Illene halottak napja alkalmából írnom a családnak?
Figyelt kérdés
Lassan itt van a halottak napja, de nem tudom mi tévő legyek. Sajnos apum elhunyt lassan 7 hónapja (🖤), akivel nagyon szoros kapcsolatban álltunk, sőt, ő volt az egyetlen akivel igazán jóban voltam a családból. Mivel nem Magyarországon élek, ezért sajnos nem tudok halottak napján kimenni apához a temetőbe, úgyhogy anya megy a testvéremmel. Velük nem igazán vagyok jó kapcsolatban, igaz rosszban sem, csak nagyon egyoldalú lett ez a dolog, tehát mindig én keresem őket hívás vagy chat formájában. Ebből lett elegem, úgyhogy már egy ideje (pár hete) én se keresem őket, hogy meglássam maguktól mikor jutnék eszükbe. Halottak napja alkalmából viszont illene nekik írnom? Csak mert ha nem írok, képesek azt gondolni rosszindulatból, hogy hidegen hagy apa.. (itthon természetesen megemlékezek róla). Ha írok is, akkor mit tudnék mondani? Max megkérdezni, hogy voltak-e a temetőben (úgyis tudom, hogy mennek). Szerintetek?2021. okt. 31. 11:22
11/13 anonim válasza:
Ő azt hozza ki ebből a helyzetből, hogy te vagy a szemét, te viszont felnőtt vagy, és tudod, hogy ők sose keresnek, mindig csak te, tehát tisztában vagy vele, hogy nem te vagy a szemét. Innentől kezdve emelt fővel viselkedsz velük, ha szóba kerül, visszadobod nekik a labdát, és nem foglalkozol azzal, hogy ők rosszindulatúan mit gondolnak. Nem akarsz nekik megfelelni, mert megvannak a saját normáid. Ezt hívják felnőttségnek.
13/13 anonim válasza:
Én a helyedben felhívnám édesanyádat és megkérném, hogy vigyen egy mécsessel/szál virággal többet a nevedben. Ez a közös gyászotok is, valószínűleg jól fog neki esni.
Mondjuk én elnézőbb lennék a kapcsolatfenntartással is, nekem szülő-gyerek kapcsolatba belefér, hogy egyoldalú legyen a ki-keres-kit történet. Ideális esetben úgyis nyilvánvaló, hogy kölcsönösen érdeklődtök egymás iránt, innentől meg csak az számít ki mikor ér rá. Nálunk is inkább az elfoglaltabb dolga keresni a másikat, ha van ideje. Viszont a saját családodat te ismered, ebbe nem szeretnék beleszólni, ha nem releváns, ne vedd magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!