Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan szól apám hogy anyám...

Jogosan szól apám hogy anyám sokat költ rám?

Figyelt kérdés
Azt mondja apám hogy anyám sokat költ rám mert múlthéten vett anyám mert minden 2 hétben ad 3500ft-ot fodrászhoz meg szokott nekem venni havonta új ruhákat és azt mondta hogy sokba vagyok pedig apám keres 400.000ft anyám 100.000ft-ot
2021. dec. 12. 09:52
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
74%

Hát szerintem meg nem jogos! Bár ez függ attól is, hogy pl mit takar a minden hónapban új ruha. Mit, mennyit és főleg mennyiért? Mert ha minden hónapban 30-40 ezreket elver ruhákra neked, akkor mondjuk érthető, ha ezt sokallja.

A 2 hetente fodrászt sem teljesen értem, bár vannak olyan férfi ismerőseim, akik valóban minden második héten mennek, mert olyan fazonra van vágva a hajuk + gyorsan is nő nekik. Párom pl havonta egyszer szokott. A kérdező havi 2x megy, ami 7000, ha csak egyszer menne 3500.. Hát nem hiszem hogy azon a 3500 Ft-n múlna a dolog…

2021. dec. 12. 13:29
 22/39 anonim ***** válasza:
24%
Nem jogos? Az apja a pénzkereső lényegében. De, jogos hogy beleszól mire cseszik el a keresetrét.
2021. dec. 12. 15:04
 23/39 anonim ***** válasza:
62%
Nem jogosan.7000Ft nem olyan sok,ennél sokkal több megy el hülyeségekre.Ha ruhát csak azért veszel,mert calami megtetszik,de ezer olyanod van,akkor vásárolj kevesebbet.Én is havonta,két havonta veszek valamit,pedi csak pótolom azt ami tönkre megy,de mindig van valami.Sose értettem munek csinál valski gyerejet,ha sajnálja rá a pénzt.
2021. dec. 12. 15:41
 24/39 anonim ***** válasza:
82%
Nem képzeld, szerintem nem jogos és legfőképpen nem azért nem, mert az apja többet keres!🤦🏻‍♀️ Egy család bsszus, a saját gyerekéről van szó, nehogy már az legyen a normális, hogy családon belül is az megy, hogy ez az én keresetem, az meg a tied. Normális családoknál, főleg ahol gyerek is van, a vagyon KÖZÖS, de minimum az a része, amit a gyerekre költenek. Egyébként meg kétlem, hogy havi 100 ezret költenének a kérdezőre, szóval ennyi erővel mondhatjuk azt is, hogy az anyja a saját keresetéből adja oda a pénzt a kérdezőnek.
2021. dec. 12. 15:42
 25/39 anonim ***** válasza:
23%
Aha. és ha többet keres az apa, akkor nincs beleszólása mire megy el a keresete? Na ne vicceljünk már. Én elhiszem hogy könnyű elszórni azt amiért nem te dolgozol meg, de hogy bele se dumálhat akinek a keresetéről van szó, az már durván idióta felfogás. Hétezer forint nem sok, persze, főleg ha nem te fizeted.
2021. dec. 12. 15:46
 26/39 anonim ***** válasza:
79%
Házasságban közös kassza van nálunk.A férjem többet keres,ő fizet mindent,az én fizetésem inkább félre megy,de ennél többet is bőven rááldoz a gyerekekre szó nélkül,és rám is.Kettőnk fizetése átlag 550 000,van mikor több.
2021. dec. 12. 15:51
 27/39 anonim ***** válasza:
79%

Mutasd már meg kérlek hol írta azt bárki, hogy nem szólhat bele?! Aki azt írta nem jogos, az arra írta, hogy szerinte nem feltétlen költ sokat az anyja a kérdezőre! Azért az már vicc kategória, hogy lassan havi 7 ezer forint is sajnálva van a gyerekre, meg hát én keresem a többet, úgyhogy kuss legyen. Minek kell a gyerek olyannak, aki aztán húzza a száját, ha költeni kell rá? Amúgy meg még jó hogy nem a kérdező keresi meg pl a ruhákra a pénzt, ha egyszer kiskorú és iskolába jár még, akkor jó hogy a szülei tartják el. Bár a korát nem írta, de feltételezem nem egy felnőtt emberről beszélünk, hanem egy gyerekről.

Amúgy meg anyuka is keres pénzt (hiába kevesebbet), 100 ezerből talán ki tud fizetni 7 ezret a gyereknek, nem kell remegni, hogy kizárólag szegény apuka keresete van elköltve…

2021. dec. 12. 15:53
 28/39 anonim ***** válasza:
18%

Valóban egy család és közös kassza, viszont pont ezért is van mindkét félnek beleszólása (és akkor nem is hánytorgatom fel, hogy mennyire egyenlőtlenül tesznek a közösbe).

Szerintem is gáz, ha egy szülő aki amúgy anyagilag megtehetné, sajnálja a pénzt a gyerekétől, és meg egy új pólóért is könyörögni kell, de havonta új rongyokat venni ha kell ha nem szerintem is túlzás…

2021. dec. 12. 15:57
 29/39 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sokan kiforgatták a dolgokat. Nem sajnálja az apa a pénzt a gyerekre, de pl a huszadik fekete pólót megvenni minden hónapban csak nem kell már… szerintem ezzel lehet a baja, hogy folyamatosan és szükségtelen dolgokra költenek, nem azzal, hogy megkapja a gyerek amit szeretne.
2021. dec. 12. 16:00
 30/39 anonim ***** válasza:
74%
És honnan tudod, hogy a huszadik fekete pólót veszik meg?? A ruha pedig szerintem minden, csak nem egy szükségtelen dolog, de a kérdező nem írta, hogy pontosan miket vesznek minden hónapban, milyen összegben, ez lényeges lenne. De lehet, hogy mindig valami összejön, elszakad, tönkremegy, kinőtte, fene tudja.
2021. dec. 12. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!