Külföldön élők, ti hogyan álltok ehhez?
Szóval kint éltek, megvan a saját kis életetek, családotok, barátaitok kint stb. Már megszoktatok ott, kialakult az életetek, a mindennapjaitok. Igen ám, de a szülők, távolabbi családtagok Magyarországon vannak, és ünnepekre várnak titeket. Tehát akkor nincs kettesben, vagy ha van gyerek, akkor szűk családban töltött karácsony, mert a szüleitekhez gondolom, el akartok menni, és nem indultok útnak 25-én.
Az összes nagyobb ünnep akkor másoknál van, bőröndből öltöztök, nem alhattok a saját ágyatokban stb.
Másik: hogyan oldjátok meg a háziállat kérdést? Ha távolabbi országban éltek, ugye nem kivitelezhető autóval menni, akkor addig panzióztattok, vagy emiatt nincs inkább állatotok?
Nálatok hogy van ez? Ki hogy oldja meg? Szívesen olvasnék erről.
A megoldás nagyon egyszerü: az én életem csak rám tartozik, évente egyszer vagy kétszer meglátogatom a szülöket, a családi és egyéb ünnepeket meg a párommal illetve gyerekeimmel töltöm.
Márcsak azért is, mert az ilyen ünnepek a meghittségröl, nyugalomról, lazításról kellene, hogy szóljanak, ezt nem teszem tönkre sem magamnak, sem a gyerekeimnek azza, hogy utazunk, idegen helyen vagyunk (mert aszülöknél azért csak nem vagyunk otthon, mivel nem ott élünk), "böröndböl" élünk, öltözködünk, már csak ezért is maradunk a saját otthonunkban.
A karácsony tipikusan az, amikor soha nem megyünk a szülökhöz, mert télen nem utazunk, az idöjárás is bizonytalan, meg az utak is. Karácsonykor felhívjuk öket, és ennyi.
Néha az egyik út egybeesik esetleg a húsvéttal, de legtöbbször azt is a saját családommal töltjük.
Jajjj, ez a nyüsssz ágyikó miii?? :)
Figyelj. Nem el külföldön a tesóm, csak 200 km re. Ott él a párja. Ünneplő a párja családja így elérhetőbb, ez van. Amióta van gyereke, nem mennek sehova. Sőt , a tesóm be van dilzve, és 2 ünnep közt se, mert ő akkor lehet otthon gyerekkel normálisan, hagyják békén. Azért irigylem, hogy így leszarja szüleit érzéketlen és beképzelt, de a 2 ünnep közt simán beleferhetne, ha már van gyerek főleg, főleg távolról.
Mi az utolsó 2 Karácsonyra nem mentünk haza, előtte mindíg (2015-ben költöztünk ki).
Nekünk van egy lakásunk Bp-en, ott lakunk ilyenkor. A kutya addig panzióban. Akkor is ha máshova utazunk esetleg.
Az utolsó 2 évben csak nyáron voltunk otthon (bár én itt is itthon vagyok).
Ha olyan helyen dolgozol, hogy minden ünnepre kapsz minimum egy hét szabit, akkor haza tudsz menni.
Sokunknak olyan a munkahelye, hogy ezt nem kapja meg lehetőségként, csak x év után talán.
Ha már kint élsz és itt dolgozol erre számolni kell.
Mi 3 év után szeretnénk most hazamenni, mert a járványidőszak alatt egy pici babával nem sikerült.
Igaz a szüleink 2 éve még ki tudtak jönni látogatóba.
Van egy tengerimalacunk, sajnos örökbe kell adnunk, mert 2 hétre nem tudjuk kire hagyni, de engem már ez sem érdekel, csak a gyerekem ismerje a nagyszüleit.
Ha otthon is laknánk a karácsony az a saját családunkról szólna, mint testvéremnél, akik kb 300 km- re laknak a szüleinktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!