Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám meg akar venni kilóra?...

Anyám meg akar venni kilóra? Több lent!

Figyelt kérdés

A lényeg a következő: Kezdem azt hinni, hogy anyám (és apám is) anyagi "támogatással" akar megvenni engem. Pl. kb. minden vitánk után anyám megkérdezi, hogy vegyen-e nekem ilyen meg olyan felsőt, cipőt, vagy bármilyen ruhát. (ő elég ruha mániás és engem is "jól akar öltöztetni") 22 éves egyetemista lány vagyok amúgy, és amint lesz rá lehetőségem, szeretnék elköltözni itthonról. Kicsit sok már amit csinál, és eléggé lejövős, hogy ezzel akar kompenzálni engem. Ne értsetek félre, nyilván ki ne örülne az ajándékoknak, de én ezeket minden esetben vissza szoktam utasítani. Nem akarok az ő pénzén élősködni, bár ő nem venné ezt élősködésnek, ha ő ajánlja fel ezt, de személy szerint nekem sokkal jobban esne néhány kedves szó, mint egy új pulcsi vagy akármi. Apámmal nem túl jó a kapcsolatunk, de ő is olyan ember, hogy ha kérnék valamit, rögtön megkapnám (de nem szoktam kérni!) viszont egy jó szót nem kap az ember. Gyerekkoromban is megvolt mindenem, szép játékok, új telefon, stb., de a veszekedés, lelki bántalmazás mindig ment. Sokszor úgy elcseréltem volna az életemet egy szegényebb, de nagyobb szeretetben élő gyerekére, de mára már megpróbálom figyelmen kívül hagyni ezt az egészet. Holott nyilván a lelki törődés egy gyerek egészséges fejlődésének egy alappillére. Apámtól sosem kapok egy ölelést, kedves szót sem, de kocsit meg akarnak nekem venni. Persze most sokak számára egy elkényeztetett hálátlan csitri képe leszek, de higgyétek el, a pénz nem minden a szeretethez képest! Közben meg bennem van az is, hogy ha nem szeretnének, anyagi támogatást sem kapnék. Létezik, hogy valaki csakis "ajándékokkal" tudja kimutatni a szeretetét, mellette mérgező szülő és folyton leszól, legyalázza az önbizalmam minden szarnak, vagy tényleg meg akarnak venni kilóra?

Ti mit gondoltok erről? Valaki nőtt fel hasonló környezetben? Ha igen, milyen következtetéseket lehet levonni, vagy csak túlgondolom, és ez normális lenne?

2022. nov. 27. 17:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
Az megvan, hogy ez nem a gyakori regények hanem a gyakori kérdések oldala?
2022. nov. 27. 17:16
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Más a szeretetnyelvük. Hiányzik az érzelmi intelligenciájuk, mert ők se kaptak pozitív érzelmeket. Csak azt tudják továbbadni, ami bennük van. Az apád kifejezetten zavarba jönne az ölelgetéstől.
2022. nov. 27. 17:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Talán a szüleid is olyan családban nőttek fel, ahol nem kaptak elegendő (érzelmekben kifejezett) szeretetet. Akkor pedig ők ezt a viselkedés mintát hozták magukkal és egyszerűen nem tudják magukat, az érzelmeiket másképp kifejezni.
2022. nov. 27. 17:25
 4/14 anonim ***** válasza:
13%
Nem tudom, hogy a leírt történet vagy a kérdésed gázabb...
2022. nov. 27. 17:27
 5/14 anonim ***** válasza:
12%
A mérgező, hisztis gyerekekről nem akarsz kérdezni?
2022. nov. 27. 17:32
 6/14 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Nekik szimplán más a szeretetnyelvük. Megpróbálhatod feléjük kommunikálni, hogy bár nagyon kedvesek, amiért ilyen-olyan tárggyal szeretnének megajándékozni, de te jobban örülnél egy ölelésnek vagy közös beszélgetésnek egy kávé mellett stb.

2022. nov. 27. 17:43
 7/14 anonim ***** válasza:
36%
Te majd máshogy csinálod. Illetve nem. Pont így. Aki ilyen környezetben nőtt fel, általában így is folytatja, olyan párt választ magának, aki hasonló materiális gondolkozású. Egyrészt, mert hiába sírt itt kisregényt a problémájáról, valójában nem tudna elviselni egy olyan életet, ahol nem veszik körbe a "kis kincsei", másrészt mivel ebben nőtt fel, nem fogja megtalálni a közös hangot egy más értékrendű emberrel. Saját tapasztalat sajnos.
2022. nov. 27. 18:35
 8/14 NTBS ***** válasza:
100%
Igen létező jelenség, amiről írsz. A szüleid ilyenek vagy így nevelték őket.
2022. nov. 27. 18:45
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Személyiség függő, ki mit tart helyesnek. Engem is megvennének közbe tönkreteszik magukat meg nekem is sok gondot okoznak ezzel. A pénz hajkurászása és az értelmetlen költekezések miatt sok minden kimarad. Az egésznek a mozgatórugója, hogy szegénységben nőttek fel és elfelejtik a hétköznapi értékeket és azt hiszik hogy egy látszólag gazdag életet biztosítanak, azzal ők a legjobbat teszik veled, és mint a filmekben a végén úgyis elsüllyed a hajó és a "jók" odavesznek. Én ezt a világképet látom tőlük. Mindíg kell valami amivel lehet villogni, különben üres az életed. Amúgy a legirritálóbb hogy tényleg meg akarnak venni. Amúgy ez nem egy szeretet nyelv, ezt úgy hívják hogy értelmetlen elkényeztetés.
2022. nov. 27. 18:56
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Ne fogadj el tőlük semmit amit nem muszáj.

Lehet csak azért akarnak ajándékokat venni, hogy későbbi vitákban felhasználják ellened amikor nem hagyod, hogy beleszóljanak az életed minden apró részletébe, hogy micsoda hálátlan alak vagy amikor mindent megadtak neked ezért a tulajdonuknak tekintenek.

2022. nov. 27. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!