Miért nem mindegy az, hogy egy adott dolgot megrendelek, vagy megveszem személyesen?
Még otthon élek, szóval ha kijön a futár, azt látják a szülők is. Meg igazából szólok nekik, hogy ha véletlen ők mennének ki, akkor ne legyen meglepetés. De egyébként mindig magamnak fizetek ilyeneket...
És az van, hogy rendszeresen vita, ha én mondom, hogy online rendelek. Mindig kérdés, hogy de miért nem megyek el egy adott üzletbe inkább, mert akkor a "szállítási költség nincs". Nos azért, mert helyben nincs semmi olyan üzlet, ahol az adott dolog kapható. Ha meg átutazok, akkor ugyanott vagyok, hogy a útiköltség annyi, mint a szállítási költség lenne, de minimum 4 órám ráment a dologra, és lehet nem is találtam pont olyat abból az adott dologból az üzletben, mint amit én akartam.
Én is éppen ezért rendelek online szinte mindent.
Viszont nem mindegy, hogy mit rendelsz.
Kolléganőm egymás után rendelte a cipőket, mert de jól néz ki, és csak most akciós, nincs több stb...
Élőben viszont másabb a színe, mint a képen volt, felpróbálva nem is olyan kényelmes, vagy éppen más méret kellett volna, mert ez nagy vagy kicsi, lehet el van méretezve.
Ilyenkor nem győz valakit vadászni, aki vissza tudja neki juttatni, mert ő nem megy, visszaküldeni meg nem meri.
Vagy valakit, akinek pont jó, és tetszik a cipő, és átveszi.
Jelenleg is árul egyet, de nem kell a kutyának sem.
A legjobb, amikor egyet már árul, de már várja a következőt, mert annak már jónak kell lennie...
Nem olyasmikről van szó, aminek méret baja lehetne. Inkább hobbihoz való eszközök, telefontok, ilyesmik.
Plusz mindig az a kifogás, hogy személyesen sokkal egyszerűbb lenne, pedig nem. :D Sokkal egyszerűbb neten megrendelni egy teljesen konkrét dolgot, ami nem sürgős, hogy most rögtön és azonnal kelljen, várni pár napot, majd átvenni, mint felszállni a buszra, kifizetni ugyanannyit, mint a szállítási költség lenne, zötyögni 1 órát, járkálni boltról boltra, hátha lesz pont olyan, mint, amit akarok, ha nem, akkor meg keresni valami közelítőlegeset és kompromisszumot kötni, aztán hazabuszozni, és akkor erre ráment legjobb esetben is négy órám. :D
1. Más generáció, sose fogják megérteni. 2. Lehet zavarják őket a futárok, átvételek.
Off
Személyes megjegyzés én elmegyek, ha viszonylag közel van, de én Budapesten lakom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!