Szülők, zavarna, ha a huszonéves, még nálatok élő gyereketek minden nap görcsösen este 6-negyed 7 körül lefeküdne aludni, és nem lenne hajlandó ettől eltérni soha?
A huszonéves gyerekem már nem lakna nálam.
Bár a fiam még csak 8, de szorgalmas, érdeklődő embernek nevelem, nem egy igazi semmirekellőnek.
Igenis zavarna.
Egy egészséges huszonéves vagy felsőoktatásban tanul, vagy dolgozik és igyekszik önállósítani magát, ha még otthon lakik a szüleivel.
És az estéit is aktív pihenéssel, vagy kapcsolatépítéssel, sportolással, barátokkal, szerelmével tölti.
Nem nézném tétlenül, hogy esetleg depressziós vagy más áll a háttérben.
Nekem van olyan egy olyan ismerősöm aki este 8-kor megy aludni, mert hajnal 3-kor indul dolgozni a pékségbe.
Egyébként szerintem nem normális jelenség egy 20 évesnél.
/nem jár sehova? nincsenek barátai? stb./
Engem szülőként nem nem zavarna. Az egyik barátnőm családjában általános a " korán fekszik és korán kel" életmódot. Pedig nem erre nevelték a barátnőmet, gyerekként sem kellett kelteni, ébresztőt sem állított, magától kelt. Legjobban este 6-7 körül szeret lefeküdni, és így aztán hajnalok hajnalán kel. Sok ideje van, tanulhat, olvashat, sorozatot nézhet, és mialatt a vonaton csücsül az egyetemre, azalatt (is) tanul, nagyon jó eredményei vannak. Nem egy társasági ember, a bulik sosem érdekelték, húsz fölött sem járt egyen sem, alkoholt nem szereti, szóval eljárni nem jár iszogatni, cigizni sem cigizik, táncolni sem táncol. De nem tétlenül telik az élete, széles az érdeklődése, csak más irányban.
Így is lehet csinálni, nem feltétlen jelent bármilyen gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!