Anyámnak jogos a felháborodása? Nekem tényleg vigyáznom kellene rájuk?
Anyámnak van egy 3 éves kutyája. Aki nem szobatiszta, mármint 6-8 órát nem bír ki simán bepisilt és bekakil. Kétszer vigyáztunk rá 2-3 napot, az éppen újonnan felújított lakásunkat osszepisilte és össze fosta. Közölte a férjem, hogy ide a kutya többet nem jöhet. Na most anyám kitalálta, hogy vesz magához még egy kutyát de bizony itt nekem már nincs választásom mert ha ő megy valahova akkor a kutyákra mi vigyázunk. Én mondtam neki, hogy biztos, hogy nem erre ne is számítson. Konkrétan vérig sértődött, hogy milyen bunkók vagyunk, hogy mi nem tudunk évi 2x 3x vigyázni a kutyákra ha ők elmennek valahova.
Igazából a legjobban az zavar, hogy nem megkérdezte hanem kijelentette... Most ha hívom fel se veszi a telefont.
3 éves és nem szobatiszta??? Nyaraljon kutyás helyen és probléma megoldva. Ha kárt okoz a kutya, az elég kellemetlen.
Így én sem vigyáznék rá, nevelje meg először.
Nem jogos, nem neked kell vigyáznod rájuk.
12 éves a macskám, azóta 2-3 napnál többet nem voltam nyaralni, mert nehéz megoldani a felügyeletét, nem megyek sehova szilveszterkor mert fél a tűzijátéktól. Egy felelős állattartó ezeket mind figyelembe veszi amikor magához vesz egy állatot, legyen az kutya vagy macska. Arról ne is beszéljünk, hogy ha egy kutyát 3 év alatt nem sikerült normálisan szobatisztaságra nevelni, talán ennek kéne újra nekifutni, nem egy újabb állatért felelősséget vállalni.
Anyád vigye el ilyenkor magával, rengeteg kutyabarát hely van, vagy keressen egy szimpatikus állatpanziót.
A helyedben nem engednék ebből.
"Aki nem szobatiszta, mármint 6-8 órát nem bír ki simán bepisilt és bekakil"
Tehát szobatiszta a kutya, csak épp gyakrabban kell kivinni.
Nem, nyilván nem kell se arra, se az újra vigyázni, ez evidens. Ahogy az is, hogy ha majd esetleg gyerek lesz nálatok, ti se kérjétek meg anyádat arra, hogy vigyázzon ra
Te amugy kibirsz 6-7 orat ugy, hogy nem mehetsz ki a wc-re?! Te is osszefosnad a kanapet...
Anyad inkabb bizza masra a kutyait. Nem kell tulkonspiralni. Mi amikor elutaztunk, akkor az egyik szomszedot kertuk meg (persze nem ingyen), hogy napi 3x setaltassa meg.
Nem jogos a felháborodása. Övé a kutya, te pedig szóltál előre, hogy nem vigyázol rá. Innentől a békülést sem dolgod kezdeményezni, mert nem te voltál bunkó.
Tök mindegy igazából, milyen kutya, mikor megy wc-re. A nem az nem. A párod semmilyet nem akar beengedni, és ehhez minden joga megvan.
Bocsi, de a szobatiszta kutya nem feltétlenül azt jelenti, hogy 6-8 órát kibír, hanem hogy meg van tanítva, hogy a kijelölt helyre (pelenka, kutya wc) végezze el a dolgát. Ha a kutya összepisili/szarja a lakást, akkor ezt nem sikerült neki megtanítani. Én se vállalnám. A laminált padlót tönkreteszi, a fúgából/szőnyegből nem tudom, hogy jön ki a pisi, nekem ne tegye tönkre a lakást egy neveletlen kutya. Erről nem a kutya tehet, de talán erre előbb kellett volna gondolni a kérdező anyjának, nyilván szívesebben segítenének rajta.
Kérdező itt te egyetlen hibát követtél el, te hívogatod az anyádat, holott ő volt bunkó. Ne keresd, kérjen ő bocsánatot. Tipikus érzelmi zsarolós hiszti. Amúgy ezzel is csak puhít és a végén könnyen ott találhatod magad, hogy ezzel az érzelmi zsarolással rákényszerít a kutyák felügyeletére. Akkor viszont a férjed fog kiakadni (teljesen jogosan) Kettejük között akarsz dönteni? Ha nem akkor hagyd abba a becsicskulva, bocsánatért esedezős hívogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!