Mit tegyek hogy kiszabaduljak ebből a családi gyötrelemből?
Egy olyan családban élek, ahol a két szülő között megvan a 18 év korkülönbség, és ez rengeteg vitát generál ami lelkileg baromi megvisel, mert ehhez még hozzájárul az is, hogy apám egész nap a számítógép előtt ül, és mint valami idióta órdibál annak. Olyan mint egy bomba. Ha egyszer valaki olyat mond neki ami nem tetszik akkor nekünk esik vagy órdibál.
Ami pedig anyámat illeti, a főzéstől "elfárad" és utána egész nap semmit nem csinál. Kétszínű és pénzsóvár, a munka kikészíti, ha tehetné egésznap úton lenne, elakarja adni a házat is de ahhoz előbb fel akarja újítani amihez pénze sincs, és még más faszikkal is kavar mert azt mondja hogy tőlünk nem kapja meg azt a szeretetet ami kapni akar.
De itt jön a mi részünk. Van egy bátyám, és szegény már teljesen ki van készülve. Egész nap dolgozni jár, amint hazajön, eszik és megy fusimelóra, utána meg hullafárdt és reggel megint kezdődik neki előlröl. Amivel nincs is baj, de ki az a szülő, aki elvárja a saját gyerkétől hogy a keresetét adja be mert "csak"? A szüleink semmi anyagi támaszt nem nyújtanak nekünk, tepernünk kell, de mivel én iskolás vagyok és csak nyáron van időm az semmire nem elég. Lassan itt lesz a főiskolára a jelentkezés is, de fogalmam sincs mihez kezdjek. Nem tudom hol tudnék iskola mellett dolgozni is, és erős portfóliót összerakni,(grafikus iskolába járok) úgy, hogy már azt is megkaptam hogy tehetségtelen vagyok és szart se érek, nem is kellett volna megszületnem stb. Voltam nyáron bécsi utazáson is, (de rólam tudni kell hogy félek utazni és emberekkel beszélni, még a szomszéd pékségbe sem merek átmenni:)), és életem legrosszabb útja volt az. De, mégse voltam itthon, viszont bármennyire is rossz volt mégis szabadnak éreztem magam de itthon megint a nyakamra került a póráz. Nem szeretem hogy itthon én vagyok a kis ugráltatható cseléd aki minden szóra ugrik, a bátyám meg szereljen meg mindent mert akkor nem kell érte fizetni....
Szeretnék tanácsokat kérni mit tudnék tenni. Ígyis elég sok lelki traumát okoztak nekem, és hamár a családom nemis, szeretnék legalább én a bátyámnak segíteni hogy könnyebb legyen neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!