Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tervezzük a nyarat,...

Hogyan tervezzük a nyarat, nyári programokat az exem kislányával, ha még egy napot sem szívesen tölt nálunk, mert idegesíti a fiunk viselkedése?

Figyelt kérdés

7 éves a lánya. A nyár java részét nálunk fogja tölteni, mert az anyukájáék építkeznek. Nagyon nehezen jön ki az egyik fiunkkal, mert idegesítik az általa kiadott hangok és a viselkedése. Ezt monjuk nem csodálom, de nem direkt csinálja és valószínűleg nem most fog csoda történni, tehát így kellene valamit kitalálni. Egyenlőre fogalmam sincs, hogyan fogjuk ezt megoldani, az exem is tanácstalan.

Nem szeretném, ha tönkremenne a lánya egész nyara.

2021. jún. 5. 12:51
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Igen, a gyerekek közösek, a kislány és ők féltestvérek.
2021. jún. 5. 14:35
 22/29 anonim ***** válasza:
93%

Na akkor lássunk tisztán, a kérdező elvált, nála maradtak a gyerekek - 2 fiú -, és a ház. Voltférj új kapcsolatából született egy kislány. Annak a kapcsolatnak is lőttek. Voltférj visszacuccolt a volt feleségéhez, és ott kéne most nyaraltatni az új (de azóta megszakadt) kapcsolatból született 7 éves kislányt.

Az egyik fiú körül van valamiféle problem - ennek mibenléte nem derült ki, titok -, adjatok már tanácsot a hölgynek please, hogy mindezt hogyan oldja meg.

2021. jún. 5. 14:37
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon gyorsan és viharosan zajlanak nálatok az események, különösen az ex részéről! ... aki most nálad, Ex1-nél várja ki, hogy Ex2 az új pasijával befejezze az építkezést és visszaköltözzön hozzájuk? Vagy mi a fene van itt?

Na mindegy!

Nyilván az ex másik gyerekének, azaz a kislánynak kell alkalmazkodnia, nem pedig a te beteg 7 évesednek.

Ha a kislány erre képtelen, akkor menjen addig valamelyik nagyszülőhöz, vagy nemes egyszerűséggel maradjon otthon, hiszen az anyja is lakik valahol.

2021. jún. 5. 14:39
 24/29 anonim ***** válasza:
81%

23 vagyok

Ja, hogy a kislány 7 éves, elnéztem.

De a lényegen ez mit sem változtat.

2021. jún. 5. 14:42
 25/29 anonim ***** válasza:
86%

Én erre már a 15. válaszomban azt írtam, hogy ez legyen az apa gondja.

Jól le is pontoztatok érte, pedig ez az ő kötelessége lenne, nem a kérdezőé!

2021. jún. 5. 14:48
 26/29 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom, hogy a sérült kisfiúnak mi a sérülése - egyem a lelkét, az én testvérem is betegen született -, de egy 7 éves kislánynak igenis teher egy sérült, "furcsa", másik gyerekkel együtt lenni. Sajnos megtapasztaltam.

Nagyszülők? Iskolai táborok..? Nyári napközi? Az anyja egész nyárra tervezi őt "kihelyezni" az építkezés okán?

2021. jún. 5. 14:51
 27/29 anonim ***** válasza:
66%
Vagy valami oylan program amivel külön elhet öket lefoglalni.
2021. jún. 5. 22:13
 28/29 anonim ***** válasza:
83%

Én egy másodpercig nem tolerálnám ezt az egészet.

Az exnek kapun kívül a helye, a gyerekével együtt. Szórakoztatna a fene egy olyan kislányt, akihez nekem már tényleg semmi közöm. Oldja meg az ex meg a gyerek anyja.

2021. jún. 6. 10:06
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik - és nem biztos, hogy jól látom -, hogy ez a házaspár (kérdező és exférj) nem tudták jól megugorni azt a feladatot, hogy az egyik gyermekük sérült. Apa lelécelt, ahogyan az lenni szokott volt...Ott hagyta az ingatlant, a saját részét is. Bűntudatból? Vagy mert az anya a sérült gyerek okán kevésbé munkaképes..? Apának nem jött be az élet, visszacuccolt hát az ott hagyott ingatlanba, immáron egy plusz gyerekkel, aki nem tudja elviselni a sérült (fél)tesót. És 7 évesen ez nem is elvárható tőle.

Ez az a tipikus helyzet, ahol nincs megoldás. Jó semmiképpen.

2021. jún. 6. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!