Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnátok ha anyátok...

Mit csinálnátok ha anyátok elkergetné a macskáitokat a házból, vagy akár meg is ölné Őket?

Figyelt kérdés

Olyan macskákat akik 5 évig bent éltek kizárólag, tehát nem tudnak gondoskodni magukról az utcán.

A kérdés nagyrészt elméleti, de van egy kis igazság tartalma...

2021. ápr. 12. 11:41
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Amúgy a macskáknak jó helye van nálam, mert ivartalanítva vannak, kizárólag bent vannak tartva, megkapják az oltásokat, féreghajtást és konkrétan a legjobb tápot kapják, ami jó drága, de mindent a saját fizetésemből állok. Ennek ellenére anyám a költségeken is szokott rugózni...
2021. ápr. 12. 12:13
 12/25 anonim ***** válasza:
99%
Itt akkor anyádnak sokkal nagyobb problémája van mint a macskák. Feszültségekkel lehet teli,amit nem tud levezetni,talán szorong is, biztos rossz neki és nem jókedvéből problémázik mindenkivel. Rá kellene venni hogy kérjen szakértői segítséget, mert így csak árt magának és másoknak is.
2021. ápr. 12. 12:21
 13/25 anonim ***** válasza:
99%
Az ilyen random "dührohamok" komolyabb pszichés, de akár fizikai egészségromlásra is utalhatnak. Tényleg minden hátsószándék nélkül mondom, hogy keressetek fel valakit, mert ha azelőtt nem ilyen volt, akkor az jelent valamit igenis. Lehet, hogy "csak" depressziós, ami elég jól kezelhető és gyógyítható, de kezdődhet ilyen viselkedésváltozással akár Alzheimer is (persze nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni).
2021. ápr. 12. 12:37
 14/25 anonim ***** válasza:
98%

"Én nem tudom, hogy mit tehetnék..."

Szerintem küld el anyádat valamilyen pszichológushoz, vagy pszichiáterhez, akivel meg tudja beszélni, hogy mi zajlik a fejében, mert nem normális, ahogyan viselkedik.

Egyébként, még azt tudom tanácsolni Kérdező, hogy költözz el onnan, a macskákkal együtt természetesen. Szerintem ez a légkör ami kettőtök között van már-már mérgező, és én biztos, hogy nem bírnám tovább elviselni.

2021. ápr. 12. 13:20
 15/25 anonim ***** válasza:
97%
szerintem próbálj meg beszélni anyáddal egy nyugodt pillanatában, hogy valami nagyon nem oké, nem normális hogy fűbe-fába beleköt, komoly pszichés és/vagy testi betegsége is lehet, a saját érdekében el kéne mennie orvoshoz, amíg nem késő.
2021. ápr. 12. 13:22
 16/25 anonim ***** válasza:
98%

Az alapján, amit írsz, valószínűleg tényleg van valami egészségügyi gondja anyádnak. Próbáltál már vele erről beszélni?

Egyébként sok esetben attól, hogy valaki így fenyegetőzik, nem fogja megtenni. Ha nem bántja a macskákat, nem rúg beléjük, nem üti őket, akkor valószínűleg nem jutna el a nulláról a megölésükig, inkább csak az indulat mondatja vele (legalábbis ennyi infóból igy gondolom, meg valahol remélem is).

Egyébként valaki írta, hogy az ő háza, azt csinál, amit akar: ez azért nem igaz ebben a formában. Sőt. Ha a házamban ölök meg valakit, akkor nem kerülök sittre gyilkosságért? Milyen logika ez? Se meg nem ölheti őket, se ki nem dobhatja, ugyanis mindkettő szabálysértés. Az egyik az állatkínzás miatt, a másik pedig hogy köteles az ember a saját portáján tartani az állatait, mindkettőért feljelenthető és eljárás indítható.

2021. ápr. 12. 13:47
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb válaszokat.

Nem hinném, hogy elmennem pszichológushoz, de majd valahogy próbálkozom hogy rávegyem...

Elköltözni nem igazán tudok, albérletben nagyon szűkösen jönnék ki, macskákat meg a legtöbb helyre nem lehet vinni.

2021. ápr. 12. 14:07
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Anyádnak valószínűleg - már csak a korából adódóan is - nagyon sok az egyszerre 24 óra munka, hiába kap utána 2 nap pihenőnapot. Ez még egy fiatalt is megterhel. Én itt kezdeném el a probléma gyökerét kutatni.
2021. ápr. 12. 14:09
 19/25 anonim ***** válasza:
90%
Csak egy tanács: ne azzal indíts nála, hogy menjen pszichológushoz.A legtöbb embernél ez akkor is elzárkózást von maga után, ha amúgy akár elmenne! Próbáld azzal, hogy kedvesen, empatikusan rámutatsz, hogy ingerlékenyebb mostanában. Kérdezd meg, minden rendben van-e, mert aggódsz miatta, stb. Szép fokozatosan, akár többször nekifutni a témának így finoman sokkal többre vezet. Így nem fogja támadásnak érzékelni.
2021. ápr. 12. 14:11
 20/25 anonim ***** válasza:
33%
Nyilvánosan kitagadnám.
2021. ápr. 12. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!