Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja azt apám a...

Miért mondja azt apám a hugomra, hogy negyedikesnek néz ki, illetve kilenc évesnek, meg hogy kislányos? Holott ez egyáltalán nem igaz.

Figyelt kérdés
A hugom 13 éves, és hetedikes, nagyon szép lány, hosszu hullámos mogyoró barna haja van, barna szeme, és szép alakja! Tényleg nagyon szép alakja van, én ha nem ismerném, tuti 14/16 évesnek tippelném, (nem festi magát es nem öltözködik kihivóan) sokszor az utcán még a 18/20 éves fiúk is megnézik. Mindenkinek az a véleménye róla hogy 14/16 évesnek néz ki, Egyszer szülinapján rakott magára egy kis szempilla spirált, olyan hosszú szempillái vannak, hogy ha nem tudom hogy a sajátja azt hinném hogy muszempilla, apam meg elkezdi hogy "jaj törőld mar le tiszta gáz" anyám illetve mamám meg mondták hogy "Dehogyis" mamám szerint ha nagyobb lessz futni fognak utánna a fiúk. Apunk multkor kajak azthitte rá hogy kilenc éves, ma meg pl azt hitte hogy negyedikes, es halál komolyan. Szerintetek miert csinalja ezt?
2021. nov. 26. 19:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két kollégám sem tudja, hogy hanyadikosak a gyerekei. Mondjuk mindkettőnek van sok 4 és 5. Az öt gyerekes még csak-csak kiszámolta valahogy egy 10 perc alatt, a 4 gyerekes viszont neki sem állt. Azt tudja, hogy mikor melyiket kell felvételiztetni és neki ennyi elég.
2021. nov. 27. 23:11
 12/19 anonim ***** válasza:
93%
Mert bantani akarja. Velem is ezt csinalta apa, ledegradalta a felnott testemet (par eve talan? Most 22 vagyok) es mergesen hozzamvagta hogy "tudod te hogy nezel ki milyen tested van? Mint egy 10 evesnek" mert vekony vagyok es mindig is az voltam. Piszkalta a szemet szegenykenek. De hal Istennek apamon kivul sok ferfinak tetszik ez a "10 eves test" 🤫
2021. nov. 30. 15:57
 13/19 A kérdező kommentje:
12. De annyira nem értem... ebbe nekik mi a jó?
2021. nov. 30. 16:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az a jó nekik, hogy megkeseredett faxok és ennél több örömük már nincs az életben.
2021. nov. 30. 16:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Amikor ismét hallja valamelyik családtag, hogy ilyet mond kérdezze meg tőle (hatásosabb, ha többen is hallják), hogy miért mond ilyeneket, tudja-e, hogy ezzel nagyon rontja a lánya önbizalmát, magába roskadóvá, bátortalanná neveli. A többiek pedig helyeseljék az apa felé irányuló kérdést. Ezt azért ne tegyétek valamilyen közös étkezés közben. Utána nyomban már lehet.
2021. dec. 1. 09:05
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, fogalmam sincs, de ez a pár szó alapján szép húgod van
2021. dec. 28. 00:08
 17/19 anonim válasza:
100%
Ez elnyomó viselkedés. Valamilyen félelemre/személyes kudarcra vezethető vissza vezethető vissza szerintem. Szülő-gyerek kapcsolatban erre gondolnék. Más esetben akkor szoktak így viselkedni az emberek, mikor a saját társadalmi státuszukat mások kárára (elnyomás, kiközösítés, kritizálás stb.) növelni akarják. Én inkább az elsőt tartom valószínűbbnek, a második helyzet felettébb szánalmas lenne szülő-gyermek kapcsolatban.
2022. jan. 7. 17:44
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül akarja irányítani, inkább nem tudja elfogadni, hogy a lánya már nem kislány. Nekem nagymamám volt ilyen.
2022. jan. 14. 16:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Viccen kívül kérdezd meg őt erről, lehet, hogy csak viccelni akart, csak nagyon félresült.
2022. febr. 2. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!