Miért kell szóvá tenni, hogy festem a körmöm?18
Amióta több időm van itthon nagyon jól elvagyok vele, színesre festék, nem csak átlátszóra, mert most van időm igényesen rendbetenni, ha már kopik, és egyébként erre nem lenne időm, ha be kéne járni suliba. Egyébként azért festem, mert így nem törik le, lakk nélkül hajlik mindenfelé, betörik, letörik, ha egy letört akkor inkább vágom le az összeset rövidre, mert nagyon undorító, ha egy kb nincs a többi meg hosszú. Egyébként azért ilyen gyenge a körmöm valószínűleg, mert évekig rágtam, vagy harapdáltam, ami most is meglenne, ha nem lakkoznám. Tehát inkább egészségügyi oka van, de ha már ráérek, akkor legyen szép is.
Anya viszont mindig szóvá teszi, hogy minek festem, úgyse látja senki, úgyse megyek sehová. És ez baromi irritáló, mert mindig elmagyarázom neki, hogy azért festem, mert amúgy letörik. És három naponta váltok színt, mert akkor kopik a körömlakk, és elég fárasztó három naponta hallgatni, a minek csinálod senki se látja dumát hallgatni és három naponta elmagyarázni az okot.(Egyébként a heti egy hajmosásra is képes azt mondani, hogy sok, hogy minek, ha nem mész sehová, és senki nem látja...)
Ráadásul külön kedvencem, hogy, ha letörik a körmöm, akkor olyan rövidre vágom, amennyire lehet. Na én olyankor nem festem be a körmöm. Ekkor jön képbe anyám, aki ilyenkor azzal kezd jönni, hogy ez biztos azért van mert fiúnak érzem magam, és ezért vágtam le. Nem fogja fel, hogy azért mert ha egy telibe letört akkor a többit nem szoktam hosszan hagyni, mert csúnya. Nem, szerinte nyugodtan úgy lehet hagyni a többit, nem néz ki rosszul az...
Miért nem mindegy neki, hogy milyen a körmöm?
Egyrészt vegyél normális lakkot vagy géllakot és nem fog kopni így havonta max egyszer kell festeni.
Fesd ki anyádnak is.
De bárcsak ez lenne a legnagyobb bajom... Hogy anyám bacogat a körmöm színe miatt...
Fogom a fejem, mert nincs munkám a számlák meg jönnek..
Mit rontottam el
#11 Itt nem a körömfestés a nagy baj. Hanem a szülői meg nem értés. És igen, ez egy kamasznak tragédia.
Kérdező, tényleg kérdezd meg anyudat, miért zavarja ennyire, hogy otthon sem akarod elhagyni magad. Én is megkaptam párszor tiniként, hogy arra bezzeg van időm, hogy a körmömet festegessem/sminkeljek, de arra nincs, hogy mossak/kiteregessek/mosogassak. Nem lehet ilyesmi a háttérben?
Egyébként tényleg érdemes vagy a színes lakk alá alapozóréteget kenni (base coat) vagy a színes lakkra fedőlakkot (top coat), és akkor tovább marad szép a lakk. 18 éves vagy, a virágkorodat éled, már kész nő vagy, de még nem mutatkoznak az öregedés jelei, teljesen természetes, hogy ki akarod élvezni ezt az időszakot.
18 évesen se az legyen már a legnagyobb baja, hogy az anyja cseszteti a körömszíne miatt... 18 évesen is millió egy nagyobb gond van... Érettsêgi, hogy fog felvételizni így?
Vagy ez most csak engem érdekelelne?
Jövőre érettségizek :D
De egyébként nyilván van nagyobb gondom, de azért elég idegesítő, hogy három naponta kérdezi full ugyanazt.
Szerintem ha ez anyukád kérése teljesítened kéne!
Szerintem túl lehet élni az életet festett köröm nélkül,pláne a mai problémák közepette.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!