Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez? Teljesen ellenem...

Normális ez? Teljesen ellenem fordult...

Figyelt kérdés
Most lettem 18 szeptemberben, anyám azóta mondja, hogy majd áprilisban menjek el szavazni. Akkor azt mondtam, majd átgondolom, majd ahogy teltek a hónapok egyre több politikai reklámot, kampányvideót stb nézett, és szilveszter óta minden nap megállított itthon valami hasonló dologgal hogy nézzem meg, hallgassam meg stb. Ő egyébként nagy fanja a Mi hazánknak, és vérig van sértődve, ha valaki bármit be mer szólni a pártra. Lényeg a lényeg, egy idő után már egyre jobban erőltette hogy menjek el szavazni majd, sőt egyenesen azt mondta, hogy el fogok menni és kész, erre én mondtam hogy nem, szerintem semmit nem ér, mert (és most bocsi a fidesz szavazóktól, de be is lett bizonyítva) a 2018-as választáson is csalással tudták csak összehozni a kétharmadot. A választás napján már szinte rángatta a karomat, hogy gyerünk, elmegyek én is vele szavazni és kész, én meg mondtam továbbra is, hogy nem fogok elmenni, végül nem is mentem. Azóta vérig van sértődve, sőt úgy viselkedik velem, mintha én lennék az antikrisztus, mondja hogy csináljak meg valamit, és ha nem ugrok 5 másodpercen belül, akkor le vagyok ordítva, hogy semmit nem csinálok és hogy milyen haszontalan vagyok. Ma suli után felhívott, hogy merre vagyok, én mondtam, hogy bent maradtam kicsit tovább, mire közölte hogy sietnem kellett volna haza, hogy megcsináljak valamit, ami kb 10 perc alatt megvan, de annyira meg van sértődve rám, hogy akkor is felettébb flegmán beszélt, a végén pedig már el se köszönt, csak rámvágta a telefont. Mikor hazaértem, szintén nem köszönt, csak sorolta, hogy miket kell csinálni. Szerintem ez már beteg. Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek is ennyire rossz-e, hogy fel mertem lázadni a nyomása ellen. Hiszen a választás, főleg hogy már 18 vagyok, teljesen a magánügyem kéne hogy legyen.

#választás #szülői nyomás
2022. ápr. 4. 16:30
1 2
 11/16 anonim válasza:
91%

#4-es vagyok. Hidd el, vannak akiknek hiába magyarázod, hogy ha csak a kormány álláspontját propagálják 0-24-ben, minden más párt interjúját megvágják, és kiragadják a kontextusból a mondatokat, meg a kistelepüléseken megfenyegetik az embereket, ha nem a fideszre szavaz, az is választási csalásnak számít. Csak ezt ők nem látják. Az is tény, hogy ma nincs normális ellenzék Magyarországon. "Aki nem támogatja a fideszt, az átműttetné az óvodásokat, meg harcba küldené az összes férfit Ukrajnába". Én elmentem ugyan szavazni, de megértem azokat, akik csalódtak az egész politikai elitben, és nem ment el szavazni.

Ha meg tényleg van lehetőséged elköltözni, akkor fontold meg. Esetleg vállalhatsz diákmunkát, ha belefér. Vagy baráthoz/másik rokonhoz költözni ideiglenesen, hátha utána anyukád is változtat a hozzáállásán..

2022. ápr. 4. 17:13
 12/16 anonim válasza:
34%
Szia attol mert betöltötted a 18.élet évedet az még nem jelenti azt hogy szavaznod kell meg még csak tizenéves vagy kislány. Áj meg anyád elött néz a szemébe és mondt azt anya 18lettem nem 40. Tizen éves vagyok nem 40 meg 30 mit vársz tőlem? Majd anyukád elgondolkodik. Ha vann esze.
2022. ápr. 4. 17:39
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Ezért nem kell amgánéletet sé politikát keverni.
2022. ápr. 4. 17:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
4 év múlva menj el szavazni és jelölj be minden kérdéshez több választ. Ugyanaz, mintha nem mentél volna el.
2022. ápr. 5. 06:02
 15/16 Katona Dius ***** válasza:
100%
Most vegyük ki azt a részt a kérdésből, hogy anyuka kire akart szavazni, és hogy a kérdező köré vagy kire nem,ez mindenki magánügye. Ha csak azt a részt vesszük,hogy anyukának volt egy nézete,kire kellene szavazni, és a kérdező nem értett vele egyet, ezért nem ment el,vagy ha elment volna másra szavaz, anyuka viselkedése korántsem normális. Itt lényegében arról van szó, anyuka úgy bánik a kérdezővel,mint egy darab szeméttel, csak mert nem ugyanazok a politikai nézetei. Számomra ez teljesen abszurd. Férjemmel teljesen más politikai nézeteinK vannak. Ő más pártot prefelral, én is. Meg is szoktuk beszélni, ki miért támogatja az adott pártot. Kulturáltan. Ő is elment szavazni én is, más pártra szavaztunk. És semmi veszekedés nem volt belőle. Ő elfogadja hogy nekem ez a párt a szimpatikus, én is elfogadom,hogy neki az. És nem fogom megfojtani álmában, csak mert ő mást gondol.
2022. ápr. 5. 09:25
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

Mondjuk ezt az esetet is le lehetett volna zárni pofonegyszerűen.... Elmegy anyukával szavazni, és üres cetlit dob be a borítékba.

Everybody happy. :-D

2022. ápr. 5. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!