Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adjak-e apámnak pótkulcsot az...

Adjak-e apámnak pótkulcsot az új lakásomhoz, ami hamarosan elkészül? Részletek lentebb...

Figyelt kérdés
Az új lakásom, amit fél évvel ezelőtt vásároltam, hamarosan költözhető lesz. Gondolkodok azon, hogy apámnak adjak-e hozzá kulcsot, vagy sem (amiről tudom, hogy illene), apámról viszont annyit érdemes tudni, hogy jelenleg vidéken él, a párja viszont Pesten, akivel időnként találkoznak a fővárosban, és így titokban időnként még az éjszakákat is együtt töltik, ha éppen megüresedik az itt lakó budai barát lakása. Mivel a párja ugyanolyan száraz, epés és pökhendi stílussal rendelkezik, mint apám, nem sikerült őt kifejezetten megkedvelnem, így azt sem venném jó szívvel, ha apám felvinné őt a lakásomra, amit titokban meg is tenne, ha tudná, hogy éppen nem tartózkodok otthon - mondván, hogy ők úgysem tesznek kárt semmiben, és nekem sem muszáj tudnom a dologról, ráadásul így még a baráttól sem kell szívességet kérniük. Ennek tudatában ti adnátok apátoknak másolat kulcsot a lakásotokhoz?

2022. júl. 19. 12:25
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
42%
Hmm. Valahogy inkább az az érzésem, hogy te a félrekúró apuka vagy, a fiad meg nem ad kulcsot. "Pedig illene".
2022. júl. 19. 14:29
 22/35 A kérdező kommentje:
Így már értem, bocsánat. Apámmal szerencsére jó kapcsolatom van... igaz, hogy folyton kritizálja minden lépésemet és döntésemet, beleszól olyan dolgokba is, amelyekbe nem kellene, és folyton azt érezteti velem, hogy hülye vagyok, és nem tudok egyedül gondolkodni, de ettől függetlenül megvan a kölcsönös szeretet és tisztelet közöttünk. Voltak nagyon komoly időszakok is az életemben, amikor rengeteg (nem anyagi) segítséget kaptam tőle. Adott volt tehát a gondolat, hogy annyival tartozom neki, hogy legalább egy pótkulcsot adjak neki a lakásomhoz, mivel "illik", bár ti is megerősítettetek abban, hogy ez bizony más kategória. Akit nem kedvelek, az a barátnője. Legutóbb amikor meséltem neki a betegségemről, amit gyógyszerek nélkül kezelek (sikerrel - cukor), kedvesen annyit mondott pökhendi stílusban, mielőtt sarkon fordult, és ott hagyott mint eb a szaharát, hogy ha nem szedek gyógyszereket, és okosabbnak hiszem magam az orvosoknál (ami nyilván nem igaz), akkor dögöljek meg - és ezt vagy háromszor megismételte - ezzel pedig nálam végleg kicsapta a biztosítékot. Apámról pedig tudom, hogy néha van benne egy amolyan "nem kell azzal foglalkozni, nem kell neki tudnia róla" című oldala is, (a barátja lakására pl. gyakran úgy jár fel, hogy nem is szól róla) - így felmerült bennem a gondolat, hogy ezt nálam is simán el tudná játszani, és hát illik, vagy nem illik... ti is egyre jobban megősítettétek bennem a gondolat, hogy nem adok neki kulcsot, még ha ezen meg is fog sértődni.
2022. júl. 19. 14:35
 23/35 A kérdező kommentje:
22-es - nincs gyerekem, így nem vagyok "félrekúró apuka" sem. Örülök hogy gyártod a forgatókönyveket magadban :) Ha lenne is gyerekem, sem várnám el tőle, hogy adjon kulcsot nekem a saját lakásához.
2022. júl. 19. 14:38
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Ne
2022. júl. 19. 14:42
 25/35 anonim ***** válasza:
93%
Ha azt érezteti veled, hogy hülye vagy, és kritizál mindent amit teszel, akkor nincs kölcsönös tisztelet. Ne adj neki kulcsot, főleg úgy ne, hogy mekkora esélye van, hogy odajárnak majd szexelni, ha tudják hogy nem vagy ott. Gondolj bele, apád meg a nő aki olyanokat mondott neked, a te ágyadban hemperegnek, a te kanapédon, a te kádadban/zuhanyzódban, ne adj isten asztalodon. Ha annyira szexelni akarnak, menjenek hotelbe vagy valami olyan helyre, ahol nem számítanak betolakodónak.
2022. júl. 19. 15:14
 26/35 anonim ***** válasza:
12%
Apád adott a lakásba pénzt? Mert ha igen, akkor ez némileg módosítaná a dolgot, amúgy meg biztosan nem adnék kulcsot neki, csak azért, mert az apám.
2022. júl. 19. 15:58
 27/35 A kérdező kommentje:
Egy fillérrel sem járult hozzá, de folyamatosan emelt hangon beszél velem, ha az övétől eltérő ízléssel próbálom berendezni. Mindig elmondja a saját véleményét majd a végén közli, hogy "de ízlések és pofonok, másképpen gondolkodunk, te fogsz benne lakni, engem nem érdekel".
2022. júl. 19. 16:07
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne adj kulcsot.
2022. júl. 19. 17:31
 29/35 anonim ***** válasza:
90%
Egyáltalán hogy jut eszedbe, hogy adj bárkinek is kulcsot a lakásodhoz????
2022. júl. 19. 18:34
 30/35 anonim ***** válasza:
89%

Nem adnék.

Nagynénémnek igen, mert tudom, hogy ő kérdezés nélkül úgysem menne be, amikor nem vagyok otthon, kivéve a virágokat meglocsolni.

2022. júl. 20. 06:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!