Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen pitiáner, kötekedő...

Miért ilyen pitiáner, kötekedő az apám?

Figyelt kérdés
Tanulok, és mellette dolgozom pár hónapja. A szüleimmel élek. Apám anyumnak semmit nem segít, kötekedik vele, ha vásárolni kell, akkor elmegy apu vásárolni (élelmiszert) de elkéri anyutól az árát. A közös ktg-be, a szánlákra is kér anyutól pénzt. Mindketten nyugdíjasok, és apámnak 200 feletti a nyugíja. Anyura meg rám semmilyen pénzt sem szán. Engem emiatt anyukám támogatott anyagilag. Ezt apám tudja jól. Tanulás mellett dolgozom pár hónapja. A pénzt anyumnak adom oda. Most először rendeltem magamnak vmit neten. Anyukám lefeküdt, de a pénzt kirakta apunak hogyha hozzák a csomagomat, fizesse ki. Nekem meg időre kellett mennem valahova, ezért én nem tudtam átvenni. Anyu meg ha lefekszik, elalszik,nem hallja a kaputelefont. Ezért apu lett megkérve erre. Apám meg: kinek a pénzéből? Anyuval egyszerre monduk hogy a fizetésemből. Már ott voltam, hogy azt kérdetem: neked nem mindegy? Vagy hogy: a szomszédéból! Komolyan olyan pitiáner az apám, és rajta ül a pénzén, hogy neki nem mindegy, ha úgysem ő fizeti? Volt hogy azzal jött, majd ha meghal, akkor úgyis én öröklöm a pénzét. De hogy amig él, és úgy támogatna ha szükségem van vmire pénzre, az eszébe sem jut. Anyut is sajnálom,mert kb minden az ő nyugíjából megy. Neki kevesebb mint apámnak, de arányaiban nézve anyuéból sokkal több pénz megy el. Olyan szinten pitiáner és kötekedő apám, kimondom egy zsarnok, hogy anyu is már idegileg belerokkant. Hogy lehetnek emberek egymással, csaladtagokkal annyira pitiánerek az emberek, mint amilyen apám?
2022. nov. 10. 13:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

9: mi az, hogy nem akar????

Mit lehetne erre válaszolni???

Minden ember kicsit zsémbesebb, magánakvalóbb lesz idősebb korára.... LEgfeljebb nem ilyen extrém mértékben.

2022. nov. 10. 14:15
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Apad nyugdija se sok, de anyade meg kevesebb. Ha apad semmit nem ad bele semmibe, akkor anyad tart el harmotokat mittudomen 150-180 ezerbol? Ezt hogy? Ez biztosan igy van? Es akkor apad mire kolt?
2022. nov. 10. 14:33
 13/21 anonim ***** válasza:
69%
#12: lehet, hogy spórol a kérdező örökségére.. :-D
2022. nov. 10. 14:44
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Apám mindennel visszaél. Egy igazi elnyomó zsarnok, aki abban nőtt fel, hogy a nőnek kuss a neve.

Ezért. Mert alapból ilyen típus. A korral meg az ember természete csak egyre nehezebb lesz. Főleg hogy anyud egész életében alávetette magát ennek. Papának szabad a pálya.

2022. nov. 10. 14:50
 15/21 anonim ***** válasza:
90%
Itt anyud is ugyanolyan hibás, hogy hagyja.
2022. nov. 10. 15:13
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg apukádnak mindig is ilyen volt az alaptermészete, nem tisztelte a feleségét, mivel nem tiszteli a nőket. Fiatal korukban, a házasságuk elején még viselkedett, nem mutatta ki az autokrata, zsugori tulajdonságait, de ahogy egyre idősödtek, múlik a szerelem, anyukád pedig egyre inkább hagyta, hogy uralkodjon rajta apukád, belecsúszott a cseléd szerepbe. Apukád innentől már megmutatta a valódi énjét, mert nyeregben érezte magát. Egy évtizedek alatt megtört idősebb nő sajnos ritkán szokott kilépni egy ilyen alá-fölérendelt kapcsolatból.

Ezen csak akkor tudott volna változtatni anyukád, amikor az első jeleket észlelte, akkor kellett volna azonnal szólni, hogy ez így nem jó, vagy ha nincs eredmény, el kellett volna válni.

2022. nov. 10. 16:15
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
Most még nem látod, de terápiába, traumák feldolgozására az meg, aki szenved. Tehát a "baj" veled szigorúan véve. Nem az megy, aki miatt szenvedsz, őt nem lehet megváltoztatni.
2022. nov. 10. 16:28
 18/21 anonim ***** válasza:

*az megy

*baj veled van

2022. nov. 10. 16:29
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert meg lett tolva a nyugdíj azért ilyen .
2022. nov. 10. 16:37
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha költözni sem tudsz/akarsz, akkor ez hosszu távon nagyon rossz lesz.
2022. nov. 10. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!