Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ember vagyok ha visszaüt...

Rossz ember vagyok ha visszaütök anyámnak?

Figyelt kérdés

(lány vagyok)

Anyu elég sokat iszik és olyankor minden ok nélkül agresszív, üt-meg tépi a hajam.. Es nem erosen meg nem rossz szandekkal de néha valóban visszaütöttem hogy abbahagyja es elengedjen. Illetve egy alkalommal kicsit elloktem magamtol hogy ki tudjak futni, o elesett.. Mikor kijózanodik nem haragszik rám, vagyis nem tudom úgy csinál mintha meg sem tortent volna, ha pedig rakerdezek tagadja hogy ő ivott volna..

2021. márc. 17. 17:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
27%
9.:Tisztelned kellene őtet lehet,mert ő az édesanyád,ez igaz,de ha nem úgy viselkedig ahogyan kellene,akkor ne legyen ez miatt bűntudatod.Mert ha ő nem tud tisztelni téged és bántalmaz,akkor megmutatja hogy nem méltó arra hogy édesanyaként tekintsél őreá.
2021. márc. 17. 18:58
 12/23 anonim ***** válasza:
19%
viselkedik
2021. márc. 17. 18:58
 13/23 anonim ***** válasza:
3%
Miért bántot amikor ivott? Nem szép dolog sztem a szülőkre kezet emelni de ha nagyon felidegesített és csak direkt kicsit ütöttél rá azzal nincs sztem annyira nagy baj. Ok nélkül bántott?
2021. márc. 17. 19:00
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
13.:Se okkal,se ok nélkül nem lenne szabad bántania.
2021. márc. 17. 19:01
 15/23 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ilyen helyzetben jogos, amit teszel. Nem normális amit anyád csinál. Én azért javasolnám neked, hogy próbáld rávenni, hogy leszokjon. Szerintem nem lehetetlen, ha egy józan pillanatában komolyan beszélsz vele. Bevonhatsz rokonokat is, akikre hallgat és ha sokan mondjátok neki, akkor csak leesik neki, hogy nektek van igazatok.

Elvonókúrára is lehet menni, azt hiszem pszichiátrián is kezelnek ilyen betegeket, meg van valami gyógyszer is, ami erre van.

Tudom, hogy sokan sajnos nem teszik ezt meg, de én biztos vagyok benne, hogy nem lehetetlen. Ha komolyan szeret téged és fontos vagy neki, akkor le fog szokni.

Bár nem mindegy, hogy mennyi ideje csinálja ezt. Én több embert is ismertem, akik amúgy nem voltak alkoholisták és valami átmeneti depresszió miatt kezdtek rá (mielőtt valaki leszólná őket, nem arról van szó, hogy nem próbáltak megoldást keresni, de nem jött össze), de aztán végül abbahagyták és azóta sem csinálták. Az egyik amiatt hagyta abba, mert megismert engem és jó hatással voltam rá. Nekem fogalmam sem volt, hogy amúgy milyen időszakon ment keresztül, mert annyira nem látszott rajta semmi, csak utólag mondta el, hogy amúgy az egyre gyakoribb találkozásaink miatt kezdte derűsebben látni az életet. Amúgy tetszettem is neki, ez is oka volt, de most mindegy. Végül nem jöttünk össze, mert már csak akkor mondta el, hogy szerelmes volt belém, mikor összejöttem mással, vele meg amúgy csak barátok voltunk. És tényleg nem ő az első eset, akiről tudom, hogy képes volt abbahagyni.

Ha nagyon nem akarja, akkor persze ki kell emelni téged abból a környezetből, de egy próbát megér.

Az is lehet, hogy pont az ébresztené rá a baromságaira, hogy ha ott hagyod és piszkosul fogsz neki hiányozni, hiszen azt mondod, hogy józan állapotában normális.

2021. márc. 17. 19:02
 16/23 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen jogos amit csinálsz. Védd meg magad. Zárd be a mz ajtód vagy nem tudom. Ha tudsz, akkor meg költözz el kérek
2021. márc. 17. 19:45
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem szívszorító, amikor egy gyereknek alkoholista szülő mellett kell felnőnie agresszív körülmények között. Ezt semelyik gyerek nem érdemelné.
2021. márc. 17. 19:53
 18/23 anonim ***** válasza:
80%

Nem vagy rossz ember, ha megvéded magad.

Nem írod, hány éves vagy, de teljesen elfogadhatatlan, amit anyád művel veled. Maga az ivás is elég baj, de az végképp, hogy bántalmaz téged.

Hacsak nem leszel hamarosan nagykorú és el tudsz költözni, mindenképpen keress segítséget. Ha van az iskolában tanár, pszichológus vagy szociális munkás, akiben megbízol, akkor fordulj hozzá. Ha nem, keresd meg a NANE egyesületet vagy a Hintalovon alapítványt, ott fognak tudni neked hozzáértő tanácsot adni.

2021. márc. 17. 22:10
 19/23 anonim ***** válasza:
65%
VISSZAütni sose szégyen
2021. márc. 18. 22:56
 20/23 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy, hogy még együtt éltek?
2021. márc. 19. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!