Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszahúzódó egyetemistánál...

Visszahúzódó egyetemistánál drasztikusnak vagy engedékenynek kell lenni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy annyiszor mehet haza, akárhányszor csak akar, és minden nap telefonálnak, vagy meg van húzva a határ, hogy heti egy telefon és havi egy hazautazásra szánt összeg.
2021. nov. 28. 15:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Igen olyan szintű már hogy elbújok cigizni, apám nehogy meglássa. Meg a beszédhiba se a semmiért alakult ki.

37

8-as voltam.

2021. nov. 28. 16:27
 12/20 anonim ***** válasza:
88%

10

Hát figyelj a szülők formálták ilyenné a gyerek személyiségét a viselkedésükkel.

2021. nov. 28. 16:29
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

De ez ugye csak tipp?

Mert változatlanul nem tudunk a szülőkről semmit!

Én speciel a világ legkonzervatívabb és a legszemellenzősebb szülők gyereke vagyok, akik nem is túl fiatalok voltak a gyerekvállalásra és a teljesen elavult és hülye szabályaikon kívül mást nem is ismertem.

Ezért álltam 18 évesen a saját lábamra, mert a tököm kivolt az örökös indokolatlan kontroll miatt és lettem önálló és önellátó, szilárdan a talpán álló ember. Munka mellett érettségiztem és végeztem el a főiskolát.

Közben még csak haragudni sem haragudtam rájuk, halálukig segítettem őket anyagilag és tevőlegesen is, mert rászorultak, de bedarálni nem hagytam magam. Miközben saját családom, gyerekeim voltak.

Bátran merem állítani, hogy személyiségfüggő, hogy valaki mivé válik, úgy 6 éves kortól felfelé.

2021. nov. 28. 16:51
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

13

Én nem voltam ilyen tökös.

Belem kiordítottam nekik nem értették, most meg már nem érdekel.

Tipp vagy nem tipp, jelentősen befolyásolni tudják a gyerek személyiségét és sorsát.

2021. nov. 28. 17:08
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

#13, Bátran merem állítani, hogy személyiségfüggő, hogy valaki mivé válik,

És a személyiséget ki alakítja..? Leginkább 6 éves korig..?

2021. nov. 28. 17:41
 16/20 anonim ***** válasza:
16%

15

12 éves korra alakul ki a személyiség, amit a környezet formál (ebbe a szülői nevelés is beletartozik).

2021. nov. 28. 18:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, jó lenne, ha leírnád a szüleid álláspontját/viselkedését erről a dologról!

Őket zavarja, hogy hetente hazamész?

Őket zavarja, ha naponta felhívod őket? Egyáltalán: mindig te hívod őket, vagy időnként te, máskor ők téged?

Az se mindegy, milyen a közlekedés a két település között. Ha két nagyváros között kell közlekedni, ahol jó a vonatközlekedés és nincsenek az ország túlsó végében, akkor miért ne mennél haza?

Ha te és a szüleid egyetértésben vagytok, nehogy már egy családon kívüli ember beleugatása számítson neked!

2021. nov. 28. 20:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs erre semmi szabály mindenkienk a családjára tartozik ez hogy nekik hogy jó.
2021. nov. 28. 21:35
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére ilyen nem fordult elő a családunkban, de ha gondot okozott volna a szüleimnek, hogy eltartsanak egyetem alatt, akkor díjaztam volna, ha ezt már a jelentkezés ELŐTT közölték volna velem, hogy ne is tápláljak hatalmas reményeket. Semmi probléma nem lett volna belőle, tudomásul vettem volna és kerestem volna valami munkát.

Ha viszont nem szóltak, és csak utólag jutott eszükbe, hogy anyagi problémáik vannak miattam, akkor elég lett volna egyszer közölniük velem, hogy nem mehetek haza többet. Többször biztos, hogy eszembe sem jutott volna.

2021. nov. 29. 13:27
 20/20 anonim ***** válasza:
95%

19

Én is díjaztam volna, ha már a rokonságból egy ember beerőszakol a 40 évvel ezelőtt még életképes tanácsaival a felsőoktatásba, előtte mondja, hogy sz.rt se fogok vele érni, akkor nem megy el 7 évem a fiatalságomból valamint hallatlan mennyiségű (kieső) pénz és ráfordított energia, mert úgy otthagyom a sulit, mint a huzat.

2021. nov. 29. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!