Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A panelből hogyan engeded...

A panelből hogyan engeded szabadon a gyereket játszani?

Figyelt kérdés

kb. 5-6 éves koromtól engem leengedtek lakáskulccsal a nyakamban a térre vagy az iskolaudvarra játszani meg focizni.

Nekem még nincs gyerekem. Szülők, manapság hogy van ez az elengedés játszani?

2021. nov. 6. 20:51
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Úgy értem, egyedül hova engeded el a gyereket játszani és hogyan? Mit mondasz neki?
2021. nov. 6. 20:53
 2/13 anonim válasza:
11%
Erigy
2021. nov. 6. 20:59
 3/13 anonim ***** válasza:
13%
'enjé má' kölök le a térre, útba' vagy
2021. nov. 6. 21:05
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Sehogy. Mész vele.
2021. nov. 6. 21:18
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy. Nem mennek egyedül. Mire mehetne, már nem akar.
2021. nov. 6. 21:19
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
Nincs elengedés, mert digitális benszülöttek a mai gyerekek. Oda adod nekik a konzolt vagy a telot és egész nap azon lógnak, játszanak. Nem mennek ezek sehova.
2021. nov. 6. 21:33
 7/13 anonim válasza:
80%

Amikor gyerek volt a párom azt mondta (81es születésű), hogy őt és a testvérét is leengedték 5 - 6 évesen a játszótérre igaz a ház háta mögött volt és a nagyszoba ablak/ erkély rá látott a játszótérre. A szülők akkor se nagyon engedték el a gyerekeket messzire.

Mára nagyon sokat változott a világ, sajnos menni kell a gyerekkel "fogni kell a kezét" még akkor is ha a játszótér jól belátható a lakásból. Sajnos a mai világba (tisztelet a kivétel) rossz indulatú emberek vannak. De néhány gyerek sajnos nem tudja mi az a "játszótér" mert a digitális világ magukba szippantják.

Mi még dia filmezni is szoktunk néha. Mese olvasás van este.

Visszatérve a kérdésedre sajnos nem lehet a mi gyerekeket ilyen fiatalon elengedni, és nem csak az utcai emberek miatt. Ha a játszótér és a lakhely között egy úttest húzódik akkor meg pláne nem szabad, mert néhány autós nem adja meg az elsőbbséget még a zebrán se! Ilyenkor kellünk mi szülők a gyerekeknek, nehogy baj történjen!

Én így gondolom és így csinálom! Más szülők máshogy gondolják, nevelik gyerekeiket.

Szép napot és igazából majd ha lesz gyermeked rá fogsz érezni :)

2021. nov. 6. 22:53
 8/13 anonim ***** válasza:
80%
Panelban élünk. Egy szomszédomnak 10 és 12 éves lányai vannak. A ház tövében van a játszótér, arra néz az ablakuk. Ennek ellenére minden alkalommal velük megy a játszótérre az anyukájuk. Nekem még csak 3 éves a legnagyobb gyerekem, de a játszókon egyetlen szülői felügyelet nélküli gyereket sem látok.
2021. nov. 6. 23:33
 9/13 anonim ***** válasza:
71%
Felnőtt nélkül sehogy.
2021. nov. 7. 00:42
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
8-9 evesen mar siman mehettek jatszora. Lakotelep megvolt melyikre mehettek. Ha vege volt ertukentem. Ha bajuk volt hazajottek
2021. nov. 7. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!