Valami megoldás arra hogy kevesebbet veszekedjünk és a pénzemet vissza adják, ne vegyék el?
#9, Az nem rajtam múlik hogy hozzájuk kerül.
Hát kin? A munkáltatód nekik adja oda a fizetésedet?
De, rajtad is múlik, hogy hozzájuk kerül.
Egyszerűen nem tudom, hogyan kéne elképzelni a szituációt. Jön nagymama, ad egy ezrest, erre a szüleid kiveszik a kezedből, vagy hogyan?
Az én szüleim 16 éves koromban akkor kértek tőlem pénzt, amikor mentünk együtt a tescoba bevásárolni, és nem volt százasuk a bevásárlókocsihoz.
Hogy veszekedtek, az kamaszkorban teljesen tipikus, kezdesz önállósodni és ellenkezni. Az a dolgod. Lehet, hogy nem a legjobb szülőkkel áldott meg a sors, a szülők se feltétlenül jó emberek.
Mért nem tőlük kérdezed, hogy mért veszik el a pénzedet? Mi nem tudjuk. Ne akarjál kedves lenni! Tiltakozz, sértődj meg. A szülők se szeretik, ha haragszanak rájuk! Azt hogy kell érteni, hogy segítenél, de nem hagyják? Kérdezz rá az okára, és ha sehogy se hagyják, hát ne segíts. Az ő bajuk.
1. Elmeséled a rokonoknak, higy neked adják a pénzt, ne a szüleidnek. Ha adnak, akkor egyből zsebre teszed, nem hagyod a konyhaasztalon.
2. Felhívsz egy neked szimpatikus bankot, megkérdezed, hogy hogyan tudsz bankszámlát nyitni náluk. Ha már elmúltál 18, akkor elintézed, ha még nem, akkor addig rágod a szüleid fülét, amíg nem írják alá a papírokat. Ezután szólsz az iskolának, hogy az ösztöndíjadat a te számládra utalják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!