Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valami megoldás arra hogy...

Valami megoldás arra hogy kevesebbet veszekedjünk és a pénzemet vissza adják, ne vegyék el?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mostanában rengeteget veszekszek a szüleimmel a semmin. Mindenért engem szólnak le és hordanak el mindennek, nagyon durva dolgokat vágnak a fejemhez. Nem küzdünk pénzhiánnyal, jól élünk, de a pénzemet mégis elveszik. Nem tudom mit tegyek, próbálok kedves lenni, és rengeteget segítek a ház körül de nem hagynak.

2021. ápr. 4. 12:59
1 2 3 4 5 6
 11/52 Kutya2009 válasza:
21%
Ha a középső vagy az idősebb gyerek vagy, akkor persze, hogy megértem, hogy mindenért téged okolnak, de amúgy vegyél egy mini széfet, és rakd bele a pénzedet, és legyen nálad a kulcsa.😁
2021. ápr. 4. 13:38
 12/52 A kérdező kommentje:
Kb. 2 hetente egyszer maximum 2 ha elmegyek itthonról olyan szándékkal hogy emberek közé menjek.
2021. ápr. 4. 13:39
 13/52 anonim ***** válasza:
91%

#9, Az nem rajtam múlik hogy hozzájuk kerül.

Hát kin? A munkáltatód nekik adja oda a fizetésedet?

2021. ápr. 4. 13:39
 14/52 anonim ***** válasza:
8%
biztos nem akarják hogy elherdáld fszságokra. miért nem kérdezed meg? nekem nem kerek a történet...
2021. ápr. 4. 13:41
 15/52 anonim ***** válasza:
78%

De, rajtad is múlik, hogy hozzájuk kerül.

Egyszerűen nem tudom, hogyan kéne elképzelni a szituációt. Jön nagymama, ad egy ezrest, erre a szüleid kiveszik a kezedből, vagy hogyan?

Az én szüleim 16 éves koromban akkor kértek tőlem pénzt, amikor mentünk együtt a tescoba bevásárolni, és nem volt százasuk a bevásárlókocsihoz.

2021. ápr. 4. 13:41
 16/52 A kérdező kommentje:
#13, Le van írva a kommentek elején hogy honnan kapok a jelenlegi helyzet miatt pénzt, többször közvetett úton jut(na) el hozzám a pénz.
2021. ápr. 4. 13:43
 17/52 anonim ***** válasza:
88%

Hogy veszekedtek, az kamaszkorban teljesen tipikus, kezdesz önállósodni és ellenkezni. Az a dolgod. Lehet, hogy nem a legjobb szülőkkel áldott meg a sors, a szülők se feltétlenül jó emberek.

Mért nem tőlük kérdezed, hogy mért veszik el a pénzedet? Mi nem tudjuk. Ne akarjál kedves lenni! Tiltakozz, sértődj meg. A szülők se szeretik, ha haragszanak rájuk! Azt hogy kell érteni, hogy segítenél, de nem hagyják? Kérdezz rá az okára, és ha sehogy se hagyják, hát ne segíts. Az ő bajuk.

2021. ápr. 4. 13:45
 18/52 A kérdező kommentje:
Nem szeretném elherdálni a pénzt, és mikor hogy kerül hozzájuk. Ha születésnapot tartunk nem azzal foglakozom hogy hol a pénz meg hasonló.
2021. ápr. 4. 13:46
 19/52 A kérdező kommentje:
Kérdeztem én de ha a pénz téma szóba jön levegőnek néznek, és nem is válaszolnak.
2021. ápr. 4. 13:48
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

1. Elmeséled a rokonoknak, higy neked adják a pénzt, ne a szüleidnek. Ha adnak, akkor egyből zsebre teszed, nem hagyod a konyhaasztalon.

2. Felhívsz egy neked szimpatikus bankot, megkérdezed, hogy hogyan tudsz bankszámlát nyitni náluk. Ha már elmúltál 18, akkor elintézed, ha még nem, akkor addig rágod a szüleid fülét, amíg nem írják alá a papírokat. Ezután szólsz az iskolának, hogy az ösztöndíjadat a te számládra utalják.

2021. ápr. 4. 13:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!