Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezek tényleg luxuscikkek és...

Ezek tényleg luxuscikkek és csak szórom a pénzt?

Figyelt kérdés

Szüleimtől külön élünk, de közvetlen szomszédok vagyunk. Nagyon jó kapcsolatunk volt idáig, sosem szóltak bele semmibe. Magamtól is meséltem mit vettem, mindig örültek neki.

Szeretem a szép, különleges dolgokat.

Most a fejembe vettem, hogy ki kell mennünk Erdélybe, mert venni szeretnék egy bizonyos kerámiát, és ott árulnak 'eredetit'. Nagyon tetszik, olyan büszke lennék rá, ha a konyhámba lenne.

Ezt teljes mértékben elítélik, hogy 'hülyeségekre szórom a pénzt'. Mondtam, hogy maradnánk is pár napot körülnézni, pihenni, de így is hülyeségnek tartják, szerintük ez luxus. (szinte ugyanannyi a keresetünk, ők sem szegények)

Mit gondoltok erről? Igazuk lenne? Fontosak az életemben, és most olyan rosszul érzem magam, nem szoktak ítélkezni és veszekedni.

2021. okt. 5. 10:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Öszintén szólva én nem osztom meg senkivel, mikor mit veszek és mennyiért.

Ami nekem tetszik és szerintem nem gond, ha megveszem, azt megveszem.

Az meg, hogy kinek mi a luxus, igen tág kategória, itt rengeteg embernek már luxus meg ronygrázás meg sznobizmus, ha valaki késsel-villával eszik és nem az "egy ebéd, egy tányér, egy kanál" szinten van. Megint mások szerint a terítő sz asztalon az, van, akinek a külön szoba extra, másnak alapdolog, vagy van, akinek a wellness-hétvége kidobott pénz, a szüleidnek meg ezek szerint nem.

Ha neked tetszik az adott kerámia, van idöd meg pénzed megvenni, és tudod, hová fogod tenni, illetve, hogy csak dísztárgynak szánod vagy használod is, és ebben biztos vagy, akkor vedd meg.

De ne kérj hozzá engedélyt, vagy utólag megjegyzéseket másoktól, mégha a saját szüleidröl is van szó.

2021. okt. 5. 10:43
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, le fogok ülni beszélni velük. Lehet valami más van a háttérben, mert szerintem sem kéne ennek gondnak lennie.

Nem tudom miért beszélem meg velük, egyszerűen csak mindent megbeszélünk :D Nekem boldogság ha pl veszek valamit, és olyankor jó, ha más is velem örül.

2021. okt. 5. 10:46
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért érzik luxusnak mert kitaláltad, hogy kell ez a kerámia és hopp már megyünk is Erdélybe. Ez majdnem olyan mintha olasz pizzát ennék holnap megyek Velencébe. Kicsit furán hangzik. De ha azt mondom úgy elmennék Erdélybe kirándulni, ott töltünk pár napot és veszek kerámiát, ez másképp hangzik. De végül ugyan azt teszed. Szóval szerintem a kerámiával volt bajuk. És most már akármit mondasz úgy is a kerámiát látják benne. Pl én sem mennék kerámiáért Erdélybe, de kirándulnék oda és ha ott vagyok biztos vennék kerámiát. Van akinek már az is luxus, hogy te eljutsz Erdélybe. Mindenki más és más tart fontosnak. Ha külön èltek, van rá pénzetek akkor te döntöd el mi fér bele mi a luxus.
2021. okt. 5. 10:47
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Igen, luxus az erdélyi kiruccanástok, ám csak akkor, ha ez miatt ebédetek egy hétig 'semmi kenyér nélkül'.

.

Szigorúan véve a fotel is luxus, hiszen sámlin ülve is lehet TV-t nézni.

A sámli is luxus, hiszen ágyatok csak-csak van, abból is ugyanazt a műsort látni, mint a fotelből.

.

Ha csak a semmit tartod a kerámiában, akkor az a szépet, atetszést szolgálja.

A szépség pedig NEM luxus.

2021. okt. 5. 10:48
 15/28 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg havi 40 ezret elcigizni vagy elpiálni luxus. A porcelán, könyv, stb. legalább maradandó érték.
2021. okt. 5. 10:57
 16/28 anonim ***** válasza:
52%
Ilyen hülyeségre én se költenék, nem azért, mert luxus, hanem mert hülyeségnek tartom, de nem vagyunk egyformák.
2021. okt. 5. 11:13
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, de csak nem korondit? Amit ott az utcákon árulnak az csak turistaetetés.
2021. okt. 5. 11:16
 18/28 anonim ***** válasza:
73%
Korondit?
2021. okt. 5. 11:23
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

A válasz, egy kézműves kerámia luxustermék, hiszen a használati értékénél sokkal drágább.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy adott esetben rossz döntés megvenni. Azt kell mérlegelni, hogy a megélhetési költségek és megtakarítás fölött mekkora keret áll rendelkezésetekre, amit luxusra költhettek, éves szinten. Ebbe értem a nyaralásokat, prémium termékeket, de akár ha szombat este elmész egy szuper étterembe. Itt kell mérlegelned, hogy az adott kerámiára költött pénzből tudnál-e több boldogságot vásárolni magadnak, avagy nem.

2021. okt. 5. 12:09
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg a havi wellness a luxus, meg a hülyeség, mégsem szólok be a szüleidnek. Kinek mi, ezt kellene velük megértetni. Én meg a könyveket gyűjtöm, másnak meg az a luxus.
2021. okt. 5. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!