Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?/Lent/

Mi a véleményetek erről?/Lent/

Figyelt kérdés
A családomban mindenki odafigyel az étkezésére és a mozgására igazából mindenre!Ahogy én is!Viszont mindenki vékony /bátyám és apám meg csupa izom/Én vagyok a fekete bárány!Annyiban különbözöm tőlük, hogy nekem vastagabb a combom kerek és valamivel nagyobb fenekem és mellem van, ehhez társult egy extra pici alhas!Ugyanúgy edzek és táplálkozom mint ők és nem tűnik el!Emiatt folyamatosan bántanak a bátyámat leszámítva,ő nagyon kedves velem!Pár napja vacsoránál kértem még egy adagot a kedvencemből erre apám rámszólt /idézem/Mi a f@sznak zabálsz ennyit így is csupa hály vagy! Ameddig nem kezdtek el bántani teljesen tele voltam önbizalommal most meg szinte meg sem merek szólalni!Nem értem miért csinálják ezt!A BMI értékem bőven a normálisban van és mindenki szerint jól nézek ki de mostmár nincs önbizalmam!Nem ez volt az első eset amit leírtam szinte mindennap bántanak!Csak a bátyám kedves velem és csak ő bíztat.
2021. márc. 14. 17:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Apukám és a bátyám rengeteget edzenek meg súlyzóznak!A bátyám focizik és boxol!Apám meg csak edz és edz és edz!Anyám jár aerobikra plusz ő is tart/a vírus miatt most nem jár de otthon edz/a húgom szintén emellett futni járunk mindanyian!Én
2021. márc. 14. 20:30
 12/15 A kérdező kommentje:
Én pedig aerob edzéseket csinálok meg a bátyámmal járok futni és lovagolok is!Súlyzózni ritkán de azt is!De csak velem van bajuk
2021. márc. 14. 20:31
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom akkor rajtuk nincs semmi zsír. Te biztos más testalkattal rendelkezel, lassabb anyagcserével, úgyhogy gondolom ahhoz, hogy megfelelj az apukád által ideálisnak gondolt testképnek, valószínűleg több v. más sport/kevesebb étel lenne szükséges.

De szerintem ne akarj ennek megfelelő!! Már csak azért sem, mert te jól érezted magad így. Bátyáddal oszdd meg az érzéseid! Kétlem, hogy apukád befogadó lenne, engedd el... Lehet most amúgy is feszültebb a covid miatt, az edzőtermek is zárva, nem?

Az a lényeg, hogy egészséges vagy!

2021. márc. 14. 20:39
 14/15 A kérdező kommentje:
Rengeteget beszélünk a bátyámmal erről!Rengetegszer próbált megvédeni engem!
2021. márc. 14. 20:55
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen, abszolút jó szándékkal és felvállalva, hogy lepontoznak,

veled 1000%-ig együttérezve, magam duci testalkattal "megáldva"

sajnos azt kell, hogy mondjam, a családod tökéletes látképe annak, ahogy a társadalom áll a szabványból kilógókhoz.

Fogalmam sincs, mi lehetett az annak idején, a szüleid gyermekkorában, ami őket erre a már-már megszállott, tökéletességet hajkurászó életformára vezette, de az biztos, hogy jókora frusztráció lehetett legalábbis édesapádban, amiért kidolgozta magában az elméletet, miszerint csak úgy lehet boldog, csak akkor lehet párja, csak akkor lehet egészséges, ha szálkásra gyúrja magát,

azt viszont egészen biztosra mondhatom, hogy ezzel nem csak téged, de a testvéreidet is megsebzi, akikben - bár látszatra szerencsésebbek nálad - szintén jókora adag szorongás lehet, mi lesz, ha egyszer felszednek egy-két kilót, és ővelük is úgy bánik majd apád, mint veled.

Olvasom a fenti jótanácsokat, hogy ha te jól érzed magad, akkor semmi köze hozzá másnak... és ISMEREM ezeket, mert én is ezt kaptam annak idején.

És nekem nem segített.

Nekem egyvalami segített, amikor ilyen testszégyenítő megjegyzéseket kaptam: a határaim meghúzása.

Megmondani a családnak, hogy köszönöd, hogy megosztották a véleményüket veled, amihez természetesen joguk van,

neked pedig ahhoz van jogod, hogy komplexusok és frusztráció nélküli kamaszkorod lehessen. El tudnak-e képzelni egy olyan irányú beszélgetést, amiben elismerik a jó tulajdonságaidat, és szeretettel (azzal a szeretettel, amelyet mint családodtól, joggal elvárhatsz és amit te is biztosítasz nekik!) a segítségedre vannak abban, hogy megtaláld azt az utat, ami boldoggá tesz téged...?

Lehetséges-e, hogy egy család tagjaként elfogadják, ha te jól érzed magad így, ha pedig nem, akkor nem bántják a (egyébként tökéletesen funkcionáló!) testedet a szavaikkal, mert ettől NEM fog változni semmi...?

Nekik, mint szüleidnek van lehetőségük gondoskodni a te egészséges és megfelelő táplálkozásodról és arról, hogy veled megbeszélve a számodra legmegfelelőbb sportot kiválasszák. Előfordulhat-e, hogy ahelyett, hogy megaláznak és megszégyenítenek, és megtapossák a magadtól sem túl sok önbizalmadat, ha őket annyira zavarja a kinézeted, vagy méginkább ha úgy gondolják, a pocakodon lévő kis felesleg kárára lehet az egészségednek, EGYÜTT és SZERETETTEL kidolgozzátok az erre megfelelő módszert?

Amennyiben a válaszuk ezekre a kérdésekre NEM, úgy köszönöd az eddigi próbálkozásaikat, de a továbbiakban NEM kéred a tanácsaikat ebben a témában. Igen határozottan NEM KÉRED.

(Én azt mondtam annak idején, hogy ... mert különben idehányok az asztal közepére. Neked ezt nem javaslom :D )

Egyéb véleményem erről, hogy a ehető legsürgősebben kellene neked egy szakember, aki meghallgat, és segít feldolgozni a családod hozzáállását, mert az ilyen esetek nem ritkán torkollnak étkezési zavarba, életre szóló lelki törésbe, rosszabb esetben akár öngyilkosságba is.

Szeretettel és együttérzéssel gondolok rád, és drukkolok neked.

2021. márc. 17. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!