pasihoz.
#6 Jogilag nem hinném, hogy sokmindent. Nem hiszem, hogy büntetendő kb 10 embernek elküldeni privátba kb 4 fotót.
#7 WTF!? Mit tanuljak meg rajta ember? Nyilvanosra voltak állítva az ismerőseim, a fotóim, na meg a fotók, amiken mások megjelöltek, a pali meg halál lazán kikereste ezalapján a rokonaimat és a saját profiljából elküldte a képeket. A fene gondolta, hogy egyszer valami idióta ezt fogja csinálni.
#8 Szokásos homofób megjegyzés, megspékelve egy kis sztereotípiával, miszerint a biszex emberek hűtlenek, és mindig a saját nemük után futkosnak. Igazán hasznos megjegyzés volt. (Ja nem)
Végül mi lett karácsonykor?
Én a helyedben biztosan nem mentem volna karácsonyi bájcsevegni a családdal. Úgy is csak a negatítvat kaptad volna. Ez lett volna a téma. Kinek hiányzik ez?
Amit leírtál az a privát-szférád megtiprása, megspékelve zsarolással. Ha a kapcsolatod számodra fontos, akkor felé kell lojálisnak lenned, nem a család felé.
És persze igen... a jövőben lehet, hogy máshogy alakulnak majd a dolgaitok, az is lehet, hogy szakítotok... egyszer. Ki tudja... És akkor te meg ott állsz egyedül, összeveszve a családoddal. Csak azt érdemes ilyen esetben tudni, hogy ha ezt most megcsinálták veled, megfogják ezután is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!