Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket elfogadott anyukátok...

Titeket elfogadott anyukátok olyannak, amilyenek vagytok?

Figyelt kérdés
Engem sosem fogadott el olyannak amilyen vagyok. Sosem volt elégedett velem, soha nem erősített meg semmiben, soha nem néztem ki jól neki, mindig kritizált bennem valamit, mindig elbizonytalanít, rám szól hogy ne bízzam el magam. Mindenben a negativat látja, sosem bíztat vagy motivál. A személyiségemből semmit nem szeret. Ha pedig másokkal jól érzem magam, arra pedig irigy. Ezek miatt nincs önbizalmam, se önbecsülésem, és mindig olyan partnereim voltak, akiknek szintén nem voltam elég jó soha. A ti anyátok is ilyen? Mennyire gyakori ez a típusu szülő? Hogyan higgyem el magamról hogy elfogadható vagyok?

2022. dec. 3. 17:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%

Engem teljesen elfogadott, sőt folyton dicsért, milyen szép vagyok, szép a hajam, ügyes vagyok stb. Közben én nem éreztem magam se szépnek se kifejezetten ügyesnek, ezért szorongást, kisebbségi érzést vagy nem is tudom mit okozott. Túlféltett, túlszeretett, ezért mindenféle hülyeséget csináltam tini koromban, ezzel próbáltam az önállóságomat kifejezni. Egy bántalmazó kapcsolatba is beleragadtam emiatt, mert nem mertem bevallani hogy hiba volt azt az embert választani és nem tudtam segítséget kérni.

Kb 25 éves koromban kezdtem azt érezni hogy tényleg jól nézek ki, és valóban vannak belső értékeim amikor már jó 5 éve teljesen leváltam a szüleimről és heti 1 telefonhíváson kívül nem érintkeztünk.

2022. dec. 3. 22:33
 12/17 Darius- ***** válasza:
100%
Nem, de mivel beteg agyilag nem is tudna megfelelni neki senki. Annak orul ez a tipus, ha kuzdesz azért, hogy megfelej neki, ezaltal uralni tud. De ha nem igy teszel, akkor o veszit.
2022. dec. 3. 23:56
 13/17 anonim ***** válasza:
70%
igen, de tegyük hozzá, nem volt nehéz dolga, mert mindig is szófogadó, kedves, jó tanuló lány voltam, kb nem volt semmi probléma velem.
2022. dec. 4. 06:14
 14/17 NTBS ***** válasza:
100%
Alapvetően igen, de hamar lemetszette a "vadhajtásokat"
2022. dec. 4. 07:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként lehet, de felnőttként nem tud olyannak elfogadni, amilyen vagyok. Képtelen megérteni, hogy önálló élőlény vagyok, saját személyiséggel, döntésekkel, és az övétől eltérő nézőpontokkal. Szerinte teljesen rosszul "működök", mert nem úgy élek, ahogy szerinte kellene. Sokat dolgozott azért, hogy az anyagi biztonság meglegyen, cserébe mint emberrel, nem foglalkozott a gyerekeivel. 30 éves elmúltam, teljesen értetlenül áll az előtt, hogy nem ismeri a gyerekeit (most próbálkozik, de minek?), sopánkodik amiatt, hogy nem működünk rendes, boldog, szerető családként...

Természetesen elvált szülőről van szó. Apám szintén megér egy misét.

2022. dec. 4. 08:03
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
7-es! Rengeteg segítséget kapnak a fiatal, gyerekes családok!
2022. dec. 17. 20:05
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ugyanez volt, miért nem vagy olyam, mint x, y, g. Dicséretet sose kaptam.
2023. máj. 25. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!