Csak szerintem lusta a testvérem?
Majd ha rá lesz kényszerülve, akkor meg fogja csinálni. Ha nem mossa ki helyette senki a ruháját, ha nem készíti el neki a vacsorát, ha nem mossa el hozzá a tányérakat, az evőeszközöket, akkor majd muszáj lesz neki megcsinálnia.
Kényszerítsétek rá.
Azért ez nem akkora katasztrófa, hogy aggódnod kelljen azért, hogy “így mi lesz vele”. Jó tanuló, vagyis nem mondhatni, hogy semmit nem csinál egész nap. Igen, a háztartásba lusta besegíteni, de nektek sem kell elvégezni helyette a dolgokat, ha szüksége van valamire, muszáj lesz megtanulnia megcsinálni. Ha pedig neki jó így, akkor legyen, ő fog gyűrött ruhában járni, és az ő szobája lesz rendetlen (ami teljesen természetes amúgy).
Egyébként pedig ha majd külön költözik, úgyis meg fogja csinálni magának ezeket a dolgokat. Rengetegen felül értékelik a házimunkát, hogy jaj mit fog csinálni, ha nem tanulja meg mondjuk beindítani a mosógépet, de ezek annyira hihetetlenül egyszerű dolgok; egyszer rákeres a neten és utána menni fog.
Én is ilyen voltam nagyon sokáig, semmiféle házimunkát nem csináltam (bejárónőnk volt), de mikor különköltöztem egy pillanatra sem merült fel, hogy nekem gondot okozna porszívózni vagy főzni.
És ez miért fáj neked?
Lusta, de ez van, majd ha rákényszerül (koli, albérlet, pasi), úgyis elvégzi ezeket a dolgokat. Ennyi.
igaza van az 5-ösnek,
||jobb esetben||
rákényszerül, hogy talpra álljon és tegyen: végezze a házimunkákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!