Van olyan könyv, ami egy toxikus szülő számára érdekes és tanulságos is lehet egyszerre?
Heinz-Peter Röhr: Kiút a függőségből
Ez a könyv nem szülőknek szól, de sokat lehet belőle tanulni. Rengeteg példát hoz fel, lehet látni, hogy a szülők viselkedése hogyan befolyásolja a gyerek felnőtté válását. Hoz példákat a toxikus szülőtípusokra is és hogy hogyan lehet őket felismerni. Leírja, hogy hogyan válik pl egy gyerek anyuci kicsi fiacskájává vagy hogy miért van az, hogy sok gyerek megpróbálja feláldozni magát a szülei kedvéért.
Szerintem ezzel nem lehet semmit elérni.
Ezek attól toxikusak, hogy képtelenek belátásra, empátiára stb.
Amikor említettem anyámnak, hogy tipikus mérgező szülő és ennek komoly pszichológiája és irodalma van, akkor azt mondta, hogy semmi nem igaz abból amit tett ellenem. Én pedig unalmamban (2 kamasz, férj, meló, háztartás) fantáziálok és kitalálok történeteket róla.
De ne legyen igazam, kívánom, aki beveti, az érjen célt!
28-as, tegyél fel róla kérdést, de ez nem a toxikus gyerekekről szól.
Meg nyilván egyébként sem az a jellemző, hogy a gyerekek verik, lelkizsarolják, korlázották, hordják el mindennek a szüleiket, tekintve, hogy nem a szülők vannak általában függő viszonyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!