Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a különbség nevelőszülő és...

Mi a különbség nevelőszülő és örökbefogadó szülő között?

Figyelt kérdés

2021. máj. 31. 09:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

a nevelőszülőség egy munkaviszony, fizetés jár érte, lehet mellette 4 órában máshol dolgozni

Ha a vér szerinti szülőnek javulnak az életkörülményei visszakerül hozzá a gyerek (mivel nem mondott le róla)

Örökbefogadásnál a szülő nevét megkapja a gyerek, véglegesen nála marad. Csak olyan gyerek adható örökbe akiről mindkét szülője lemondott. És nem jár érte havi fizetés. Ja és örökbefogadó szülőknél van egy max korkülönbség (talán 40 év de nem vagyok benne biztos) nevelőszülőnél nincs.

2021. máj. 31. 11:31
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy írják. A nevelőszülő fizetést kap a munkájáért cserébe. Neki aza feladata, hogy "családba gondozza" a gyereket. Ez addig tart, amíg vagy vissza nem kerül a vér szerinti családjához, vagy örökbefogadü szülőkhöz nem kerül. A nevelőszülőnek, ha a gyámhivatal olyannak látja a helyzetet, biztosítania kell a gyerek és a vér szerinti szülő kapcsolattartását is.

Örökbefogadó szülők esetében a gyerek teljes jogú családtag lesz, tehát örökölhet a szülők után, egyszóval teljesen olyan lesz mintha a sajátjuk lenne. Nem kell kapcsolattartás a vér szerinti szülővel pl havonta mint nevelőszülők esetén.

De mindkét esetben megvan a rizikó arra, hgoy traumatizált gyerek kerül a családba. Épp a minap olvastam erről egy könyvet, ami a nevelőszülőségnek ezt az oldalát taglalja. Az a címe hogy A kőbölcső.

2021. máj. 31. 17:53
 13/23 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk faluba pl ez a legnagyobb üzlet, jó persze gyerekeknek is jobb, de 8-10 család ebből él itt, hogy van náluk mindnél 4-6 gyerek.
2021. jún. 1. 02:24
 14/23 anonim ***** válasza:
69%
A nevelőszülőnél olyan státuszban van a gyerek, mintha àllami gondozott lenne, (értsd:mintha árvaházban élne) a nevelőszülő állami alkalmazott, aki fizetést kap a gyerekek után, és ott ideiglenesen van a gyerek, amíg a vér szerinti szülőhöz vissza nem kerülhet vagy be nem tölti a 18-at. Az örökbefogadó szülő pedig teljes értékű szülőnek számít, mintha a gyerek oda született volna.
2021. jún. 1. 16:36
 15/23 anonim ***** válasza:
24%
13-as melyik falu?:D Pest megyeben vagy? Mert en is egy ilyen faluban laktam egy ideig:D meg is lepodtem, eletemben ennyi neveloszulot nem lattam mint ott, pedig 7000 fos falurol van szo:D
2021. jún. 2. 15:45
 16/23 anonim ***** válasza:
86%
Üzlet? Na ne viccelj, 24 órás folyamatos munka. 6 gyerekből sokszor beteg legalább az egyik, orvoshoz rohanás, ápolás , nevelés, nincs fogalmad arról, amit írtál.
2022. máj. 9. 12:54
 17/23 anonim ***** válasza:
42%

16 : arrol nem is beszelve milyen korulmenyek kozul, milyen szokasokkal jonnek ezek a gyerekek.

Meglopjak a neveloszulot, mindenhoca hugyoznak csak a wcbe nem, iskolaban is csak a baj van veluk (nemelyikkel). Nagyon nehez olyat a normalis eletre szoktatni, aki 10-12 evet szamunkra elkepzelhetetlen modon elt.

2022. máj. 9. 15:22
 18/23 anonim ***** válasza:
14%
Ahhoz pont elég pénzt kapnak utánuk hogy megérje, máskülönben nem csinálnák, ennyi az egész.
2022. máj. 9. 15:24
 19/23 anonim ***** válasza:
34%

18!

Ami pénzt kapnak utánuk, azzal el kell számolniuk. Semmi üzlet nincs benne

2022. máj. 9. 15:26
 20/23 anonim ***** válasza:
19%
Miert lettem 0-ra lepontozva mikor eltem egyutt egy haztartasban ilyen gyerekekkel? Xddd
2022. máj. 9. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!