Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként mit szólnál hozzá,...

Szülőként mit szólnál hozzá, ha a fiad nővé szeretné operáltatni magát?

Figyelt kérdés
Az indok pedig az alacsonyabb nyugdíjkorhatár.

2022. máj. 2. 14:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%
A trolloknak csak egy-két értékes dolguk van, pl. a szerveik! Csak már adnának túl rajtuk, elég nagy a kereslet.
2022. jún. 22. 10:06
 22/31 anonim ***** válasza:
66%

Semmilyen indokot nem tartanék elfogadhatónak erre.

Akinek nemi diszfóriája van, annak pszichiáter kell, nem sebész.

2022. jún. 22. 11:50
 23/31 anonim ***** válasza:
48%
Én még eleve nem ebben a korban nőtem. Ha gyerekként, akár csak az egyik fiú osztálytársam kezét meg fogtam. Akkor már igazgató intőt kaptam. És meg bélyegeztek egyszerűen búziként. Igen én még nem igy voltam nevelve! Még a fiú osztálytársaim kezét sem foghatam meg. Nem hogy arról ábrándozzak hogy nővé operáltassam magam. Igen, szóval én még az 1980-as és 1990-es években voltam gyerek. És nevelve sem igy voltam. Sőt tabu témának számított. Nem csak az iskolában. De otthon is. És az én gyerek koromban még az lmbtq szó összetétele sem létezett. Ez mostanság sajnos, egy nagyon kifordult világ. Én éppen ezért az islyemit ami a kérdésben is elhangzik nem támogatom! Csupán azért mert nem úgy lettem nevelve.
2022. jún. 22. 15:39
 24/31 NTBS ***** válasza:
100%
megpróbálnék vele értelmesen elbeszélgetni, hogy csak ezért butaság.
2022. jún. 22. 16:26
 25/31 anonim ***** válasza:
50%
2022. jún. 23. 11:19
 26/31 anonim ***** válasza:
85%
#26 "Akinek nemi diszfóriája van, annak pszichiáter kell, nem sebész." - el tetszettél tévedni, a pszichológusnak-pszichiáternek még véletlenül sem feladata, hogy a szülőnek tetsző gondolkodásra, értékrendre vegye rá a gyereket.
2022. jún. 23. 11:21
 27/31 anonim ***** válasza:
41%
Akkor kapjon alacsonyabb nyugdíjat is.
2022. jún. 23. 16:58
 28/31 harminezer oxigén ***** válasza:
86%

Annyira kedves tőletek hogy pszichiáterrel dobálóztok, de azzal ugye tisztában vagytok, hogy egy transzneműnek ahhoz hogy a hormonterápiát elkezdhesse (a műtétekről nem is beszélve) szüksége van egy pszichiáter és egy klinikai szakpszichológus támogató szakvéleményére. A kérdező trollkodása meg vicc, senki nem kap azért szakvéleményt transzneműségről mert pár évvel korábban akarna nyugdíjba menni.

Arról nem is beszélve, hogy hála a "kedves" kormányunknak a jogi nem- és névváltoztatás törvényileg van tiltva (pedig a 2000-es évek óta 2020.05.29-ig erre volt jogi lehetőség amivel több száz transznemű élt idehaza).

Még a tiltás előtt beadott kérvényeket is gáncsolják, lassítják, holott az Alkotmánybíróság jogellenesnek minősítette a tiltó jogszabály visszamenőleges alkalmazását. Az én kérvényem 2020.01.08-a óta "pihen" a kormányhivatalnál. Törvényileg 60 napja lett volna a kormányhivatalnak lefolytatnia az eljárást, mégis több mint két és fél év és három megnyert bírósági per után is csak várok. Most épp úgy lassítja az ügyemet hogy igazságügyi szakértőt rendel ki rám, mert habár korábban elfogadta a benyújtott szakvéleményeket, transzneműségem alátámasztásaként, most meggondolta magát. Csak azért kezdtek el foglalkozni a korábban beadott kérvényekkel, mert már a bíróságok kötelezik őket rá, de még mindig ott tesznek keresztbe ahol tudnak.

Niki

2022. jún. 24. 07:46
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem lenne többet a fiam, max a lányom. De egyébként nem tamogatnám.
2022. aug. 18. 11:27
 30/31 anonim ***** válasza:
85%
Attól még a papírjain férfi lesz.
2022. aug. 18. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!