Kell szégyellnem magam a szülők előtt, ha a húgom tud unokát felmutatni a szüleimnek én meg nem?
A hugom 37 én a bátyja 40 vagyok.
A család feketebáránya vagyok a szüleim szerint emiatt meg egy csalódás számukra. Mindezt azért mert nem akarok gyereket létbizonytalanságra, magam is mentálisan beteg szorongással küzdő férfi vagyok aki ennek tudatában nem akar gyereket, ami felelősség lenne. Mindezt amellett, hogy kezeltetem magam.

30: Hallottál már infantilizálásról? Amikor nem engedik felnőni a gyereket, nehogy véletlen önállósodjon?

”Továbbá aki gyereket vállal azt nem kell úgy beállítani mint aki elmebajos.”
De úgy sem mint egy hőst.

Lehet olyan károkat okozni egy gyereknek,ami egész életére kihat az embernek.
Az,hogy valaki szorongó,részben genetika,részben környezeti hatások eredménye.
Ha genetika,és támogató családban nő fel a gyerek,akkor nagyobb eséllyel enyhülni tud a szorongás,mert legalább otthon elfogadó környezetben él,ha mondjuk máshol bántják is.
Ebben a kérdésben,a szülei kudarcnak élik meg,hogy nincs gyereke,ergó nem tűnik egy támogató közegnek.
Két fajta család van,ahol az elesettebb gyerekre fordítanak több figyelmet,és olyan,ahol a "tökéletes" a kis kedvenc,és a kevésbé ügyes,erős,stb háttérbe van szorítva.

Szóval a szülők hibája, hogy 40 évesen még a szüleivel lakik és mentális problémái vannak.
OK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!