Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel engeszteljem ki az...

Mivel engeszteljem ki az anyámat amiatt, mert albérletbe szeretnék költözni?

Figyelt kérdés

Építkezésre adtam a fejem, de ugye egy kertes ház felépítése nem 2 fillér és nem is pár hét. Emiatt a mostani lakásomat eladom, és amíg a kertes ház el nem készül, albérletbe költözöm.

Itt jön a gond.

Az anyámék felvetették, hogy arra az időre, amikor már nincs meg a lakásom, de a házba még nem tudok beköltözni, menjek haza, hozzájuk. Mondtam, hogy biztosan nem, több szempontból sem lenne ez kényelmes és jó megoldás, maximum ideig-óráig. És az a pénz, amit ezen spórolnék, nekem nem ér meg annyit, hogy feladjak a szabadságomat, életemet, napi ritmusomat és visszamenjek "gyerekszerepbe".

Egyáltalán nem érzem jogosnak, hogy ő ezen meg van sértődve, nem is magamat szeretném mentegetni. De nem akarom, hogy feszült legyen a viszony, meg hogy állandóan a megjegyzéseit mondogassa.

2022. máj. 14. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig az egyenes és korrekt nyílt beszédben hittem. Ha meg vagy győződve, hogy a te állaspontod helyes, akkor a másik ember sértődgetése a nem jogos és az akkor már az ő baja, nem a tiéd - Ő az, aki infantilisen viselkedik, nem te.
2022. máj. 14. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne engesztelgesd, mert ezzel csak megerösíted abban, hoyg neki van igaza, te vagy a rossz.

Egyszerüen ne foglalkozz a témával, akkor haygja a leggyorsabban abba.

2022. máj. 14. 15:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Megsértődött? Képzeld, hogy viselkedne, ha együtt laknátok.

Sztem nem kell kiengesztelni azért, mert eddig sem laktál vele és most sem akarsz. Az ő baja, ha emiatt megsértődik.

2022. máj. 14. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha már most érzelmileg zsarol, mi volna, ha pár hónapra ki lennél szolgáltatva neki? Horror.
2022. máj. 14. 15:26
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
Én veled értek egyet, semmi pénzért nem költöznék vissza anyámékhoz. Imádom őket, de naluk gyerek vagyok, ami nekem frusztráló
2022. máj. 14. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne emiatt engesztelni majd rájön hogy értelmetlen a sértődés.
2022. máj. 14. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Megsértődött, oké, és?

Majd megnyugszik, de képzeld, mi lenne, ha nála laknál. Uhhh.

2022. máj. 15. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!