Miért zavarja anyukámat a "műkörmöm"?18l
Hozzáteszem saját magamnak csinálom itthon, tehát nem az van, hogy két-három hetente kérek tőle rá több ezer forintot.
Eredetileg csak géllekkoztam magamnak itthon, és az ahhoz való pár alap cuccot anyutól kaptam szülonapi ajándékként. Aztán fokozatosan vettem pár cuccot a saját pénzemből, neki semmi extra költséget nem jelentett. Mostmár tudok pár nagyon alap dolgot csinálni, és néha szoktam építeni is a körmöm, de nem kell valami nagy extrém hosszúságot elképzelni, mert csak akkor szoktam ha a körmöm letörik, vagy hiányzik belőle egy kissebb darab(mert még nem szoltam le teljesen a körömrágásról), azt szoktam pótolni, aztán lakk alatt nem is látszik a különbség, hogy melyik az épített és melyik a csak simán lakkozott része. Hosszra ilyen ujjbegytől maximum fél centit kell elképzelni egyébként, tehát egyáltalán nem hosszú.
Viszont ha anyu látja, hogy nem csak simán lakkozok, hanem nekiestem a zselével építeni, akkor teljesen kiakad, hogy mi az, hogy nekem műkörmöm van már megint.
És nem értem a problémát. Nem extrém hosszú, az átlagom nem romlik a suliban, itthon megcsinálok mindent ugyanúgy, ráadásul még olyan sokáig se tart, nagyjából havonta egyszer két órát vesz el az életemből. Ráadásul ha simán csak lakkozom, akkor semmi baja nincs vele.
#1 Írtam, hogy otthon ugyanúgy csinálok vele mindent.
#2 Persze, ezt értem, de ha csak lakkozom a körmöm, mert nem volt törött része, akkor tetszik neki. Ha pont ugyanolyan a körmöm, de a törött részét korrigáltam, és látta a folyamatot, akkor már undorító szerinte. Ha nem látta, hogy korrigáltam, akkor szintén tetszik neki, mert amúgy nem látja a különbséget. És mind a három esetben tök ugyanolyan színű, ugyanakkora, ugyan olyan formájú. :D
Az emberekben nem kell mindig logikát keresni :) Még a szülőben se.
Esetleg rémképeiben lát téged hatalmas műkörmökkel, ettől tart, hogy nem tudja, hol lesz a vége.
Azért idegesíti, mint anno a kilyuggatott farmer, vagy ha valakinek kint a hasa, vagy ha gyönyörű gondor haja van, de vasalja..
Maximálisan szubjektív véleményalkotás, de általában meg vannak róla győződve a szülők (már amelyik), hogy azért csinálják ezt a gyermekeik mert szembe mennek a természetességgel, és nem tudnak már mit kitalálni, hogy mindennek látszanak, csak önmaguknak nem. Nyilván nem kicsit sarkítják ki, de na.. :D
Ne foglalkozz vele, majd megszokja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!