Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha felnőtt gyerekeinek segíten...

Ha felnőtt gyerekeinek segítenek pénzben a szülők, és az egyik gyerek rászorult a másik nem, mindkettőnek adnál a szülők helyében?

Figyelt kérdés
2021. jún. 29. 12:06
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
73%
Én midegyiknek szigorúan egyformán adok. Akinek gyereke van ,annak párja is van és ketten keresnek, sőt ott a feleséget is támogatják az anyjáék. Tehát igaz, hogy többen vannak, de a bejövő összeg is nagyobb.
2021. jún. 29. 15:49
 22/32 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, mi az hogy a másiknak nem kell költenie semmire? Nálatok lakik? Ti tartjátok el? Nem kell a rezsibe adnia? Ingyen eszik nálatok? Álljátok a munkába járását, ruházkodását, gyógyszereit szórakozását stb? Ha ezek közül egyikre is nem a válasz akkor nem igaz hogy semmire sem kell költenie.
2021. jún. 29. 16:53
 23/32 anonim ***** válasza:
44%
Alap szabály nálunk: Zsebpénz egyenlően, abból mehet szórakozás miegymás, ha az elfogy akkor nincs külön csak még erre mozira kis pénz stb, egyenlően kapnak, rajtuk áll hogy osztják be. Ha valami egyéb szükséges dolog van, most legyen az akár ruha pl egy tönkrement cipő helyett msáik stb, az természetesen megy külön. Tehát a szükséges dolgok külön vannak véve a szórakozásra szánt költőpénztől.
2021. jún. 29. 21:56
 24/32 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem lesznek gyerekei, akkor nem. B+, miért olyan nehéz megérteni, hogy a gyerekes lét többe kerül, mint a gyerektelen lét? Nem írta a kerdező, hogy ilyen-olyan csórók meg hogy csupasz seggre vállaltak gyereket, hanem hogy most sok ott a kiadás és adna nekik pénzt. Minek adjon most a másiknak is, ha neki nem kell? Neki nincs gyereke, olcsóbb így az élet, ennyi. Miért kell ezen kiakadni?

Amúgy nekem sincs gyerekem, csak mondom.

De nem kell gyerek hozzá, hogy ezt intelligensen kezelje egy család. Nálunk úgy alakult, hogy a szüleim befektetésként vettek egy lakást Budapesten (nem ott laktak). Az öcsém és a barátnője Budapesten tanultak akkoriban. Én már dolgoztam, egy másik városban. Az öcsémék beköltözhettek és csak a rezsit kellett fizetniük. Most erre is mondhatnátok, hogy igazságtalan, de hát én nem is abban a városban laktam, dolgoztam, albérletben. Ha én nem lakhatok ingyen, akkor az öcsémék se lakjanak ott?? Ez olyan elmebeteg gondolkodás, hogy nem is kommentálom. Néha nem egyenlően megy a segítség, de egy normális családban ebből nincs probléma. Nekem sem volt és most sincs, örülök, hogy megspórolhatták a rengeteg albérleti költséget. Mert első dolgozó éveikben is ott laktak még.

2021. jún. 30. 09:54
 25/32 anonim ***** válasza:
24%
24- én a szüleid helyében (ha már az egyik gyerekem ingyen tud lakni pesten) a te albérletedet kifizettem volna, hogy te is ingyen lakj, mint a tesód.
2021. jún. 30. 10:05
 26/32 A kérdező kommentje:
Mivel felnőttek, van lakásuk.
2021. jún. 30. 10:14
 27/32 anonim ***** válasza:
Múlt időben mondtam, ahogy leírtad,amikor még nem volt lakásuk
2021. jún. 30. 10:18
 28/32 anonim ***** válasza:
70%

Tehát az egyik szült két kölyköt ezért a szülők segítik, a másik meg oldja meg.

Nálunk is hasonló volt a helyzet, a kisebbiket minden hülyeségében támogatták, én meg oldjam meg az életem egyedül. Oké, megtettem, de nem kell csodálkozniuk, hogy nem utazok haza csak évi 2x.

2021. jún. 30. 10:27
 29/32 anonim ***** válasza:
32%
24-es, és KI kényszerítette őket, hogy kettőt vállaljanak? Senki. Ha nincs megfelelő háttér, nem kell gyereket csinálni.
2021. jún. 30. 10:29
 30/32 anonim ***** válasza:
90%
De mi az, hogy ki kényszerítette? 24-es vagyok. Felnőtt ember mindkettő, így döntöttek, a kerdező pedig sehol nem írja, hogy a kétgyerekes kifejezetten pénzt kért volna tőle. Nehogy már ő legyen a hibás, amiért a szülei akarnak neki pénzt adni. Pláne hogy gyereket vállalt, mi a franc van veletek?? Oké, hogy Novák Katalin egy idióta, de nehogy már az legyen, hogy még bocsánatot is kell kerni, ha gyereket vállal az ember, mert biztos csokért meg csupasz seggre. Ami pedig az én történetemet illeti, mi a francért fizették volna a szüleim az albérletemet? Felnőtt ember voltam már, el se fogadtam volna. Nem az óvodában vagyunk, hogy mindig egyenlően kelljen elosztani a csokit. Amikor nekem kell segítség, én kapom. Ha a szülők támogatják az egyik gyereket, azt nem a másiktól veszik el. Olyanok vagytok, mint egy rakás veszekedő alsó tagozatos.
2021. jún. 30. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!