Anyám meg akar venni kilóra? Több lent!
A lényeg a következő: Kezdem azt hinni, hogy anyám (és apám is) anyagi "támogatással" akar megvenni engem. Pl. kb. minden vitánk után anyám megkérdezi, hogy vegyen-e nekem ilyen meg olyan felsőt, cipőt, vagy bármilyen ruhát. (ő elég ruha mániás és engem is "jól akar öltöztetni") 22 éves egyetemista lány vagyok amúgy, és amint lesz rá lehetőségem, szeretnék elköltözni itthonról. Kicsit sok már amit csinál, és eléggé lejövős, hogy ezzel akar kompenzálni engem. Ne értsetek félre, nyilván ki ne örülne az ajándékoknak, de én ezeket minden esetben vissza szoktam utasítani. Nem akarok az ő pénzén élősködni, bár ő nem venné ezt élősködésnek, ha ő ajánlja fel ezt, de személy szerint nekem sokkal jobban esne néhány kedves szó, mint egy új pulcsi vagy akármi. Apámmal nem túl jó a kapcsolatunk, de ő is olyan ember, hogy ha kérnék valamit, rögtön megkapnám (de nem szoktam kérni!) viszont egy jó szót nem kap az ember. Gyerekkoromban is megvolt mindenem, szép játékok, új telefon, stb., de a veszekedés, lelki bántalmazás mindig ment. Sokszor úgy elcseréltem volna az életemet egy szegényebb, de nagyobb szeretetben élő gyerekére, de mára már megpróbálom figyelmen kívül hagyni ezt az egészet. Holott nyilván a lelki törődés egy gyerek egészséges fejlődésének egy alappillére. Apámtól sosem kapok egy ölelést, kedves szót sem, de kocsit meg akarnak nekem venni. Persze most sokak számára egy elkényeztetett hálátlan csitri képe leszek, de higgyétek el, a pénz nem minden a szeretethez képest! Közben meg bennem van az is, hogy ha nem szeretnének, anyagi támogatást sem kapnék. Létezik, hogy valaki csakis "ajándékokkal" tudja kimutatni a szeretetét, mellette mérgező szülő és folyton leszól, legyalázza az önbizalmam minden szarnak, vagy tényleg meg akarnak venni kilóra?
Ti mit gondoltok erről? Valaki nőtt fel hasonló környezetben? Ha igen, milyen következtetéseket lehet levonni, vagy csak túlgondolom, és ez normális lenne?
Nekik szimplán más a szeretetnyelvük. Megpróbálhatod feléjük kommunikálni, hogy bár nagyon kedvesek, amiért ilyen-olyan tárggyal szeretnének megajándékozni, de te jobban örülnél egy ölelésnek vagy közös beszélgetésnek egy kávé mellett stb.
Ne fogadj el tőlük semmit amit nem muszáj.
Lehet csak azért akarnak ajándékokat venni, hogy későbbi vitákban felhasználják ellened amikor nem hagyod, hogy beleszóljanak az életed minden apró részletébe, hogy micsoda hálátlan alak vagy amikor mindent megadtak neked ezért a tulajdonuknak tekintenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!