Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire befolyásolhat a...

Mennyire befolyásolhat a szüleim kapcsolata?

Figyelt kérdés

Látván azt hogy nem boldogok, nem beszélgetnek jókat és van hogy semmit se. A gyerekként lehet tenni ellene hogy nekik jobb legyen? Mivel lehetne segíteni őket?

Én se lennék olyan kapcsolatban ami az övéké de lehet hogy olyan leszek mint ők?! Már ha csúnyán beszél velem a párom már egyből az a érzésem van hogy nem akarok olyan életet mint amilyen a szuleimé, sokkal jobbat akarok,de mégse vagyok elég határozott a kapcsolataimban. Szóval biztos a látott minta is befolyásol.

Ötletek?

Ha valaki volt hasonló helyzetben hogy oldódott meg?

#Több éves probléma
2021. ápr. 9. 23:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az ő kapcsolatukon te gyerekként nem tusz segíteni. Igen, a látott minta is befolyásol. Ezt magamon látom, az én szüleimnek nagyon rossz volt a házassága. Én sokáig nem tudtam normális kapcsolatot kialakítani, ezért sokszor szakítottam és mást kerestem, mert nem láttam otthon, hogy milyen egy működő kapcsolat. Csak azt tudod tenni, hogy megfigyeled, hogyan nem akarsz élni. Nekem sikerült, abszolút teljesen az ellenkezője lettem a szüleimnek minden szempontból. De ez nem ment egyből, sok-sok év kellett hozzá. Próbálj a saját hibáidból, amiket elkövetsz a kapcsolatodban, tanulni.
2021. ápr. 10. 00:24
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Helyes, hogy nem hagyod, hogy csúnyán beszéljen veled a párod. A párok nem mindíg értenek mindenben egyet, de egy egészséges kapcsolatban megvan egy olyan szintű tisztelet, ami miatt a felek nem beszélnek egymással csúnyán szándékosan. Egyébként a szüleid kapcsolata lehet elrettentő példa is, változó kinek hogy nyilvánul meg a későbbi életében, nem feltétlen fogsz rájuk hasonlítani.
2021. ápr. 10. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!