Mit tudok tenni? Többi lent!
19-et fogom tölteni már kevesebb mint egy hónap múlva, de anyám rám van szállva, nem akar nagyon elegendni. Gyerekként kezel a mai napig, megszabja mikor jöjjek haza mert ha nem ordibál, el kell kéredzkednem hogy valahova elmenjek. Ha kicsit összeveszünk, akkor lehord a sárga földig, persze vannak dolgok amiket megkell csinálni otthon és azokat is igyekezem megcsinálni. Szerintem nehéz időszakon megy keresztül, mert rohadtul nem fogadja el azt hogy felnőttünk.
Emellet ha nincs jó napja, ötször lehord a kis dologért is.
Apám nem él velünk mert anyummal elváltak, ergó emellet apámmal nagyon csúnyán összevesztem.
Nevelő apum pedig nem tud anyumra hatni.
Ami mai nap vagyis kérdés megírása napján történt:
Testvéremet, meg nem támogatja mert nem mondta el neki hogy lefeküdtek pasijával, és emiatt tesómnak muszáj volt hazudnia. Testvérem egyik legjobb haverommal van együtt. Szóval vissza a lényegre, anyám elérte hogy tönkremenjen emiatt a kapcsolatuk tesóm is meg haverom is ki van. Azt mondta haverom, hogy olyat tesz amit nem kellene, és hiába mondtam neki ne csináljon f*szságot, erre kinyomta a telefont. Elkezdtem sírni mi van ha megöli magát pl. azt nem tudnám sose megbocsájtani anyámnak.
Az a baj ebben az évben fogok érettségizni, így nem nagyon tudok elmenni dolgozni, egyszerűen azt érzem hogy el akarok menni itthonról, mert nem bírom azt ami itthon megy. Iskola pszichológust is már felkerestem hát ha tud segíteni, még azon gondolkoztam hogy koleszos leszek mert én ezt már nem bírom már. Azzal meg az a baj hogy, nem olyan f*sza állapotú az a koli, tele van "elvileg" rossz emberrel. De ha nagyon szükséges megyek oda is.
De akkor mit tudok most tenni? Hogy tudnék pénzt keresni? Úgymond bármi jó csak jöjjön a pénz mert én innen elakarok tünni. Félek lánnyal együtt lenni, félek így mindent már elmondani. Mostanában sírok, de nem tudom miért. Múltkor is mikor veszekedtünk remeget a kezem és azt mondta majd eltöri és nem fog remegni.
Amúgy tisztelem anyámat mert tényleg megtett mindent, ránkkölti a pénzt, megvédett apánktól, meg minden hasonló csak ez már sok. Mit tudok tenni? Mit csináljak? Nem lehet ezt anyámmal megbeszélni, mert ha véleményem az ő értékrendjével szembe megy, akkor lehord sárga földig.
#1. válaszoló
Kérdésre válaszolni akarsz vagy csak kiakarsz gúnyolni? Nem tudom hogy ha te lennél így, mit mondanál? Szerinted az normális hogy félek rendesen mindent elmondani? Gratulálok, te szerencsétlen!
Nem szoktam kommentelgetni, de ahogy látom a színvonal eléggé alacsony, gratulálok válaszoló hogy szegénybe azért is belerúgsz mert az írásán látszik hogy nem biztos a korának megfelelő, tényleg voltál már hasonló helyzetbe? Meg azok is akik like-olták, mit képzeltek magatokról? Van bőr a pofátokon? Lehet amiatt ír így mert fél és az írásán ahogy látom, eléggé látszódik. Lehet trauma megy rajta keresztül, és most érdemes belerúgni? Komolyan térjetek már magatok hitéhez, idióta f*sszopók.
Te srác, te meg fogd magadat amint tudsz vállalj munkát, gyűjts pénzt és vegyél ki egy albit. Nekem is ugyanilyen helyzetem volt apám, b*sztatott én meguntam elmentem dolgozni én szerencsére barátnőmmel költöztünk közös albiba.
Ha nem bírod tényleg, beszélj pszichológussal mert lehet ahogy említettem traumán mész keresztül, és kialakulóban van egy lelki betegséged amit pont nem kéne most összeszedned érettségi előtt, a másik ott van a koli, próbálj olyan koliba menni akkor ahol nincsenek ilyenek amit említettél.
Már nincs sok érettségiig, addig a szüleiddel ki kell tartanod, majd nyáron már mehetsz ahova szeretnél, meló, vagy továbbtanulás + kollégium + meló. Én utóbbit javasolnám, érettségivel + szakmával jobb lehetőségeid lesznek az életben. Nyelj addig, vagy alkalmazkodj a szüleidhez. Én sem örülnék, ha érettségi előtt kergülne meg a gyerekem, hogy nem képes szólni, hova megy. Majd ha túl vagy a sulin, nagyobb önállóságod lesz, de míg tanulsz, sajnos muszáj megalkudni, a saját érdekedben. Lelkileg is könnyebb lesz. Inkább a családi harmóniára fókuszálj, segíts anyudnak vagy ilyesmi, hogy kicsit közelebb kerüljetek egymáshoz, és jobban emberszámba vegyen. Ha túlfélt, még mindig jobb, mintha nem érdekelné mit csinálsz. Akkor az lenne a baj. Most a suli az első, ehhez meg kell az otthoni harmónia. Aztán oda mész, azt csinálsz amit akarsz, fél év, nem sok.
Én is addig szívtam a szüleim mellett, amíg annyit félre nem tudtam tenni, hogy önálló életet kezdjek. Hidd el jobb míg nem neked kell kecót, rezsit fizetni.
Ha egy így fogalmazó ember érettségit kaphat, akkor az az érettségi már semmit sem ér, de nem ez volt a kérdés.
A pszichológus jó ötlet.
Én már nem kérnék engedélyt, egyszerűen kijelenteném, hogy elmegyek, és kb. mikor jövök haza. Balhézik? Balhézzon, ha jól esik. Addig megy a cirkusz, ameddig van néző, (vagyis nem kell vele folgalkozni.)
Lehord? És akkor mi van?! Anyukádra megint rájött a roham, ennyi.
Nem tudom, hogy milyen kapcsolatban vagytok, amikor jobban van, és lehet vele valamennyire beszélni, én megkérdezném, hogy tulajdonképpen mi is a baja, mitől fél, mit szeretne igazán. Megkérdezném tőle, hogy azért ugye megérti, hogy az az élet rendje, hogy előbb-utóbb kirepüljetek a családi fészekből, és jobb, ha ez békességben történik, és mindenki örömmel éli meg.
Esetleg javasolnám neki finoman, hogy menjen pszichológushoz. Mert a valódi baja valószínűleg az, hogy fél a magánytól, hogy el kell engednie benneteket.
Viszont tényleg ne keveredj bajba, vedd ki a részed az otthoni munkából, viselkedj rendesen, de ne hagyj teret semmilyen érzelmi zsarolásnak, manipulációnak!
Érettségiig mindenképp bírd ki, aztán vállalj munkát, de ne tapsold el a pénzt, és ne is villogj otthon, hogy mennyit keresel, hogy az anyukád ne vegye egészet, minél többet tudj belőle megtakarítani. Azért valamennyit adj haza.
És ha nem javul a helyzet, akkor menj koleszba, az se rosszabb. Ha nem megy, akkor bérelj néhány évfolyamtárssal lakást, de ez a végső eset.
Az a baj ebben az évben fogok érettségizni
Hát akkor a magyar problémás lesz, mert az esszédet meg sem fogja érteni a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!