Anyám nem szereti se a barátaim, sem pedig a párom. Mit tegyek?
19 éves lány vagyok, anyámnak mindig volt valami baja a barátaimmal, ha elmentem velük valahova akkor "jajj már megint velük találkozol", ha meg a szobámba ültem egész nap akkor meg azért kiabált, hogy miért nem megyek sehova. Kb 3 hónapja lett egy barátom. Az elején még szimpatikus volt anyámnak, aztán hirtelen rájött, hogy mégsem tetszik neki, és hogy én sokkal jobbat érdemlek, meg előadta a szokásos szöveget amit eddig minden alkalommal elmondott amikor volt valakim. Hogy szerinte ő nem illik hozzám, meg nem néz ki jól, nem gazdag, hogy engem milyen sokan megnéznek az utcán, és biztos amikor a barátommal vagyok akkor nagyot néznek az emberek mert nem illünk össze blabla. Ebből nekem már nagyon elegem van. Rendszeresen zsarol engem érzelmileg, bánt és beszólogat. Olyan mintha meg akarná mondani hogy éljem az életem. Már nagyon szeretnék elköltözni, de sajnos nincs rá lehetőségem.
Apukámmal sokat veszekednek, és emiatt itthon állandóan csak a stressz van. Nem tudom már mit tegyek, hogy anyám elfogadja azokat az embereket akiket én szeretek, akik számomra fontosak. Próbáltam már szépen megbeszélni vele, de ő csak a magáét fújja, mert amit ő mond az úgy van és kész.
Sajnálom, hogy ilyen hosszúra sikerült, de már nagyon magam alatt vagyok egy ideje, el vagyok keseredve.
Egyik füleden be, a másikon ki. "Hát persze anya", "Biztosan igazad van" és hasonlók, közben mosolyogsz és ne érdekeljen amikor ezeket mondja.
Valószínűleg rosszul érzi magát a bőrében és tudatán kívül irigykedik, hogy neked vannak barátaid.
1. Azt, amit a felnövőknek kell: Ha nem ártanak neked ezek a személyek, akkor sz@rd le a mások (esetedben anyád) véleményét!
2. Anyád azért csesztet téged, mert tudat alatt akkor úgy tudja, hogy valamit tud irányítani, miközben az élete (legalábbis a fateroddal közös része) éppen megy le a retyin. Mivel azt sokkal nehezebb és kellemetlenebb rendbe hozni, mint a tiédbe beleszólni, ezért teszi ezt. Ez teljesen tudattalan.
3. Esetleg vesd fel neki a terápia lehetőségét apáddal kapcsolatban. Ha elutasítja 3. alkalommal is, akkor menthetetlen a dolog velük.
Ha anyád és apád terápiára járna, és anyád a saját dolga rendberakásával foglalkozna (és esetleg emellett rendesen meg lenne pocsíkolva) nem téged csesztetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!