Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves vagyok, másodéves...

20 éves vagyok, másodéves vagyok az egyetemen, mikor tudok dolgozok a szüleim mégis úgy gondolják beleszólnak abba megyek e edzeni, kivel barátkozok és mennyit bulizok, minden szarba mikor beakad nékuk a lemez havont 1x vagy kéthavonta?

Figyelt kérdés
tudom, hogy féltenek és minden, a jelenlegi barátomat nagyon kedvelik de pl multkor szoba kerult egy masik fiu s jaj az lókötö és minden, még ebbe is beleszolnak hogy kivel járjak, nem konrétan ugyan de kinek van türelme a megjegyzésekhez... folyamatosan mindent tudni akarnak, elegem van 20 éves vagyok könyörgöm had éljek már, ha pedig vodka narancsozni akarok és 3 napig bulizni, had ne kérjek engedélyt, mert ők fiatalkorukban sokkal több hülyeséget csináltak, mint én. Mindig jönnek a kérdések, nincs vizsgad? nem kell tanuljal? az a lany nagyon iszik veled latjak mit mondanak majd a faluba? na az a kölyök egy semmirevaló stb, besokkaltam. Mit tegyek? veletek is ilyenek? félek elmennek az éveim és semmit nem csináltam, amiről majd mesélhetek.. ti miket csináltok?

2021. jún. 16. 21:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért szülne az konfliktust, ha azt csinálsz, amit akarsz felnőtt emberként. És ezen nyilván nem azt értem, hogy drogozz, cigizz, részegedj le a sárga földig hetente, de ha néha elmész bulizni, mit ártasz azzal, és kinek? Feltételeztem, hogy az említett három napos ivászat egyszeri alkalom volt, gondolom nem rendszeres. Abba meg pláne semmi joguk beleszólni, hogy kivel barátkozz, vagy kivel járj. Gondolom pár kontrollmániás magányos szülő pontozott le, akiknek annyi az élete, hogy ugráltassa és dirigáljon a gyerekeinek megállás nélkül. Sajnos sok ilyen van. (17:39-es voltam.)

Figyelj, ha attól konfliktus lenne köztetek, hogy akkor akarsz menni valahova, amikor szeretnél 20 évesen, meg, hogy azzal akarsz barátkozni, akivel szeretnél, és az illető amúgy egy normális ember, akkor szerintem inkább menekülj otthonról villámgyorsan😂😂

Mert amiket te írtál, hogy indokként mondtak a szüleid, azok nem indokok, a leírásod alapján egyszerűen nem szimpatikusak nekik a barátaid. Ha mondjuk nem is tudom alkoholisták, drogosok, vagy valami szektások lennének érthető lenne, de basszus, ez egy vicc.

2021. jún. 19. 00:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha pedig a menekülés nem opció mert elköltözni még nem tudsz, akkor vagy beszélsz velük, és megpróbálod elmagyarázni nekik, hogy a gyerekük felnőtt, és már nem gimnazista ,,gyerek”, vagy beülsz a sarokba, nem lesznek barátaid, mert a szüleidnek nem szimpatikusak, nem mész sehova, mert a szüleid azt akarják, hogy otthon ülj velük, és hagyod, hogy úgy kezeljenek, mint egy gyereket. Ne haragudj ezt nem lehetett szebben megfogalmazni, ez csak rajtad áll.😂
2021. jún. 19. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!