Szerintetek baj ha a 15 éves fiamnak Lenin a példaképe?
Figyelt kérdés
Egyfolytába a kommunizmusról és hasonlómról olvas , kutat. Jól tanul , jár úszni de ez már aggasztó szerintem. Csinaltatni akar egy Sztálinos pólót de mondtam ha azt idehozza dobom is ki egyből. Az apja szerint hagyjam rá , majd kinövi. Engem nagyon aggaszt. Mit tegyek szerintetek?
Szerintem biztos hogy viccbol csinálja. Nekem is voltak osztalytarsaim akik Sztálint "imadtak" meg folyton ilyenekkel szorakoztak :DD
2022. jan. 19. 20:13
22/66 anonim válasza:
Hát, azért nem feltétlenül jelent kizárólag jót. Általában így kezdődik az, ami azzal végződik, hogy valami idióta eszme jegyében az amerikai tinédzserek fegyverrel bemennek egy iskolába lövöldözni. Legutóbb pl egy neonáci csoportosulás tagjai. Először csak olvasgattak az ideológiáról, aztán gyűjtöttek ezt-azt vele kapcsolatban, aztán csoportokba tömörültek, beleélték magukat és eljutottak oda, hogy ennek jegyében bármit szabad és embereket öltek meg.
2022. jan. 19. 20:15
23/66 anonim válasza:
#22 ott inkább az iskolai bullying szokott az ok lenni
2022. jan. 19. 20:17
24/66 anonim válasza:
Add a kezébe a Kommunizmus fekete könyve című olvasmányt. Elég nagy már, megbirkózik vele, de azért olvasd el előtte te is. Ha az első részen átrágja magát, nem lesz többet ilyen gond
2022. jan. 19. 20:17
25/66 anonim válasza:
Azért a Sztálinos/Lenines pólóban majd vigyázzon, mert jön valami antikommunista brigád és elverik mint a lovat :D
2022. jan. 19. 20:18
26/66 anonim válasza:
Olvasson mást is
2022. jan. 19. 20:24
27/66 anonim válasza:
Nem tudom, ez mennyire komoly nála, de pl. álltalános suliban mikor a kommunizmusról tanultunk, viccből volt 1-2 fiú osztálytársam, akik elvtársazták egymást és hasonlóan rákattantak a témára. Jót nevettünk rajta. Aztán elmúlt.
Ebben a korban a gyerekeknek a történelem inkább olyan, mint egy mese, nem gondolnak bele komolyan, hogy mit is jelent az a népirtás, vagy hogy mennyire szörnyűséges volt adott dolog a valóságban. Nekik ez csak mese. Sose látták, el se tudják és ebben a korban nem is akarják elképzelni/belegondolni, hogy itt konkrétan ártatlan embereket végeztek ki tömegesen, stb.
2022. jan. 19. 20:29
28/66 anonim válasza:
Én is nagy neonáci voltam ennyi idősen. Majd kinovi o is.
2022. jan. 19. 20:32
29/66 anonim válasza:
Valószínűleg csak sima mémelés van a dologban, mint pl a hardbass-ruszki vonal.
De vannak mostanában ilyen megszállott (leginkább 2.vh imádó, vagy kommunizmus imádó) nyomik, akik teljesen komolyan gondolják ezt az egészet, ők általában nem valami népszerűek az iskolában, ebből letudod vonni a következtetést hogy a fiad nagyjából hova tartozik.
Amúgy mindkettőt kinövi idővel, szóval nem kell igazán aggódni.
2022. jan. 19. 20:32
30/66 anonim válasza:
Sajnos a mai tinik teljesen komolyan gondolják, hogy a kommunizmus egy jó eszme. Az apja helyében biztosan nem hagynám rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!