Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A párom kislánya nem érzi jól...

A párom kislánya nem érzi jól magát nálunk. Hogyan beszélhetném ezt meg a párommal, hogy ne azt lássa bele, hogy nem akarom, hogy nálunk legyen?

Figyelt kérdés
2 hónapja költöztünk össze, ekkor költözött el az exétől. A válást már rég kimondták, de a vagyonmegosztás még húzódik. Nem volt szép válásuk, beszélni sem nagyon szoktak egymással és úgy látom a kislányról sem beszélgetnek. Közös felügyelettel nevelik, 6 éves. Amikor nálunk van elég visszahúzódó, gátlásos, alig szólal meg, keveset eszik. Próbálok neki segíteni, de félek, hogy kevés leszek hozzá. Az is felmerült bennem, hogy valami mentális problémája lehet. A párom szerint semmi baja, majd megszokja.
2021. ápr. 6. 14:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

a kislány heti váltásban van nálunk és az anyukájával

Épeszű ember nem teszi ezt a gyerekével, mondom ezt érintett gyerekként. Szerencsére az én szüleim nagyon hamar belátták, hogy azért, mert ők képtelenek megegyezni, nem lehetek én, aki szenved, és három hónap után abbahagyták ezt a baromságot, hogy felváltva gondoztak.

2021. ápr. 6. 15:18
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

Gondolj bele, hogy a biztonságos kis élete nincs többet..

Az apjának új családja van, új gyerekei. Ő meg már úgy érezheti nincs szükség rá. Ha az apja még azon az egy héten is sokat dolgozik, ez sem jó.

2021. ápr. 6. 15:33
 13/21 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ha egy 6 éves így fejezi ki magát, hogy

"közölte, hogy "X (a saját neve) kaki" és még nem is szobatiszta, hanem pelenkázni kell, de ott meg "nem jó rajz", az a gyerek vagy szellemi fogyatékos, vagy súlyos - kezelésre szoruló - mentális betegsége van.

Az ilyen gyereknél a legnagyobb hiba - mondhatnám bűn - a heti ide-oda rángatás, nem is tudom milyen bíró volt az, aki ezt engedélyezte.

Ha te autista gyereket nevelve tanácstalan vagy, nem tudom milyen segítségre számíthatsz itt. Így iskolába sem fogják engedni.

2021. ápr. 6. 16:20
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Te utálod azt a gyereket.
2021. ápr. 6. 16:40
 15/21 anonim ***** válasza:
3%
Nem jó rajz... Persze.
2021. ápr. 6. 16:42
 16/21 anonim ***** válasza:
28%
Ezért is egy rakás sz...r a megosztott felügyelet.
2021. ápr. 6. 16:46
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Figyelj, a válaszaid alapján jó lesz ez, csak hatalmas a trauma..

Én majdnem 23 voltam (aspergeres vagyok) mikor váltak a szüleim. Apunak van új párja pár hete, annak gyerekei is. Akar majd egy közös ismerkedős ebédet. A gyomrom összeugrik ha rágondolok, mert... csak. Mert kicsit nekem is fel lett forgatva a világképem, mert nincs kedvem a “kötelező” idegenekhez, mert ez nem olyan hogy kajálok néhány arccal az egyemről és ha nem oké max sose találkozunk, hanem már most van egy csomó kimondatlan elvárás.

Ugyanezt gyerek fejjel iszonyú lehet átélni, jelen helyzetben semmin nem csodálkoznék. Ha látja hogy minden oké, valószínűleg feloldódik; autisztikus tünetektől függetlenül

2021. ápr. 6. 17:00
 18/21 anonim ***** válasza:
11%

Csak akkor tűnt fel, hogy nem volt wc-n, mikor egy 2 éves szintjén kommunikálta le? Ha 6 évesen így kommunikál, valószínűleg a fenekét is kitöröltette volna a dolga után.

Szerintem egyáltalán nem figyelsz oda rá, emellett az apja sem. Felfogja ő, hogy most megy apuhoz, de nem ő van vele, hanem te, aki nyílván a saját gyerekeivel jobban bánik. Én elhiszem, hogy nem igazán lehet megszeretni egy "idegen" gyereket, de ez neki így biztosan nem jó. Szemétség, de én az anyukája végett tennék egy bejelentést védőnőhöz vagy valami, mert 6 éves korban, mikor ott áll az iskola küszöbén ez szerintem nem normális.

Ha nálatok van, próbálj vele elvonulni, hogy csak ketten legyetek, játssz vele egy kicsit, esetleg engedj meg neki valamit, ami számára nagy dolog lehet, férkőzz a bizalmába.

2021. ápr. 6. 20:44
 19/21 Savlekotő ***** válasza:
0%
Rángatjátok ide oda,te utalod,féltékeny vagy,az anyja felhasználja,faxa gyerekkor.
2021. ápr. 6. 21:32
 20/21 anonim ***** válasza:
90%
Utálom az ilyen szülőket, mint a pasid. A volt feleségről nem tudok nyilatkozni, de az, hogy annyit nem mond el, hogy nem szobatiszta, hogy mi a gond vele, semmi másról nem árulkodik, csak arról, hogy szarik rá magasról, csak azért kellett neki a felváltva gondozás, hogy a volt feleséget szivassa, a gyerek egyáltalán nem számít neki. Már ha igaz a történet, azért elég rendesen vannak kétségeim a valóságtartalmát illetően, ilyen gyereket nincs az a szakember, aki enged felválva gondozni.
2021. ápr. 6. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!