Mit gondoltok erről a dologról? Ti csaladotokban ez hogyan
működik?
Figyelt kérdés
Amióta felnőttem és külön családom, otthonom lett, úgy gondolom, hogy már nekem kell a szüleinket vendégül látni, persze ez nem jelenti azt, hogy ne mennénk hozzájuk például egy ebédre, de igenis most már nekem illik jobban kitenni magamért, hiszen eddig ok tettek meg ezt értünk. Ahol tudom, kímélni őket, hiszen már nekik nem feltétlenül feladatuk minket kiszolgálni, nekunk "ugrálni",legyen ez pl. egy karácsony vagy húsvét. Ti hogy gondoljátok ezt, nálatok hogy működik a családban ez a dolog?
2021. ápr. 5. 19:41
1/7 anonim válasza:
Kölcsönösségre törekedj. Egyszer ők jönnek, egyszer ti mentek.
2021. ápr. 5. 19:43
2/7 anonim válasza:
Szerintem ezt családja válogatja. Mi csak az anyósomékkal tartjuk a kapcsolatot, mondjuk 3 hétvégén megyünk mi, aztán jönnek egyszer ők, pedig jöhetnének ők többször, de így szeretik. Nemrég lett saját házunk, talán kicsit még idegennek érzik itt magukat, mi otthonosabban mozgunk náluk.
Szóval, szerintem ez totál családfüggő.
2021. ápr. 5. 19:50
3/7 anonim válasza:
Nem kell ezt ilyen izzadtságszagúan kezelni.
Nyilván kölcsönösen látogassátok egymást, és vendéglátásnál annyit nyújts, amennyi nem terhel meg túlságosan (anyagilag sem, készülődésben sem). Ne akarjátok egymást túllicitálni, az ilyesmi nem vezet jóra!
2021. ápr. 5. 20:13
4/7 anonim válasza:
Én sokkal inkább láncreakcióként tekintek erre a dologra. Neked elsősorban a saját gyerekeidnek (már ha vannak vagy tervezel egyáltalán) kell mindent megadnod, amire szükségük van, hogy jó körülmények között nőhessenek fel. A szüleid gondoskodtak rólad, amikor gyerek voltál, róluk pedig az ő szüleik gondoskodtak. Nyilván szép gesztus, ha gyakran meghívod a szüleidet vendégségbe és szívességeket teszel nekik, de én személy szerint kifejezetten kellemetlenül érezném magam, ha a felnőtt gyerekem túlságosan ki akarná nyalni a hátsómat, vagy ha már nem venné természetesnek, hogy ahol tudom, segítem őt.
2021. ápr. 5. 20:36
5/7 anonim válasza:
Egy felnőtt korú, önálló gyermeknek illik a szüleit vendėgül látni, a vendégnek illik ajándékot hozni. A felnőtt gyermek is lehet vendég a szüleinél.
2021. ápr. 6. 00:12
6/7 anonim válasza:
Külföldön élünk, úgyhogy az esetek 99%-ban minket látnak vendégül ;)
Természetesen, amikor úgy dönt a családunk x része, hogy kijön, akkor minden kívánságukat lessük, legyen szó ételről vagy utazásról, programokról.
2021. ápr. 6. 13:48
7/7 anonim válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy amikor komolyan önállósodsz, kicsit pánikba esnek a szülők. Nem akarják azt érezni, hogy már nincs rájuk szükség, ezért hajlamosak túlzásokba esni. Esetemben pl. egy kis lakodalomra elegendő kaját főznek, ragaszkodnak hozzá hogy vigyek, hazahoznak autóval, ha nagybevásárlást tartanak nekem is vesznek dolgokat, hiába mondom hogy nem kell, én is megoldom. Lényeg, hogy fogadd el hogy ők is ugyan úgy vendégül akarnak látni, és szeretnének miattad ugrálni, amíg csak megtehetik. Bár nem tudom nálad is annyira makacsak-e mint nálam :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!